Most & Itt
Ezen a helyen Önök Föld S. Péter nagyon szubjektív írásait olvashatják.

Nolblog Saját blogom Segítség

Feltöltök

blogolok videót képet hangot

Gyurcsány Ferencnek igaza volt, amikor azt írta a blogján, hogy a Hír TV-sek csak végzik a dolgukat. Minden másban azonban tévedett. Pedig, naivnak nem gondolnánk a volt miniszterelnököt, régóta benne van a politikában, történt már vele egy, s más. Támadták szemtől szembe, és volt alkalma hátulról jövő, „baráti tűzben” is menetelni.


Ez a történet azonban nem úgy indult, hogy a Hír TV „kiderítette”: az egykori miniszterelnök 1984-es szakdolgozatának címe, „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata" megegyezett volt sógora négy évvel korábban írt munkájának címével. És, nem is azzal, hogy a volt sógor diplomamunkájának bírálata több helyen is megegyezik a volt miniszterelnök szakdolgozatának bírálatával. Vagyis, ebből az következik, hogy a két dolgozat nem csupán címében, de szövegében is ugyanaz.

Ha a Hír TV-nek megvan Gyurcsány szakdolgozatának a bírálata – és nyilván megvan, hiszen máskülönben honnan tudnák, hogy az megegyezik Rozs Szabolcs dolgozatának bírálatával – akkor nyilván maga a dolgozat is a birtokukban van.

Tudják, mi van benne, csak még nem mondják. Majd mondják, ha itt lesz az ideje. Valamikor. Holnap, holnapután – de akkor majd éjjel, nappal, minden hullámhosszon.

Mielőtt oknyomozó kvalitásokkal ruháznánk fel a Hír TV-t, emlékeztessünk arra, hogy ez a Hír TV ugyanaz a csatorna, amelyik 2006 szeptemberében, az őrjöngő, autókat felgyújtó, kirakatokat betörő - és adott esetben lincseléstől sem visszariadó - tömeg láttán forradalmat vizionált.

Ebben a mostani esetben sincs szó oknyomozásról. (Az ugyanis újságírói műfaj, s mint ilyen, nem egyenlő a politikai bűnözéssel). Gyurcsány Ferenc szakdolgozata ugyanis valószínűleg már jó ideje a Hír TV-nél van. Körülbelül azóta lehet náluk, amióta eltűnt a pécsi egyetemről. Nem ők szerezték meg a Balaton-felvidék szőlészetéről és borászatáról szóló írást, hanem valakik odaadták nekik.

Mindig vannak jó emberek, és vannak véletlenek. Tudjuk ezt, ha máshonnan nem, hát onnan, hogy évekkel ezelőtt egyes ügyészségi anyagok előbb landoltak a Magyar Nemzetnél, mint a megvádolt politikai ellenfeleknél, és azok ügyvédeinél. Az ügyészség persze tagadott - tőlük nem szivárgott ki semmi. És ez akkor valóban nagyon életszerű volt, mert mi más is történhet egy nyomozati anyaggal, kihallgatási jegyzőkönyvvel, mint hogy befújja a szél a Magyar Nemzet postaládájába.

Furcsa szelek fújnak Hunniában.

Mindez, ismételjük meg, nem oknyomozó újságírás. Hanem, finoman fogalmazva is, kapcsolati tőke, és annak hasznosítása. Ha kevésbé vagyunk visszafogottak, akkor azt kell mondanunk, hogy a politikai leszámolásra alkalmas maffiamódszer.

Karaktergyilkosság, ha úgy tetszik: amortizálás. Nem alkalmi, kedvtelésből, hanem hivatásszerűen, szakmányban végzett tevékenység. Néhány évvel ezelőtt maga Semjén Zsolt dicsekedett azzal: neki és Navracsics Tibornak jutott a feladat, hogy amortizálják Gyurcsányt.

Szép, nemes, felemelő megbízatás lehetett, istennek tetsző cselekedet.

Amikor kiderült Schmitt Pál plágiumgyanúja – nem kiszivárgott, hanem egyből tudni lehetett, hogy honnan van a „törzsanyag” döntő része – akkor a másik oldalon is lépni kellett. Találni kellett „valami terhelőt”.

Körülbelül ekkor tűnhetett el Gyurcsány Ferenc dolgozata a pécsi egyetemről. Most meg, amikor szükség lett rá, előkerült Rozs Szabolcs, Gyurcsány egykori sógora. Még a volt anyós is nyilatkozott, akiről eddig azt sem tudtuk, eszik-e, vagy isszák. Rozs néni csak a Hír TV-nek nyilatkozott – mint valami újmódi celeb, akit a mai kor szokása szerint exluzív szerződés köt valamelyik csatornához. Rozs néninek a Hír TV-vel van szerződése, lelke rajta.

Gyurcsány most minden bizonnyal csatát vesztett, de a háború nélküle is folytatódik. Igaz, mostantól új ellenséget kell keresni. Mert a Vezénylő Tábornok, a Kedves Vezető, rosszul, nyugtalanul alszik. Ott van neki a háza után csak részben megfizetett adó, a családi gazdaságok helyett a Fidesz-közeli oligarchák földhöz juttatása, a bevezetendő telefonadó, a gazdaság stagnálása, a növekvő infláció, az évtizedek óta nem tapasztalt mértékű szegénység. Botrány, botrány hátán. Hiába tálalták fel neki a hű szolgák a gyűlölt ellenfél fejét, a bajok csak fokozódnak.

Marad hát a háború. Mert a Kedves Vezetőnek azért mégis az emberek a legfontosabbak. S ha már kenyérre nem futja szegényeknek, legalább győzelmi jelentésekben ne szenvedjenek hiányt.

3
12 Jelentkezz be a szavazáshoz!

Hozzászólások

Eddig 307 komment érkezett ()

1. maxval bircaman HFJDFHCJ
2012. 04. 30. 10:11

"Gyurcsány most minden bizonnyal csatát vesztett"

Én is így látom. Nem értem miért nem lép semmit Gyurcsány? Miért jó az, hogy Fidesznek tesz szolgálatot?

2. wizes4
2012. 04. 30. 10:16

Gyurcsánynak sok hibája mellett van egy óriási hibája, ami miatt alkalmatlan ebben a politikai környeztben politizálni: olyan mint nyuszi ülve a sok hiéna és oroszlán közt.

Nem megy ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyéreel.

3. Mcelő'd
2012. 04. 30. 10:20

Áruljátok már el, ez a szar olyan fontos? Ki a fa*zt érdekel?
Egy kurva páncélöklöt nem tud senki bebacc*i Felcsúton, de 4k alakul és a
hülyeség minden mennyiségben. Mér szariában is ellopnak két fószert, hogy
a TEK szükségességét (?) igazolják.
Akkor szarozunk egy ilyen hülyeséggel, amelyik senkit nem érdekel.

4. Atlasz
2012. 04. 30. 10:25

Gyurcsány tud csatát nyerni. Most vége? Akkor kitől fog rettegni ezután a nagyon bátor?

5. fsp (szerkesztő)
2012. 04. 30. 10:27

Mcelő'd, bizony, igazad van. De ez mégis téma, mert azzá tették. A közszolgálati tévében vezető anyag volt ma reggel, hosszan foglalkoztak vele. Utána jött csak a Szíriában elrabolt két magyar. Az esetről egyébként ugyanaz a véleményem, mint neked - a TEK majd jól kiszabadítja őket, és Orbán magánhadserege büszkén jelenti, hogy ők minden magyar állampolgárt megvédenek.
Én is azt írtam, amiről te beszélsz. Hogy mindig kell egy háború, mert valamiről mindig el kell terelni a figyelmet.

6. fsp (szerkesztő)
2012. 04. 30. 10:28

A nagyon bátor attól retteg, folyamatosan, hogy egyszer kiderül az igazság. Lelepleződik a nagy szemfényvesztés, és mindenki látja, hogy a kalapban nem nyuszi volt, hanem egy nagy kalap szar.

7. Osszián
2012. 04. 30. 10:30

3.

Azzal, hogy trágárul fogalmazod meg a semmit, az még sajnos semmi marad és nem vélemény.
Vegyük az utolsó mondatot: senkit sem érdekel.

Hát már hogy ne érdekelne. Nagyon is érdekli a vérfideszes Gyurcsány gyűlölőket, akik itt is koptatják a monitort, Péternél, orrba szájba. Tegnap egészen másról volt szó ezen a felületen, de a habzó szájú fideszes (ek) azonnal Gyurcsányozni kezdtek, onnan aztán nem is volt visszaút.
És érdekli a normális embereket is, hogy vajon mi lesz ennek a vége. Sikerül-e, ami 2003 (akkor Szíjjártó volt ráállítva a még csak miniszter Gyurcsányra) kavar a fidesz: eltüntetni a politikai palettáról.

Nem tudni mit akarsz a kurva páncélököllel - metafora? Mert ugye itt még nincs polgárháború, egyelőre a jobbik nem robbantotta ki.

A 4K, vagyis a Köztársaság párt nagyon jó, hogy megalakult. Pont egy ilyen hiányzott: fiatal értelmiségiek, a gondolataik is kiválóak - csak hadd munkálkodjanak, sok sikert nekik.

8. Mcelő'd
2012. 04. 30. 10:31

Igen, ezt Orwell remekül kitalálta. Mi még olvastuk és vidorkodtunk. Gondoltuk volna,
hogy meg is fogjuk élni?

9. Osszián
2012. 04. 30. 10:34

Péter, most esett le az állam, nem vettem észre, hogy ugyanazt írtad le, mint Mcelő'd. Mi van, az éjszaka elfelejtettem olvasni?

10. pietnik
2012. 04. 30. 10:37

Van más olvasata is a dolognak!Legalábbis nálam!
Szerintem Gyurcsány nem fejezte be az őszödi beszédet!Akkor,mikor saját társainak elmondta,más berkekben elhangozhatott bármi,ami jóval messzebb mutatott,mint az alap-őszödi beszéd!Ezért vették hangrögzítőre,mert tudhatták,hogy mi következik!
Feltárhatott volna olyan dolgokat,hogy a jelenlegi rezsimek,függetlenül attól,hogy melyik van kormányon,elvesztették volna fedésüket!
Ezért amortizálták mindkét oldalon,és Feró meghátrált!Gondolom,belátta,hogy jelenlegi gazdagságát,társadalmi helyzetét (és talán az életét!)csak úgy tudja megtartani,hogy lemond ,és hallgat a nagy leleplezési szándékról!
Csak ez az idióta banda úgy gondolta,hogy Gyurcsány emlegetése mindent elfed,és Gyurcsány mindent le fog nyelni!
De egyszer addig-addig fogják zrikálni,míg kidől a bili!
Mellesleg erre már az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése óta várok!
Ángyán megsokszorózódhat,lavina lehet belőle,és ha felszakadnak a gátak,akkor több benfentesnek is kinyílhat a szája,mentendő a renomé!
Nem biztos,hogy így lesz,de a szakadás jelei ,bár még csak halványan,de látszanak!
Leginkább a népesség alsó rétegeinél,ugyanis minden eddigi politikai párt elvesztette hitelességét,de a kussolás,és a háttérbe vonulás helyett egyre pofátlanabbak,mind a harácsolás,mind pedig az azt elfedő propaganda-dumában!
Ha szakad a gát,akkor mindent el fog seperni,és lehet,hogy ebbe az szennyes áradatba nem mindenki akar beletartozni,még ha eddig lelkesen taposta is ezt az állóvizet,amiből ez az áradat lesz!
Az pedig már más részletkérdés,hogy kolontárihoz hasonló gyilkos áradat lesz,vagy tisztító,építő erőket felszinre hozó!
De nem lesz mindegy!!

11. evianna
2012. 04. 30. 10:46

azt hiszem, május elseje nagy szerepet játszik abban, hogy a HírTV feltálalta az ex-anyóst. (na, az anyós eleve veszélyes állatfajta - tudom, én is annak készülök -, de az ex-anyós... meg az ex-sógor...na, az csúcs.)

én egyébként nem mondanám, hogy Gyurcsány csatát vesztett, és Mcelő'dnek szerintem igaza van: kit érdekel?
ráadásul egy olyan országban, ahol sima érettségivel is lehet valaki miniszter. (azt nem mondom, hogy nagyhatalmú miniszter, mert ez például biztosan nem igaz.) ugyan kérem...

a történetnek ugyanakkor esetleg lehet olyan leágazása, hogy azok számára, akik a felsőoktatás gyökeres átszervezése és megnyomorítása, illetve anyagi okok miatt nem tudnak továbbtanulni vagy a gyerekeiket egyetemre-főiskolára küldeni, ad egy kis vigaszt: "á, a diplomás se ér sokat". (jól fog még jönni ez az értelmiség-ellenesség, úgy nézem. lehet, hogy ez is be van készítve.)

engem azonban igazándiból az zavar, hogy a karaktergyilkosság újabb fordulóján kívül itt egyértelműen bosszúról is szó van:
a helyesen írni se tudó, példátlan pofátlansággal egy egész tanulmányt saját tudományos teljesítményként beadó Palibá miatti bosszú.
akinek első dolga a kisdoktori fokozat lesajnálása, elértéktelenítése volt, holott születtek ám ott nagyon értékes anyagok, olyanok is, amelyek aztán könyv formájában is megjelentek. (ezt ő persze óvatosan elkerülte.)

mindenesetre nekem, mint zembernek, a "rendben lévő" szakdolgozatával büszkélkedő Viktorunk ettől még nem tiszteletre méltó politikus (a doksi még mindig fent van a neten, úgy látszik, ez már ezentúl a nemzeti alapvetés része), és fütyülök arra, hogy Gyurcsány szakdolgozata valószínűleg annyit ér, amennyit a vidéki tanárképzők szakdolgozatai általában.
már csak azért is, mert tudom, látom, hogy Gyurcsány egyetlen fecni papírral, "slágvortokkal" a kézben tud egy-másfél órás, értelmes és érdekes beszédet mondani, míg Orbán most már évek óta csak olvasni tud.
melyik a hasznosabb az ország számára? ha egy politikusnak esze van, vagy ha jó tanuló volt?

12. Mcelő'd
2012. 04. 30. 10:47

Osszikám, semmi baj. Elolvasod még egyszer. :)))

13. fsp (szerkesztő)
2012. 04. 30. 10:59

Evianna, ráadásul Orbán sem volt jó tanuló. Olvasd el Pünkösti Árpád Szeplőtelen fogantatás c. könyvét a Fidesz születéséről, benne Kéri László és mások emlékezéseit. A jó Viktor és társai egyetemi éveik alatt mást sem csináltak, csak terrorizálták a kollégium közönségét, fociztak, csajoztak és verekedtek. (Utóbbit is szó szerint). Az utolsó évben azért összekapták magukat, mert diplomát ugye kellett szerezni, és jó eszű gyerekek lévén, ez nem jelenthetett problémát.
De hogy jó tanuló lett volna, azt azért nem állítanám.

14. Imitt-amott
2012. 04. 30. 11:04

Most, hogy a remek postot olvasom, azon elmélkedem, vajon a politika - mint szakma, hivatás, műfaj...vagy mi a fene - került egy színvonalra a béka alfelével, vagy az ember? Sőt...az EMBERISÉG!???

Merthogy :

"Néhány évvel ezelőtt maga Semjén Zsolt dicsekedett azzal: neki és Navracsics Tibornak jutott a feladat, hogy amortizálják Gyurcsányt."

De fenti költői kérdésem vonatkozhatna ide is:

"oknyomozásról. (Az ugyanis újságírói műfaj, s mint ilyen, nem egyenlő a politikai bűnözéssel)"

Hajaj...tényleg "Furcsa szelek fújnak Hunniában" !

Hm..végtére is azt gondolom, hogy egyes emberek azért kerültek arra a bizonyos színvonalra...egyes emberek már azért választódnak ki és lesz belőlük politikusnak jelölt , médiamunkásnak álcázott "valami", mert erre van (csak) képességük. :((( Nem...nem az emberiség a hibás! Hanem akkor ki?

15. Osszián
2012. 04. 30. 11:06

Valahogy úgy lesz, Mcelőd, mert nem szokott rám jellemző lenni, hogy félreértelmezek valamit.

Ugyanis Péter szerintem megint arról írt, hogy micsoda katasztrofális helyzetben van a magyar újságírás.

Egyelőre a semmit tupírozzák - hát nem előkerült egy dolgozat, 34 éve ott porosodott a polcon, rá se fújtak, de íme meg van.
Na és a kifogásolt részek is ugyanazok - bár a másik doli nincs a kézben.

Majd bedobja valami jótét lélek a Hír tv postaládájába, feladó nélkül, ahogy nálunk mennek a dolgok. Aztán jön a teljes leleplezés, mert a Hír tévé (sose nézem, sejtelmem sincs milyen), nyilván feladatnak kapta, hogy végső csapást mérjen a gyűlölt ellenfélre.

De abban nem adok igazat, hogy senkit sem érdekel. Pl engem is - az is hogy Gy. mit lép? És a bloggert is, hisz akkor nem írt volna postot. És téged is, mert különben nem szólsz hozzá. És így tovább.

16. evianna
2012. 04. 30. 11:11

13-ra:
én is úgy tudom... a verekedés már a középiskolában megvolt, és tudtommal rendszeresen ő húzta a rövidebbet. (szóval van mit kompenzálnia.)

Mcelő'ddel különben azért értek egyet, mert annak, aki a villanyszámlát nem tudja befizetni, nem ez lesz a legfőbb baja, legfeljebb a frusztrációját vezeti majd le a szitkozódással.
csak hát a megoldatlan problémái továbbra is megmaradnak, sőt, súlyosbodnak is, úgyhogy ezt most hiába tálalják fel és egészítik ki akár azzal, hogy "Gyurcsány ráadásul még puskázni is szokott".
ezért mondom, hogy ez nem csatavesztés. ez csak a szokásos sározás, lesből támadás.

ha meg végignézek a parlamenti képviselőinken, akikből sokszor még a 8 általánost is csak némi jóindulattal lehet kinézni, akkor amondó vagyok, hogy veszélyes vizekre evez a Fidesz, ha ezt a vonalat erőlteti.

17. Osszián
2012. 04. 30. 11:19

Evianna, igaz, hogy 22 éves volt, de a betyárját, hát csak nem tette meg azt a baromságot, hogy leemelte a polcról (titokban!!!) azt a Rozs dolgozatot, és egy az egyben beadta - a borászati rész nélkül, mert azt már lusta volt lemásolni?
Ráadásul más szakra járt, a sógor az földrajz szakos volt a Feri biológia - hát itt valami gubanc van.
Keresse csak elő, meg van az valahol az ilyet nem szokás kidobni.
Lép is valamit szerintem - eddig minden módon próbáltak fogást találni rajta, nem tudtak - most az anyós és a sógor teszi be neki a kaput?

Tanulság: nem szabad fiatalon nősülni.

18. menta
2012. 04. 30. 11:27

Ha Gyurcsány tényleg másolta, én csalódott leszek, és nem tudom felmenteni.
Jó lenne a teljes bizonyosság.

Kérdezném pl., hogyan lehet az, hogy 80-ban egyik szakon X értékelt egy szakdolgozatot, 84-ben egy másik szakon Y értékelt egy szakdolgozatot, és egymástól függetlenül mindegyik azokat a hibákat sorolta fel.
Ezt, ha valaki meg tudná magyarázni.

19. Mcelő'd
2012. 04. 30. 11:34

Lehet fiatalon nősülni, csak az anyós tényezőt nem szabad elhanyagolni. Pláne, ha,....
A másik része a dolognak, ezerrel igyekeznek a figyelmünket lényeges dologról elterelni mindenféle hülyeséggel és a lényeges dolgokat elsumákolják.
Az ellopott és eltűnt milliárdokról nem esik szó, a nyakunkon lévő államcsődről, hogy egy tárgyalás után sajtókonferencia helyett a partner inkább lábat áztat, mint egy társaságban mutatkozzon, hogy egy (?) város, mint Esztergom, hogy a mezőgazdaság, a "föld" haldoklik,
hát Istenem, hogy Mecki Messer arra járt, ez mit sem bizonyít.
Tudod te ezt nagyon jól és tudjuk ezt mi többen is. :)))
Hogy Gyurcsány dolgozata, hogy Schmitt doktorija?
Na, ezek vezettek a mai állapotokhoz.
Hol az a páncélököl? Odasújt, ahova köll?

20. menta
2012. 04. 30. 11:37

Változatlanul hiányolom Szijjártótól a méltatlan bulvárkacsázást, Kövértől a nyikhaj tollforgató terroristázást.

21. evianna
2012. 04. 30. 11:52

menta:
teljes bizonyosságot akkor lehetne szerezni, ha mindkét anyag meglenne, de sokéves opponensi ténykedésem alapján bizton állíthatom, hogy a _jó_ szakdolgozatok mindig sok átemelést tartalmaznak, mert akkor még az ember mindent meg akar mutatni, pontosan vissza akar adni, amit olvasott, amit erről talált, és bizony sokszor szó szerinti másolással, mert fél attól, hogy nem pontosan ad vissza valamit.
ha a téma összeáll, ha látszik, hogy meg is értette a hallgató, akkor nagyon tág határok vannak arra, hogy mi az, ami még elfogadható mértékű másolás.

itt azonban azt állítják, hogy Gyurcsány ugyanazt csinálta, amit Schmitt: egy az egyben leadta a sógor szakdolgozatának első 35 oldalát: ezt sugallják, közvetett bizonyítékok alapján.
ezzel két legyet vélnek ütni egy csapással: (1) Schmittet ártatlan áldozatnak mutatni be, (2) Gyurcsányt megsemmisíteni. (másképp nem megy sehogy, akkor legyen ez.)

éppen ezért én egyáltalán nem vagyok csalódott, és nem beszélnék csalásról - a csalás szerintem különben is csak az, amikor "szakemberre bízza" a hallgató, és erre, piaci árfolyamon, jelenleg is bőségesen van lehetőség. (márpedig a profi nem fog elkövetni olyan hibákat, hogy lebukjon a delikvens, hiszen saját piacát rontaná vele.) ha maga szedegetett össze valamit, az már nagy szó, pláne, ha a megfelelő anyagokat rakta össze. végül is erről szól az egész: elvégezte a tanulmányait, van némi képe a dolgokról. a többit majd meglátjuk.

22. evianna
2012. 04. 30. 11:56

mindenesetre úgy néz ki, hogy Gyurcsány jókat lép:
www.facebook.com/note.php
nem kell őt félteni.
magunkat kell félteni ettől a hülye bandától.

23. morpho
2012. 04. 30. 12:02

Na várjunk egy pillanatra. Ha jól értem, akkor azt állítják, hogy két szakdolgozat bírálata megegyezik. Jól értem? Csak azért, mert ha így van, akkor a bírálat is lopott!!! Tehát ha jól értem, akkor Gyurcsány lenyúlta a sógora szakdogáját, aztán a főiskola lenyúlta a sógora szakdolgozatának a bírálatát.Én ugyanis olyat még nem láttam, hogy két bírálat megegyezne. Még akkor sem, hogy ha tök ugyanazt a szakdogát bírálják.. Erről ennyit.
Még egy kérdésem maradt a végére. Ki az a Gyurcsány?

(ui: evianna, tök jó az új avatarod)

24. evianna
2012. 04. 30. 12:06

Osszián, 17:
az még nem gubanc, hogy földrajz és biológia szakon ugyanazt a témát be lehet adni: a szőlőtermesztés, ha akarom, biológia, ha akarom, földrajz. (interdiszciplináris :D)

ahogy mentának már elmondtam, egy szakdolgozatnál nem kell megváltani a világot (akiknek aztán nem sikerül a diplomázás, általában arra tesznek kísérletet), és a világon semmi baj nincs (nem lehet) abból, ha nem olyan nagyon önálló az a teljesítmény. az a lényeg, hogy látszódjon: összeállt valami abban a fejben, a többi nem igazán számít.
sajnos, Magyarországon sokszor a minimális terjedelem előírása az, ami rosszra csábít: nem azt írja a hallgató, hogy amint azt x megmondta és y kiegészítette, valamint annak alapján, ami köztudott, a helyzet ez és ez, hanem elmeséli részletesen, hogy ki, mit mondott. így aztán nyűg a szakdolgozat, félnek is tőle, pedig nem kell(ene).

25. Osszián
2012. 04. 30. 12:15

Értelek, Evianna, csak nem fogalmaztam világosan: a szempontoknak nyilván másoknak kellett lenni!

Na de most elolvasom a belinkelt Gyurcsány lépést. És kösz!

26. evianna
2012. 04. 30. 12:15

morpho:
(kösz az avatar megdicsérését: a nagyra gondolsz, ugye? az eredeti képaláírás szerint: WHEN YOU ARE IN DEEP TROUBLE, LOOK STRAIGHT AHEAD, KEEP YOUR MOUTH SHUT and SAY NOTHING! - vagyis amikor nagy bajban vagy, nézz egyenesen előre, fogd be a szád és ne szólj semmit - ez mondjuk, az ellenkezője annak, amit teszek...)

számomra az a megdöbbentő, hogy mint kiderült, a Rozs-féle dolgozat is hiányzik az egyetemről, de más nem nagyon. (Gyurcsány a FB-on.) lehet, hogy Sárazsadány terjeszkedni akart a Balaton-felvidéken és begyűjtötték a vonatkozó szakdolgozatokat?

27. evianna
2012. 04. 30. 12:20

morphónak:
nem bocs, végül is nem az lett a nagy profilkép (közben telefonálgattam, nem figyeltem)
az a kép, amit fel akartam rakni különben egy jópofa kis Photoshop: 1 szem róka egy csomó vadászkutya között. meleg helyzet.
elnézést az offért...

28. fsp (szerkesztő)
2012. 04. 30. 12:48

Amit Morpho írt, az nekem is feltűnt. Mi az, hogy két szakbírálat megegyezik? Akkor ez nem plágium? Lehet, hogy egyes bírálóknak van néhány paneljük, amelyeket időnként cserélgetnek?
Mindez nem menti az esetleges másolást, de azért jó lenne tudni, hogy lejhet az, hogy két szakdolgozat ugyanazt a bírálatot kapta.

29. menta
2012. 04. 30. 12:54

a 18-as hsz-ban én is kérdeztem

30. ronagyuri
2012. 04. 30. 13:22

Könyörgöm legalább ti tegyétek meg, hogy elolvassátok, ami ellen hadakoztok!!! =))
Azt állítják (s ezzel indokolják, hogy szerintük másolásról van szó), hogy mindkét bírálatban kifogás tárgyává tették ugyanazt a probléma-kezelést.!!!!
Nos ha valaki azt hiszi, hogy a két dolgozat bármelyike meg kívánt volna oldani valamiféle szőlészeti problémát, nos az nem tudja mit beszél. Ez a bírálati hasonlóság sokkal nagyobb valószínűséggel arra vezethető vissza, hogy mindketten hivatkozhattak egy szakember véleményére, amivel a bíráló vagy bírálók (ez sem derült ki), mint szakember(ek) nem értettek egyet!

31. Nyírfa
2012. 04. 30. 13:29

Osszikám, Péter előző posztjában van a keresett link az Erzsébet-utalványról, a 88. sz. alatt.

Egy pillanatig nincs kétségem afelől, hogy Gyurcsány magfa írta a saját szakdolgozatát. Ugyan bizonyítékkal nem tudok szolgálni, de részben Gy. képességei, részben a jobboldal izzadt erőfeszítései, hogy taccsra tegyék a nagy riválist - ki a csoda hiszi el azokat a nyilvánvalóan konspiratív , tényként előadott feltételezéseket, amelyekkel éppen most akarnak operálni -, nem mellesleg a cirkuszt a népnek, hangosat, minél nagyobb csinnadrattával, hogy ne hallják a gyomruk korgását, mert kenyér, az már nincs - nekünk - elv gyakorlattá emelése, számomra, egyértelművé teszi,

Visszatérve egy pillanatra Péter előző írásához: mikor szerezze vissza a becsületét az újságíró szakma, ha nem most, egy polgárháborút sejtető , politikai , gazdasági, morális kudarcokkal terhelt időszakban.

Pietnikkel - 10. sz. - egyet értek, a bilinek borulnia kell, itt az idő, teljes bizonyossággal láthatóvá kell tenni mindazt, amit úgyis sejtünk- vélünk-tudunk.

És nem féltem Gyurcsányt, szerintem nem veszített csatát, ha úgy tesz, mintha, akkor annak oka van, és az az ok annál nagyobbat fog durranni.

32. Osszián
2012. 04. 30. 13:34

Egész hadsereg van ráállítva Gyurcsány lejáratására - évek óta. Ha a NOL-t olvassuk, ott a fideszes kommenteket - szinte nem lehet egyetlen anomáliáról a gazdaság katasztrofális helyzetétől kezdve, az oktatás szétverésén, az EU-val való huzakodáson át olyasvalamiről olvasni, hogy ezek a fideszes megbízottak ne rohanjanak oda és ne gyurcsányozzanak azonnal.
Ez megy itt is. Elég sok bejegyzés foglalkozott a Schmitt üggyel - de azonnal jött az ellenreakció:

"És erre mi derül ki? Hogy az ellenzéki oldalon van nekünk a jó öreg Szanyink, Mesterházynk és Gyurcsányunk, ez utóbbiról időközben még az is "kiderült", hogy elvtársi telefonokra ment át a vizsgákon, és hogy nem is írt szakdolgozatot..." (szerzetes).

Tegnap pl. Kövér ordibálásáról volt szó ( Nyikhaj, senkiházi, szemforgató stb), de már jött a Kövért, Schmittet felmentő gyurcsányozás - kitől? Ki az állandó terelő és gyurcsányozó, ha indokolja a téma, ha nem?

"Sziasztok, a sajtónak sok fajtája van, és kétségtelenül van, akinek semmi sem drága. Majd megnézzük, hogyan reagálnak most, amikor kiderül lassanként, hogy Gyurcsány is szakdolgozatot lopott, azok, akik Schmitt ellen annyira fújtak. Persze a kettő nem összevethető, mert Gyurcsány már csak egy bukott politikus, Schmitt meg "álamfő" volt, de az erkölcsi megítélés ugyanaz."

És ezzel AZT a témát sikeresen el is terelte.

És sokan vannak. Feladatuk a karaktergyilkolás. Valljuk be, sikerült - 2006 után pláne. Emlékezzünk, még idegbajjal is vádolta éppen a vezető, Orbán, aki köztudottan mentális problémákkal küzd 2002 óta. az a szó, hogy hajtóvadászat, nem fejezi ki azt az összehangolt támadássorozatot, amit a fidesz csicskásai, médiái nap mint nap csinálnak.

Túl lőnek a célon. A fagyi könnyen visszanyal.

Azokkal értek egyet, akik szerint most már a maffia viselt dolgairól - az orbáni hihetetlen meggazdagodásáról stb kellene némi fátylat fellebbenteni.

33. agro
2012. 04. 30. 13:42

A dolgok ilyeténképpeni lereagálása annyira gyerekes......
Volt egy tüntetés (tudom, hogy nem egy volt, de most csak egyet veszek példaképp), aztán lett egy SZIMPÁTIA TÜNTETÉS nagyhirtelen (spontán, nem rászervezve, nem támogatva....)
Volt egy kisdoktori plágium, s most lett egy plágiumgyanús szakdolgozat (spontán, nem rászervezve, csak úgy.....)
Ez a nagyon buta emberekre jellemző törlesztési vágy..

34. Atlasz
2012. 04. 30. 13:57

Rádiós kívánságműsorban: - Anyósom bent égett a házban, ennek emlékére szeretném kérni a Romantic együttestől a Szeretem a bőröd illatát... című számot!
Minden hasonlóság ismert személyekkel kizárt, téves és tévedés!

35. Osszián
2012. 04. 30. 14:09

Rendkívül érdekelne engem az a két bírálat, faximilében illene közölni.(egyébként egyik dolgozat sem látható) - Rozs néni polcain bármi lehet - na de a bírálók nyilván ugyanazok voltak, ha ennyire összehangolt volt a véleményük a két dolgozatról - és nem csaptak a homlokukra: jé,ezt mi már láttuk a földrajz tanszéken! - hát akkor ez sokkal inkább őket minősíti,.

36. Osszián
2012. 04. 30. 14:19

Érdekesen alakul a dolog mellesleg, csak ilyenkor figyel fel az ember, ha fideszes trollok szövegeit visszaolvassa (szerzetes):

"És erre mi derül ki? Hogy az ellenzéki oldalon van nekünk a jó öreg Szanyink, Mesterházynk és Gyurcsányunk, ez utóbbiról időközben még az is "kiderült", hogy elvtársi telefonokra ment át a vizsgákon, és hogy nem is írt szakdolgozatot..."

Mi is itt az ábra?

Valakik kilopták Gy. dolgozatát, hogy aztán jöjjön a mantra: nem is volt egyáltalán szakdolgozata.
Igen, de a nyavalyás indexben benne van - nyilván olyanok ötölték ki a lejáratást és kilopták a dolgozatot, akik soha felsőfokú intézmény tájékán nem jártak - amikor Gyurcsány közreadta 2 indexét és benne a dokumentumot, más taktikát kellett választani: volt, mégis, de a sógorától lopta.
Hol volt, hol nem volt, nem is volt, anélkül kapott diplomát, volt, de lopta a szakdolit, sógor, volt anyós, aki gyűlöli - hiteles tanúk... na ez a fidesz és hűbéreseinek a taktikája - egyik lejáratás nem jön be, bejön a másik... ha az sem a harmadik, a tizedik - amíg ki nem fárad a nagy hal.

37. wizes4
2012. 04. 30. 14:23

Azért van abban valami: mindkét dolgozat eltűnt és ennek alapján harsogják: azonosak.

Azért ez érdekes.

Kinek is állt érdekében eltüntetni?
Nu kinek?

38. Imitt-amott
2012. 04. 30. 14:26

22 -re
evianna
2012. 04. 30. 11:56

Egyetértek, szerintem sem kell GY.F-et félteni :) Amennyit már kapott - és még fog - edzésben van, annyi szent. Biztos vagyok benne, hogy megvédi magát.

Egyébként....érdekes a Rozs-mama feltűnése...vagy mit is mondok..feltűnt egyáltalán?Látta már valaki a képét? Vagy HírTV-zárlatot rendeltek el?

A diplomamunkákról csak annyit, volnának itt többen, akiknek rezegne a léc, ha ismét bizonyítaniuk kéne: anno sk készítették a diplomamunkát.

Nem is nagyon támogatta senki, hogy a magasabb vezető állásúak, kormánytisztviselők, államtitkárok, hivatalnokok..stb mindenféle népség, katonaság...szóval nem támogatták a javaslatot, miszerint érdemes lenne egy átvilágítást eszközölni, elkerülendő a későbbi esetleges kellemetlen kérdéseket. Khm...:((

De szerintem az a volt hallgató, aki nem dolgozott meg a diplomájáért maradjon csendben! Akkor jár a legjobban.

39. Osszián
2012. 04. 30. 14:30

Így kezdődött, még januárban, amikor a Schmitt ügy is elindult. Ne furcsa némileg???

"Jobbik: Gyurcsány Ferenc szakdolgozata is legyen nyilvános!

A Jobbik felszólítja Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, független országgyűlési képviselőt, adjon felhatalmazást a Janus Pannonius Tudományegyetemnek, hogy hozza nyilvánosságra szakdolgozatát.
az elmúlt hónapok plágiumbotránya után "a társadalom igazságérzete azt diktálja, hogy a lebukott államfő után a politikai elit más szereplői is tisztázzák": felsőfokú képesítésüket tisztességesen, a jog és erkölcs szabályainak betartásával szerezték meg.
Éppen ezért a Jobbik felszólítja Gyurcsány Ferencet: adjon felhatalmazást a Janus Pannonius Tudományegyetemnek, hogy hozza nyilvánosságra szakdolgozatát, de "nem csak az elvtársak által befolyásolt osztályzatokat tartalmazó indexet kívánjuk látni, hanem az egész szakdolgozatot" - zárul a közlemény.
Gyurcsány Ferenc kedden a Facebook-oldalán hozott nyilvánosságra képeket államvizsgáival és szakdolgozataival kapcsolatos adatokkal indexeiről.
A Magyar Hírlap szerdai számában a Pécsi Újságot idézte, amely Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának szeretett volna utánajárni a helyi egyetemen, de arról adatvédelmi okokra hivatkozva nem kaptak tájékoztatást. A Magyar Hírlapnak ugyanakkor az oktatási államtitkárságon azt mondták, a szakdolgozat közérdekű adat, s fellelhető az intézmény könyvtárában vagy irattárában is. A lapnak Kottász Gergely, az egyetem sajtófőnöke azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc második, 1990-ben készült szakdolgozata még nem került be a központi nyilvántartásba, azt a karról kell kikérni.
Orbán Viktor miniszterelnök szakdolgozata teljes terjedelemében hozzáférhetővé vált az orbanviktor.hu weboldalon szerdán."

Nagyon érdekes, hogy EGY szakdolgozatról beszél - Gy.-nak két diplomája van - nyilván csak itt tudtak manipulálni - jobbik és fisesz, dva bratanki.

40. zsati
2012. 04. 30. 14:57

Miért gondolják,ha Gyurcsányra ráhúzzák a vizes lepedőt,akkor Schmitt tisztára lesz mosva.....
Aki lopott,az tolvaj és nem kell magyarázkodni....

41. Imitt-amott
2012. 04. 30. 14:58

39-re

Osszián

"Nagyon érdekes, hogy EGY szakdolgozatról beszél -"

Inkább egyértelmű, mint érdekes..persze értelek :))))

42. Nyírfa
2012. 04. 30. 14:59

43. ronagyuri
2012. 04. 30. 15:18

Az adu-ász minden kétséget kizáróan a közTV:
A Magyar Televízió Híradója közzétette, hogy Rozs Szabolcs édesanyja, Gyurcsány Ferenc korábbi anyósa balatonfüredi házuknál az MTI Hírcentrum munkatársainak meg tudta mutatni fia szakdolgozatának munkapéldányát, és azt mondta, a dolgozat kizárólag Rozs Szabolcs munkája volt. A munkapéldány 1980 óta ott van a füredi ház egyik polcán, vagyis akkori veje bármikor láthatta, akár el is olvashatta, mert többször vendégeskedett a családnál.
Mit bizonyít mindez? Gyurcsány elolvasott egy témába vágó dolgozatot! S azt felhasználta a saját dolgozatánál! Tessék mondani egy tanárfőiskolás szakdolgozatnak mit mást kellene tanúsítania????

44. menta
2012. 04. 30. 15:24

Pécsi Önkormányzat

Gyurcsány első felesége:

IGAZGATÁSI OSZTÁLY
ÁLTALÁNOS IGAZGATÁSI CSOPORT
csoportvezető

45. evianna
2012. 04. 30. 15:24

Osszián:
nagyon jó a levezetés és tényleg jellegzetes fordulatok vannak a trollok körében.
itt tényleg több szakasz volt, eltérő gyanúsítgatásokkal.

jut eszembe:
nem különös, hogy hány Jobbik-kezdeményezésből lesz kormánydöntés vagy kormányprogram?
most hirtelenjében:
- az utcák és terek átnevezésének ügye a Jobbik kezdeményezése, ahogy a Károlyi-szobor eltávolítása is.
- a multiellenesség és a magyar termékek/termelők favorizálása,
- az egész nemzeti öntudat, a határon túli kirándulások iskolásoknak,
- a szentkorona-tan (az szerintem korábban nem volt senkinél),
- a keresztény gyökerek hangsúlyozása (bár ebbe belefér a sámántánc is valahogy),
- Trianon, trianoni emléknap,
- a segélyek leépítése, a cigányság dolgoztatása (mintha még a szociális kártya is ide tartozna),
- a keményebb iskola (buktatás, évismétlés, akár az első osztályban)
- EU-ellenesség (nem euroszkepticizmus!), nem leszünk gyarmat, stb.
de ha jól emlékszem, még a magánnyugdíjpénztárakkal is volt valami hasfájásuk: menjen csak minden pénz az államkasszába.

nem lehet, hogy most már nem is a KDNP a Fidesz esze (Semjén közlése), hanem a Jobbik határozza meg a stratégiát? (bár őszintén szólva én inkább azt hiszem, hogy szócsőnek használják őket, hogy felmérjék a reakciókat, saját kockázat nélkül. bedobatnak velük valamit, aztán ha nincs nagyobb ellenállás, megvalósítják, akár túl is teljesítik, lásd Károlyi-szobor helyett komplett Kossuth-tér, vagy a magánpénztári nyugdíjpénzek kisajátítása.)

46. szerzetes
2012. 04. 30. 15:26

Gratulálok az íráshoz Péter. Tényleg. De akkor hol húzódik a határ az un. oknyomozó újságírás és e között szerinted? A legtöbb oknyomozó cikknek vannak fülesei, ötletadó gazdái, kiszovárogtatói. Ez is csak olyan, mint a többi. Nem látom a lényeges különbséget.
Én a helyzetet úgy értem, hogy Gyurcsány bírálatát nem Rozs BÍRÁLATÁVAL, hanem Rozs DOLGOZATÁVAL vetették össze. De végül is mindegy. Olyan ez, mint a szájról olvasás, vagy mint ha az árnyékát látod csak valakinek. A filológiában ez már bizonyító erejű. Gyurcsány lopott, és ráadásul a hírek szerint orvul lopott, a saját rokonától. Én az eddig ismertté vált bizonyítékok alapján úgy gondolom, hogy Gyurcsánynak azonnal távoznia kell a parlamentből és a közéletből is. Nevezhetjük ezt akár karaktergyilkosságnak is, de beleszaladt, hasonlóan más politikusokhoz, kezdve Schmittel.
Várhattok még persze csodára, Péter cikke szerintem helyesen feltételezi, hogy a dolgozat maga is megvan valahol a hírtv-nél. Csak ők húzzák az időt, mert az idő nekik dolgozik. Ha nyárig kihúzzák a Gyurcsány-témát, és a DK-nak vége. Az MSZP-nek is vége ezzel. A 4K már "bizonyította", hogy nincs mögötte annyi intellektuális töltet, hogy egy rendes programot meg tudjanak írni. 2 év alatt nem lehet egy pártot felépíteni, pláne nem választást nyerni. Marad tehát az LMP, amely egyelőre Schiffer one man showja. Az ellenzék egyetlen esélye, ha Gyurcsány azonnal távozik, és felépítenek helyette egy normális politikust. Erre talán még lenne idő.
Üdv Narancsisztánban!

47. szerzetes
2012. 04. 30. 15:38

Ronagyuri sajnos félreérted a helyzetet. A lényeg, hogy ha a bírálat oldalszámmal utal arra, hogy az x-edik oldalon y-ról van szó, akkor igencsak csekély a valószínűsége, hogy egy másik dolgozatban is teljesen ugyanarról legyen szó ugyanazon az oldalon. Egyébként bennem a technológia ébreszt kételyeket: számítógép nem volt. Akkor vagy lexeroxozta és azt adta be új fedőlappal, ami nem volt gyanús? Vagy legépelte, de akkor ugyanúgy, oldalszám-helyesen? Sehogy se stimmel. Majd ha meglesz az eredeti, többet fogunk tudni. Addig sem érdemes túlzott reményeket táplálni: halott ügy. Gyurcsány minél többet hadakozik, bíróságra szaladgál, annál többet árt a demokráciának. Ilyenkor a tisztességes magatartás: azonnal lemondani, kivizsgálást kérni, dolgozatot előkeresni... Persze ha ártatlan. Én nem hiszek benne.

48. ronagyuri
2012. 04. 30. 15:38

46: zihher ami biztos, ti ott az LMP környékén, ahogy a népszabi derék munkatársa Pető pajti is teszi, rátesztek egy lapáttal, hogy biztosan érdektelen legyen az igazság! A legfontosabb hogy tűnjön el!!! =))

49. ronagyuri
2012. 04. 30. 15:42

47: bocs, de olvasni se tudsz???? én csak az MTV-ről beszéltem!!!! Anyósról, mint adúászról. Egyébként te láttad a bírálatot, s biztos vagy benne, hogy eredeti????
48+: tőlem persze mehet, és el is tünhet mert ki nem állhatom! De hát akkor már gründöljetek valami épkézláb okot és ne egy ilyen gyermeteg tudatlan baromságot!!

50. Hmmmm
2012. 04. 30. 15:55

hm.
itten errefelé a dologidő az dologidő, nem számít se hétvége, se négynapos ünnep, ha a földeken meló van, akkor beindítják a mezőgazdasági erőgépeket.

szóval ahogy itten térülök-fordulok kábé 50 kilométeres körzetben, hát mit látok: a népek állnak a böhöm traktorok mellett és nagyban vitáznak: egyik fele váltig állítja, a Rozs néni fija szakirományát másolta le ez a pernahajder Gyurcsány, de a másik fele tromfolt azonnal, persze ezt mondjátok, mert ti ősszel vetettétek el a rozst!
a helyi pap meg a reverendáját szaggatja, mert a siratóasszonyok is erről a skandallumról vitatkoznak, a harangozó délben még harangozni is elfelejtett, annyira tátotta a száját, hogy ez ügyben ki mit mond.
a szomszéd Józsi gyereket se az érdekelte, hogy közmunkában ugyanannyi munkáért havi 10 ezer forinttal kevesebbet kapott, mert változtak a kifizetési szabályok, hanem annak megfejtésébe fogott, hogy most vajon hol lehet Gyurcsány szakdolgozata?

(nevetséges)

51. 4elefánt
2012. 04. 30. 16:03

Na csak megérkezett az főinkvizítor is a tuti bizonyítékokkal,é a zonnal monnyon le-val.
Engem pl. szeretett az anyósom, de a kutyám pórázát sem bíztam volna rá, hát még hogy engem védjen a fiával, lányával szemben szemben.:-DD
Már megtaaáltam a bizonyítékokat, a kórmány szőnyege alatt van és marha nagy lenyúlások, vesztegetések, és kóklerség formájában puklisodik, hogy má lépni sem tudnak tőle!!!!!!!!!

52. alfától omegáig
2012. 04. 30. 16:07

Én azt hallottam ki, hogy van egy szakdolgozat (Rozs) és megvan a Gyurcsány "szakdolgozat" bírálata és nem csak a cím egyezik ,DE a GY. féle bírálat mintha a másikról készült volna annyira ráillik! Ezt annyira nehéz volt megérteni?
Amúgy öröm volt olvasni, mennyire jól nyalogatjátok egymáséit!

53. Öreg nyugger
2012. 04. 30. 16:25

Evianne 22. telitalálat, Mentha:sajnos valószínűleg már akkor is sumákolt Fecó, és -sajnos, nem az volt legnagyobb csibészsége szerintem. FSP,(szerk.) nem egy, hanem két kalap sz. van forgalomban! Az egyik, aki a kalapban van, a másik aki megtalálja-nyuszi helyett. Fiúk, nem provokálni akarlak benneteket, de mondjátok csak, a DK nem élhet Gy, F. nélkül?(Ha nem, akkor jobb ha meghal) Vagy van önálló politikai mondanivalótok, és akkor francba az Alapítóval, vagy nincs, és akkor kár vegetálni! Akkor vissza abba az "avitt" MSzP-hez (a 4K-t nem ajánlom Nektek, ugyanis sokat kell fejlődnünk, hogy intellektuálisan ott tartsunk, mint Ti most, meg talán más ideológiai akadályok is vannak.Legkésőbb 2014-ben találkozunk. Ha Fletyó el nem gyurcsányolja addig a baloldalt, akkor egy célponton lesz összes "páncélöklünk" irányzéka. Úgy legyen!)

54. fsp (szerkesztő)
2012. 04. 30. 16:25

Foglaljuk össze, amit tudunk, mint egy Agathe Christie krimiben.
1. Mindkét szakdolgozat eltűnt.
2. Az egyiknek megvan a munkapéldánya.
3. Van két bírálat, amelyek nemcsak ugyanazt állapítják meg a két - eltűnt - szakdolgozatról, de egymásra is nagyon hasonlítanak.
Következtetések:
1. Ha Gyurcsány valóban nagymértékben másolt, akkor mindkét szakdolgozat elő fog kerülni. (Merthogy már most is megvannak valahol).
2. Ha nem másolt, vagy csak oly kis mértékben, hogy azt nem lehet felhasználni ellene, akkor a szakdolgozatok nem kerülnek elő. (Merthogy most is megvannak valahol, tehát a "titokgazda" szándékától függ, hogy előkerülnek-e.)
3. Jó lenne látni a két bírálatot. Mert ha tényleg nagyon hasonlítanak, akkor a második bíráló plágiumot követett el, és munka nélkül vette fel a pénzt.

55. fsp (szerkesztő)
2012. 04. 30. 16:29

Szerzetes, hogy hol húzódik a határ az oknyomozó újságírás és a szervezett politikai bűnözés között, arra nehéz röviden válaszolni.
Persze, hogy minden oknyomozónak megvannak a fülesei, a beépített emberei.
De ha mindez intézményes formában történik, és a hatalom, vagy annak valamelyik szerve maga szivárogtatja ki az információt, mint tették azt a Kulcsár-ügyben (tényleg, ezzel meg mi van?), és még egy sor más ügyben is, akkor az már nem oknyomozás, hanem valami egészen más.

56. Öreg nyugger
2012. 04. 30. 16:31

Nem az egyeztetést felejtettem rl (Abba az avitt MSzP-hez), hanem az jutott eszembe, hogy lehet, hogy nem vagytok sehol sem tagok, hanem szimpatizánsok. Ezért lett balfácán ez a mondat

57. evianna
2012. 04. 30. 16:46

54:
na, ez a lényeg.

nem mélyedtem el a kérdés összes sajtóvisszhangjában, de szeretném felhívni az ezzel foglalkozó újságírók figyelmét Orbán szakdolgozatának netes megjelenítésére:
a beszkennelt szöveg minden egyes lapja el van látva a hitelesítés időpontjával, az egyetem pecsétjével és az ügyintéző aláírásával, ami a netre felrakott bírálói véleményről nem mondható el:
cdn.gepnarancs.hu/wp-content/uploads/2012/04/gyurcsany_szakdoga_biralat.jpg?eef21a
ügyeljünk a részletekre!
és mindig csak Orbán után, jó?

szerzetes:
ugye, neked van 5 diplomád és most már 5 szakdolgozatod lett hozzá (a múltkor mintha megegyeztünk volna, hogy szakdolgozat azért nem volt annyi - OKJ-s képzésben például nem szokott lenni)
szóval:
azt írod: "Gyurcsány minél többet hadakozik, bíróságra szaladgál, annál többet árt a demokráciának."
hát én most megkérdezem tőled, hogy amennyiben az 5 szakdolgozatod bármelyikénél hasonló kételyek merülnének fel, akkor mit tennél? eltűnnél? a munkahelyedet is otthagynád, mert majd felépítenek valakit helyetted?

tudod, én azt hiszem, hogy meg akartok szabadulni tőle, és nem tudtok.
kellemetlen.

58. Osszián
2012. 04. 30. 16:51

"A Pécsi Újság azután, hogy Schmitt Pál a plágiumügye miatt lemondott a köztársasági elnöki tisztségről, egy kommentelőre hivatkozva azt írta: egyes híresztelések szerint a nyolcvanas években Pécsett a KISZ vezető tisztségviselőjeként tevékenykedő Gyurcsány Ferenc úgy kapott főiskolai diplomát, hogy nem adott be szakdolgozatot."

Miután az index ezt cáfolta, jött az újabb mese,

Adott, de a plagizálta.

Ha ez se jön be... na még kitalálnak egyet mást, ha ebben a témában nem megy, akkor mindig van másik.

59. Osszián
2012. 04. 30. 16:53

"a munkahelyedet is otthagynád, mert majd felépítenek valakit helyetted?"

Csak találnak valakit, aki állandóan a neten trollkodik.

60. evianna
2012. 04. 30. 16:54

61. szerzetes
2012. 04. 30. 16:54

Ronagyuri, én a 30-as hsz-edre írtam...

Hmmmm ez jó volt. :D Pont ez a célja az "ügynek": forró krumpli, figyelemelterelésnek. Plusz a majális is kap ezzel egy gellert, nyilván nem véletlen az időzítés...

Jaj 4elefánt, ne legyél már velem ennyire szigorú... :)

Mindenkinek szép hétfőt, szerintem Öreg nyuggernél van az igazság, leszámítva, hogy jól felépített arcra azért szüksége lenne a pártnak, erre Mesterházy a legjobb (negatív) példa.

62. szerzetes
2012. 04. 30. 17:05

Evianna: 5 diploma, 4 szakdolgozat, mert az MBA-n nincs külön szakdolgozat, államvizsga. Szóval, fogalmam sincs, soha nem loptam senkitől egy sort sem. De az biztos, hogy ha kiderül a plágium, az adott egyetem/főiskola azonnal megsemmisíti a diplomát. Hogy erre azután mit lép egy cég a versenyszférában, vagy egy egyház, vagy egy egyetem, fogalmam sincs. Az egyetemről azonnal kidobnának valószínűleg. Ez alap. Az egyház is büntetne valamivel. A cég - nem tudom.
DE: Schmitt, Gyurcsány politikai közszereplők, nekik példát kell(ett volna) mutatniuk! Más megítélés.
Miért, Te mit tennél, ha kiderülne, hogy loptad a szakdolgozatodat (csak gondolatjáték), és Te lennél egy párt elnöke?

63. szerzetes
2012. 04. 30. 17:10

Osszián, már megint mi bajod van velem?! Nem tudod a személyeskedést abbahagyni?

64. Osszián
2012. 04. 30. 17:11

Szép kis komplott. Kész krimi.

Valakik szépen kilopták a dolgozatokat a tanárképzőről, aztán gyorsan elkezdték a pletykát hinteni, hogy nem is adott be Gyurcsány szakdolgozatot, bizonyítsa be, hogy adott, mondjon le, ugorjon a Dunának.
Aztán az index, mint írtam bekavart - gyorsan mást kellett kitalálni.

Mivel mind a két doga eltűnt, de valakiknél meg van, az elsőt idomították a másodikhoz.

Kíváncsi lennék arra a Rozs dolgozatra. A munkapéldányra. Földrajzi szempontjai vannak-e, vagy esetleg valamilyen más (Gy. biológia és technika szakos volt, jó kis ruhatár szak mellesleg, köztünk szólva).

Lehetne itt mit keresgélni.

Tuti, hogy bár meg van az ellopott anyag, nem mernek vele előjönni.

Gyurcsánynak kell a sajátját előkeresni.

65. Osszián
2012. 04. 30. 17:13

Én veled nem foglalkozom. Rólad se beszélek, magamról se. E troll pedig troll - ez egyszerű, mint a pofon. ÁLTALÁNOSSÁGBAN meg beszélhetek trollokról...

66. Osszián
2012. 04. 30. 17:15

Ja. És hol van a Rozs dolgozat bírálata???

azt kell szépen összevetni, először a Rozséval - aztán jöhet az elveszett (ellopott) dolgozat.

67. menta
2012. 04. 30. 17:17

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/4/28/Gyurcsany_schmitt_VCJFD3

Alacsonyan szállnak a gyanús szakdogák

68. Hmmmm
2012. 04. 30. 17:22

tényleg nevetséges.
Gyurcsányba nem sikerült belekötni (büntetőeljárással) a Szentistván-napi tűzijáték alatti vihar halálos balesetéért, sem az Altuszért, sem a rendőr-rohamért, sem Sukoróért, hát most akkor kapjunk elő egy szakdolgozatot, ami eltűnt.
de való igaz, lehet rágódni rajta hetekig, közben (mint olvasom) műthetetlen tüdőrákost rehabilitálhatónak minősítenek, adót fizetünk a telefonálásért és újabb adófajtákon törik a fejüket, az autópálya használatáért már 7 napot kell (2975 forint) fizetni 4 helyett, holott csak egyetlen napon használnád ....

69. trai
2012. 04. 30. 17:41

Minden esetre ÉRDEKES, hogy a gyáva jobboldal FÉL, RETTEG... még attól a Gyurcsánytól is, aki most semmilyen politikai pozícióban NINCS... ( még csak párt-vezető sem, de a parlamentben sem lehet hangja, - frakció nélkül )
De VALAMIT TUD!...
Humánumot, emberi megértést, mások megbecsülését, tiszteletet... a történelem, a hagyományok, és a politika iránt... egyszerűen: NORMÁLIS...
( a pozőr viselkedése valóban ellenszenves, de a gondolkozásmódja, a megnyilvánulásai becsületre-méltóak... beszédei, mondatai, szavai pedig több bölcsességről tanúskodnak, mint bármely politikai ellenfeléé...) - a 28 évvel ezelőtti, akkor huszonéves fiatalember szakdolgozata - és vele a Balaton-felvidék borászata is - már senkit sem érdekel!... hacsak nem azt a Tokaj-hegyalja-közeli szőlősgazdát...:-)

70. yankari
2012. 04. 30. 17:50

30. ronagyuri
2012. 04. 30. 13:22

itt ronagyurinál a pont
aki volt már szakdolgozat közelében, tudja
van az úgy, hogy kiadnak a diákoknak (tehát több diáknak ) egy témát (címet) és rajta, lehet agyalni...
van az úgy, hogy a diákok agyalását összegezik és kihoznak abból valami égszakajtó hatalmas ötletet, mint a sajátjukat...hát istenem, a tanár agya is véges, kiváltképp, ha felkérik valamire, amit KK-ban old meg ( ez a régmúltban a költségvetésen kívüli magánmeló volt)

aki meg hülye mert nem tudja miről van szó, dögöljön meg.

71. Hmmmm
2012. 04. 30. 17:52

ez a Gyurcsány-fóbia már betegesnek mondható, fosik tőle a teljes fidesz és a szatellitje.

ez nem érdekel senkit?:

"A hitelezésben folytatódtak a negatív tendenciák, a hitelek állománya februárban gyorsabban csökkent, mint az előző hónapban, ezen belül a vállalatok hitelállományának csökkenése erősödött, a háztartásoké lényegesen lassult, döntően azért, mert a végtörlesztés nettó hitelállományt csökkentő hatása a januárinál lényegesen kisebb volt. Tovább gyorsult a külföldi források kivonása, és csökkent a belföldi ügyfélbetétek állománya is - derül ki a PSZÁF gyorselemzéséből."

pedig ez súlyosabb, mint Gyurcsány szakdolgozata.

72. Nyírfa
2012. 04. 30. 17:54

Az ilyenkor szokásos tv-műsor ideje van: Fórum az ATV-.ben. Nem hülyék az emberek. Azt kérdezik, hol vannak a szakdolgozatok, mert azok hiányában plágiumot kiáltani, több mint baromság. Aztán azt is látják, hogy a cél a figyelem elterelése a fenntarthatatlan állapotokról.

Kedvderítőül egy cikk a l68 órából: Akik feladatuknak tekintik Orbán rendszerének a lebontását.

www.168ora.hu/itthon/milla-szolidaritas-orban-viktor-navracsics-tibor-egyetemista-
simandi-szelim-95266.html

73. evianna
2012. 04. 30. 17:55

szerzetes, ne kapkodj: nem arról volt szó, hogy az MBA-t még csak most csinálod?
nézd, a net nem felejt, de én most nem keresem vissza a részletes hozzászólásodat e témában, viszont egy kicsit jobban ügyelhetnél a részletekre.
legalább a sok gyerekedre való tekintettel (bár azok is csak egyszer jelentek meg a képben).

74. yankari
2012. 04. 30. 18:02

71. Hmmmm
2012. 04. 30. 17:52

persze, figyelemelterelés
annyira ócska és átlátszó módszerek ezek, mint amilyen a háttérben meghúzódó nagyeszű orbán tanácsadó
az a kid box voltbajnok a fehér hidrogénezett tincsével

75. evianna
2012. 04. 30. 18:11

kell is a figyelemelterelés: nol.hu/lap/mo/20120430-sarc_a_cukorbetegekre
ez akkor most szintén Széll, ugye? pedig ettől az IMF nem fog meghatódni.

76. Nyírfa
2012. 04. 30. 18:14

Hogy mennyire figyelemelterelés: jövőre kivetik a Robin Hood- adót a közszolgáltató cégekre, amelyek a fogyasztókra fogják hárítani a terheiket. Ez azt jelenti, hogy a lakossági rezsiköltségek az egekbe szökhetnek.

77. vasriogyors
2012. 04. 30. 18:17

Az újságírás minimális tisztelete jelen esetben úgy kezdődne, hogy ha már a karaktergyilkosság sajtóhátteréről elmélkedik FSP, megemlékezne arról, hogy miután Schmitt lemondott, az első lépése a Népszabadságnak éppen Orbán Viktor szakdolgozata utáni szaglászás volt, még az adatvédelmi biztost is belekeverve. Ezek után merült fel csak Gyurcsány szakdolgozata. Miután egyiket sem adta ki a megfelelő intézmény a sajtónak, a Népszabadság és az álbaloldal felszólította Orbán Viktort, hogy tegye hozzáférhetővé a szakdolgozatát. Hú, de milyen fontos volt akkor ez az ügy a sajtóban! Miután Orbán ezt megtette, és kiderült, hogy kiváló szellemi munkáról van szó, Gyurcsány meg a mai napig csak hadovál, elkezdődött a téma leértékelése az álbaloldali médiában. Most hogy egyre ocsmányabb dolgok derülnek ki éppen az álbaloldali vezérürüről a Népszabadság által elkezdett szarkeverésben, mindjárt nem is olyan fontos ez, és a szemét Hír TV az oka mindennek. Ennek a politikai szarkeverésnek egyik médiarésztvevője FSP, és egyik állomása ez a próbálkozás. Oknyomozó újságírás ügyben körülbelül annyira hiteles FSP megnyilatkozása, mint plágium ügyben Gyurcsányé. Jól egymásra találtak. A magyar újságírás gyalázatos állapotáért persze sok mindenki felelős, de hogy a Népszabadság talán a legsúlyosabban, azt mind remek múltjával, mind pedig nap mint nap tapasztalható tevékenységével, ezen belül jelen ügyben is bizonyított kétszínű aljasságával tökéletesen nyilvánvaló. Ide sorolható FSP jelen cikke is. Valódi címe inkább a következő lehetne: A Népszabadság beleesete a pottyantós vécével…

78. szerzetes
2012. 04. 30. 18:26

73. evianna
Szerintem ne kezdd el te is a személyeskedést... Decemberben fejeztem be. Ha hazaértem, átküldöm FSP-nek az összes vonatkozó iratomat, azután nála lehet érdeklődni, hogy igaz-e ami igaz. Azt hittem, te legalább értelmesebb vagy azoknál a fórumtársaknál, akik érdemi mondanivaló hiányában személyeskedésben lelik kicsinyes örömüket.

79. szerzetes
2012. 04. 30. 18:31

77. varsoigyors
Tényleg, az Orbán szakdolgozatával kapcsolatos MSZP-s acsarkodásról meg is feledkeztem... Hát, beledőltek a saját kardjukba, van ilyen...

FSP bejegyzése szerintem jól sikerült, nem menti a menthetetlent (ebből a műfajból azért a kétségtelen mélypont a KDNP Schmitt-tel kapcsolatban), de érdekes kérdéseket vet fel. Nekem tetszett.

80. zitbau
2012. 04. 30. 18:32

Az első diplomamunkámat én sem tudnám előadni, amely alapján középiskolai tanár lettem két szakon. Ugyanis a saját példányunkat nem köttettük be, csak összetűztük vagy kapcsoltuk. Évenként más albérletben laktam és azokat a könyveket és anyagokat, jegyzeteket, amire nem volt szükségem a szüleimnél hagytam. Mivel ők sem őrizgettek mindent a lakásban, a padláson kötöttek ki a szükségtelen papírhalmazok. Lehet, hogy valahol a padláson van a szüleimnél, ha közben nem takarítottak vagy selejteztek. Csak a diplomát kérték egész életemben, a diplomamunkát sohasem.
Igaz, én nem vagyok politikus.

81. Nyírfa
2012. 04. 30. 18:36

Varsói, a te száddal hitelességről szót ejteni, több, mint vakmerőség. :-))

82. 4elefánt
2012. 04. 30. 18:45

Ami nincs azt nem is lehet kritizálni.
Köszönjétek annak aki kilopta a helyéről a többi csak fingfűrészelés:-DDD

83. menta
2012. 04. 30. 18:51

Átgondolhatjuk, hogy vajon akkor most terrorista lett-e a hvg.hu-hoz hasonlóan a munkáját végző Hír TV, hogy vajon miért tartja Gyurcsány-ügyét a Fidesz szóvivője lopásnak és hazugságnak, miközben Schmitt Pál esete kapcsán nagyon másképp vélekedett, és persze a most politikai gyilkossági szándékról értekező volt kormányfő és az ügyét bagatellizálók korábbi, az államfő azonnali lemondását követelő szavai is finoman szólva más megvilágításba kerülnek. Ha kicsit figyeltünk, elkerülhetetlenül fel kell tennünk magunknak a kérdést: lehet-e Schmitt Pált felállva tapsolni és Gyurcsányt elátkozni ugyanazért - vagy fordítva?

torokgaborelemez.blog.hu/2012/04/30/453_plagium_2_0

84. Osszián
2012. 04. 30. 18:53

A Népszabadság mit csinált?

Beleesett a pottyantós WC-be?

Ja, aranyapa, vrasóiygros (még lehet variálni), é te voltál legalul. És most olyan szaros és büdös vagy, hogy nehéz itt elviselni, odébbállhatnál kérlek, a te helyed a fidszes lapoknál van büdösíts ott, ha még van mit.

85. Osszián
2012. 04. 30. 18:55

Még hitelt is adnék az állításnak, ha nem azzal kezdik, hogy NEM IS ADOTT le szakdolgozatot.

Később variáltak, ez már csak erőlködés az értelmes emberek szemében. A hülyék meg mindent elhisznek, Gyurcsányról pláne, és eddig mire mentek vele???

Nincs börtönben, van 1 pártja, és valószínűleg komoly szerepe lesz az orbánizmus lebontásában.

86. Osszián
2012. 04. 30. 19:05

Ez többek között a szemforgató, hiteltelen KDNP-seknek szól, na meg az eszelős házelnöknek

"..vajon akkor most terrorista lett-e a hvg.hu-hoz hasonlóan a munkáját végző Hír TV, hogy vajon miért tartja Gyurcsány-ügyét a Fidesz szóvivője lopásnak és hazugságnak, miközben Schmitt Pál esete kapcsán nagyon másképp vélekedett, és persze a most politikai gyilkossági szándékról értekező volt kormányfő és az ügyét bagatellizálók korábbi, az államfő azonnali lemondását követelő szavai is finoman szólva más megvilágításba kerülnek. Ha kicsit figyeltünk, elkerülhetetlenül fel kell tennünk magunknak a kérdést: lehet-e Schmitt Pált felállva tapsolni és Gyurcsányt elátkozni ugyanazért - vagy fordítva?

87. evianna
2012. 04. 30. 19:10

menta, 83:
itt van a csúsztatás - nem UGYANAZÉRT!
az egy részletesen feltárt, bizonyított újrapublikálás volt.
ez pedig egy újabb lejáratási kísérlet, egyelőre mindenfajta bizonyíték nélkül, eddig legfeljebb a Rozs-család rosszindulata által táplálva. (Mandiner még az ex-sógor fényképét is kitette: mandiner.hu/attachment/0047/46230_rozs_szabolcs.jpg )

ide jutottunk:
kiváló elemzőink vannak, akik sok mindent nagyon világosan látnak és meg is írnak (bár éppen Török nem a kedvencem), és akkor lényegében valamennyien, reflexszerűen kirakják az egyenlőségjelet.
tényleg ide jutottunk?
akkor talán jobb, ha megpróbáljuk megszeretni azt, ami van, mert változtatni úgyse fogunk tudni.

88. tarkedli
2012. 04. 30. 19:11

Hú Osszián, téged melyik istállóból szalasztottak? Nem ízlik a civilizáció, mi?
Élőben cáfolta az RTL KLub és a TV2 híradójában Gyurcsány minden állítását a volt sógora, akitől lopta a dolgozatot. Saját szemünkkel láthattuk a Gyurcsány dolgozatát bírálók sorait, mely során a legapróbb dolgok szintjén is megegyeznek a hiányossságok. Az általános iskolában is a puskázás legegyértelműbb bizonyítéka volt, ha a hibák megegyeztek a szomszédéval. Vagy már erre sem emlékszik itt senki,elvtársak?

89. Nyírfa
2012. 04. 30. 19:18

Török Gábor intelme bizonyos értelemben igaz is lenne, csak, ahogy Evianna is utal rá, nem ugyanarról van szó.
Érdekes, hogy éppen Török fogalmaz oly módon, hogy a kevésbé figyelmes olvasó besétálhat az utcájába, az a Török, akinek nem probléma a Jobbik jelenléte, hatalmi szerepvállalása.

90. Nyírfa
2012. 04. 30. 19:35

Tarkedli, állítom, hogy úttörő korodban hozsannákat írtál Sztálinról, imádkoztál Hitlerhez, és összehordok rólad egy csomó hülyeséget, azt is kijelentem, hogy tanúim vannak rá, fel is hajtok, meg is fizetek néhányat, akik szemrebbenés nélkül nyilatkozzák , amit elvárok tőlük.
Sajtófelületet biztosítok, a média a vádpontoktól lesz hangos.
Bizonyítsd be, hogy ártatlan vagy.
El ne felejtsem, feltevésemben ellenzéki politikus vagy, aki nagyon szúrja a főnököm szemét, és feladatom téged tönkre tenni.
Tarkedli, olyan gyenge lábakon áll ez az egész, hallgass inkább, ha nincs a tarsolyodban konkrét bizonyíték.
És, a helyedben nem nagyon emlegetném a civilizációt. Érteni is kell, amiről beszélünk.

91. Imitt-amott
2012. 04. 30. 19:40

38. Fannyvár
2012. 04. 30. 14:26

módosítok...

A ma esti - valamelyik - híradóban láttam Rozs-mamát - igaz, csak félprofilból - éppen magyarázta a bizonyítványt :(((

92. Osszián
2012. 04. 30. 20:00

tarkedli, te csak ugorj varsóigyors után a pottyantósba, ahová való vagy.

Mert eddig csak PLETYKA.

Na, ugyan mi nem fogjuk állva tapsolni, ha bebizonyosodik, mint a fidesz és kdnp Schmittet, (emlékszel, a parlamentben vastapsot kapott a plágiumért:-DDD), de még egyelőre csupán gyanú.

Hol a 2 dolgozat?

Hol a másik bírálat?

Hogy lehet, hogy először azzal vádolták, hogy nem is adott le dolgozatot, aztán, amikor az nem jött be (index) akkor jöttek a sztorival?

Ki hisz egy elvált anyósnak??? -DDD

93. Osszián
2012. 04. 30. 20:18

tarkedli és egyéb zsírbansült agyúaknak:

"Az dicséretes, hogy a hírtévé munkatársak közzétették a Gyurcsány dolgozat bírálatát, a szépséghiba annyi, hogy a Szabolcs dolgozatét meg nem. Ha azonosságra hivatkozunk, és a bírálatokból építjük föl a tézis, akkor ennek is meg kéne történnie, pláne mikor egyetlen oldalról beszélünk. Mert ma ott tartunk, kedves kormánypárti sajtó, hogy még Gyurcsány rémtettein sem tudunk igazán borzongani, ha az Élő Gábor vezette mno.hu-n jelenik meg ilyen féloldalasan valami. Élő munkássága alapot ad arra, hogy minden hírben a kiretusált arcokat és megmásított tartalmat keressük."

Nulla bizonyíték ez, eddig. Tessék mindent bemutatni, Fleto dogáját, a Rozs sógorét is (amin billog van, pecsét, meg aláírás), annak bírálatát - aztán az egészet összevetni - na akkor pofázhatnak Élőék, meg a többi nyikhaj, terrorista...:-))

94. szerzetes
2012. 04. 30. 20:26

83. menta

Szerintem igen, a hirtv is terrorista Kövér definíciója szerint. Tulajdonképpen FSP is ezt fogalmazza meg blogbejegyzésében -- a terrorista tulajdonképpen úgy akar politikai célokat elérni, hogy a lakosságot megfélemlíti.

95. Nyírfa
2012. 04. 30. 20:28

No kérem, most jelent meg ez az írás a frissülőben:

monnyonle.nolblog.hu/archives/2012/04/30/Rozs_nem_OK/

96. pietnik
2012. 04. 30. 20:28

FSP!
Ma a Duna tv-ben 20,25-kor "Háború a nemzet ellen címmel lesz egy beszélgetős műsor!
Az alcímek szerint az elrabolt nemzeti vagyonról,és a háború megváltozott természetéről lesz szó!
Meg bkellene nézni,de attól tartok,hogy nem bírom majd cérnával,ismerve azt,hogy a Duna tv kinek a szócsöve,és a műsorban felsorolt szereplők neve is sokat elárul arról,hogy a műsor miről fog szólni!Jó lenne,ha más is,és többek között te is megnéznéd!
Jelenczki István filmje arról fog szólni,hogy a külső,és belső erők hogyan játszották át a nemzeti vagyont (kinek,hova!) idegen kezekbe,amit őseink évszázadokon át felhalmoztak!
Érdekes,mert én azt tapasztaltam,hogy évszázadok alatt nem halmoztak fel semmit,amit meg talán mégis,azt a II VH szele nagyon messzire söpörte!Amit felhalmoztak-tunk,az a szocban volt,és hogy kinek lett átjátszva azt tudjuk,és hogy ki játszotta át,azt is!
Hát kíváncsi vagyok,hogy a felsorol személyek(Ángyán József,Bencsik János,Molnár Oszkár---mecsoda húzós nevek!!) mit fognak mondani,és kire mutogatnak!
Elnézést,hogy ideírtam ezt, de nekem az a kényszerképzetem,hogy GyF ugyanezt akarta elmondani az őszödi beszédben,és ezért tartanak tőle ma is!Tudod,az ördög nem alszik,csak éppen más felé néz!És ezért acsarkodnak rá,és talán ezért van ez a szerecsenmosdató műsor is!Biztos vagyok benne,hogy az lesz!
És a személyes okom arra,hogy azt kértem,hogy nézzétek meg a műsort,mert itt (SL) csak a "nemzetközi" Dunát lehet fogni!

97. szerzetes
2012. 04. 30. 20:32

93. Osszián

Csak az elfogultságod mondatja veled, hogy ez "nulla bizonyíték". A bírálattal együtt ez már megalapozott gyanú. Kérdezd csak meg az egzegéta testvéredet, hogy neki mint egzegétának mi a véleménye erről. Az irodalomkritikában ez már erős gyanúnak (ellenbizonyítékig: bizonyítottnak) számít. De szerintem Te sem gondolod már, hogy a bizonyíték "nulla". Nem nulla, csak még lehetne fokozni.

98. cconn
2012. 04. 30. 20:56

Azt értem, hogy Plagi bá megbukott és lemondott. Azt is értem, hogy a seggnyalók hada Jézushoz hasonlította. Nehezen, de megértem hogy ez a f*sz nagybajuszú nagyon csúnyákat mondott azokra, akik ezt napvilágra hozták.
Azt nem értem, hogy most miért Gyurcsány a fő ellenség a fidesznyikok szemében.
Ki ez a Gyurcsány mostanában? Egy nem létező frakció vezetője, tömegbázisa nem igen van és mégis retteg tőle minden kétharmados. Miért?

99. fsp (szerkesztő)
2012. 04. 30. 21:04

Pietnik, most értem haza, lekéstem a Duna Tv-t. Nem mintha megnéztem volna, pedig az ajánlásod tényleg szívélyes volt. De fáradt vagyok én már ahhoz, hogy mások hülyeségeit ezredszer is meghallgassam.:) Ha valami érdekes lesz a műsorban, arról úgyis írni fognak, akkor majd lehet, hogy belenézek.

100. fsp (szerkesztő)
2012. 04. 30. 21:05

Cconn, jó a kérdés. Szerintem hamarosan felírják Gyurcsány nevét a barlang falára. Mint az ősember,aki azért rajzolta le a kardfogú tigrist, mert félt tőle.

101. Frank1
2012. 04. 30. 22:07

evianna, én is láttam Rozs nénivel készített riportot, az un. közszolgálatin. Azt tudtuk meg, hogy fiának - Gyurcsány előző sógorának - a dolgozata munkapéldánya ott volt a polcon évek óta. Így az Gyurcsány kezébe is került, bele is olvashatott.
De: azt nem mondta Rozs nenne, hogy suttyomban el is vitte és lemásolta, aztán visszacsempészte! Mert - Fletót én is nagyon okos, pengefejű embernek tartom -, de azt nem tudom elképzelni róla, hogy kívülről, szóról szóra megtanulja a 35 oldalt, s azt később hiba nélkül leírja sajátjaként.
Ezt nagy lyuknak látom a HírTV "oknyomozásában".

Erre válaszolhatnának az itteni "oknyomozó" fórumozók is, különösen az, aki csuhába bújva, fideszes Savanarolaként gyűlölködve ítéleteket osztogat.

102. nekeresd rt.
2012. 04. 30. 22:29

100. fsp (szerkesztő)
2012. 04. 30. 21:05

Péter hiszen Orbán még anno csikó korában mondta hogy senki mástól csak attól a Gyurcsány nevezetűtől tart.Azóta benne van az ideg Viktorban de legyen is.Minden éjjel kisértse mint egy rossz szellem.

103. evianna
2012. 04. 30. 22:31

Frank1:
no, még interjú is lett belőle? no lám, milyen fontos téma...

ahhoz egyébként, hogy a szó szerinti azonosságot (vagy akár nagyfokú egyezést) bizonyítsák, meg kellene lennie annak a diplomamunkának, hogy Rozs úr élete főművével össze lehessen hasonlítani (ahogyan ahhoz is meg kellene lennie, ráadásul mind a két anyagnak, hogy Gyurcsány ennek az ellenkezőjét bizonyítsa be - és most éppen ezt követelik tőle).
ez abszurdum.
különös tekintettel arra, hogy mindkét dolgozat eltűnt - nekem innentől lett gyanús a történet.

mindenesetre egy kis állóképességű ember kicsinálásához ez nyilván elegendőnek tűnik: gyanúba keverni, aztán lehetetlenné tenni, hogy védekezzen. (bármelyikünkkel megeshet.) csak azt nem tudom, hogy ez most jogászi furfang vagy amerikai PR-fogás. az biztos, hogy üvölt róla, hogy ez "csinálva van". így, ebben a formában ez nem történik meg a való világban.

104. Osszián
2012. 04. 30. 22:35

7. szerzetes
2012. 04. 30. 20:32

93. Osszián

Csak az elfogultságod mondatja veled, hogy ez "nulla bizonyíték". A bírálattal együtt ez már megalapozott gyanú. Kérdezd csak meg az egzegéta testvéredet, hogy neki mint egzegétának mi a véleménye erről. Az irodalomkritikában ez már erős gyanúnak (ellenbizonyítékig: bizonyítottnak) számít. De szerintem Te sem gondolod már, hogy a bizonyíték "nulla". Nem nulla, csak még lehetne fokozni.

Na baszod, most te személyeskedsz. Jól van, akkor mondom: szerinted katolikus teológus a testvérem - ilyen hülye vagy. Hisz leírtam, hogy panenteista. Az pedig melyik egyház új irányzata?
Fogalmad sincs, mi?
Csak te ne keverd ide a testvéremet - végképp nincs a képben.

Nos, miért tartom csalásnak ezt az újabb verziót?

Mert a sógorról kiderült, hogy egy sötét figura, Nem hihető sem az ő, sem a mama verziója: 32 évig ott porosodott egy polcon a hajdani doga - csak érte kellett nyúlni - ki hiszi ezt el?

Viszont az igaz, hogy először azt állította a fideszes maffia és a zsíragyú szimpatizánsok, valamint a csicska médiája, hogy nem is volt dolgozat. Te is ezt állítottad!

"...és Gyurcsányunk, ez utóbbiról időközben még az is "kiderült", hogy elvtársi telefonokra ment át a vizsgákon, és hogy nem is írt szakdolgozatot..." (szerzetes).

Na ez nem jött be, most más a verzió, és lefogadom, ugyanolyan hazug állítás, mint az előző.

Aztán jöttök egy harmadik verzióval.

105. Nyírfa
2012. 04. 30. 22:37

96. Pietnik

Jehu megnézte a Dunán az ajánlott műsort.

106. ostobácska
2012. 04. 30. 22:56

Szerintem Gyurcsány nagyon büszke lehet magára, mert ellenfelei úgy félnek tőle mint a tűztől. Amikor először hallottam arról, hogy Gyurcsány és volt sógora diplomamunkájának ugyanaz a címe, nem lepődtem meg, hiszen a főiskolák, egyetemek karjai kiírhatják ugyanazt a témát. Amikor én diplomáztam, akkor lehetett saját témával előállni, ezt vagy elfogadja az egyetem/főiskola megfelelő szerve vagy ajánlanak más témát kidolgozásra. Írásbeli érettséginél is mindenki ugyanazokból a témákból választhat. Mennyi azonos című dolgozat születik! Tehát ők is plagizálnak? Sőt mi több, rendszerint megszabják a dolgozat/diplomamunka terjedelmét is. Az egész ügy mondvacsinált és szerencsére kommentelő társaim zöme is hasonló véleményen van.

107. szerzetes
2012. 04. 30. 23:05

104. Osszián

Dehogy személyeskedem, távol álljon tőlem! Csak arra akartam utalni, hogy kérdezz meg egy pártatlan személyt, aki szövegkritikával foglalkozik, hogy mi fennálló helyzetről (azaz: nincs meg az eredeti szöveg, csak annak egy recenziója) a szakmai véleménye. Te magad mondtad még tegnap, hogy a testvéred elismert egzegéta, gondoltam, ő megfelelő lesz. Nem személyeskedtem!

Látom amúgy, hogy nagyon felpaprikáztad magad. :) Szerintem ne tedd. Nem ér meg ennyit az egész ügy. Ha már ennyire szeretsz tőlem idézgetni, idézd csak vissza, mit mondtam Schmitt esetében. Én, a Frank szerint "fideszes Savanarola" (helyesen: Savonarola). Láthatod, pártatlanul állítom, amit állítok: aki plagizált, monnyon le. Ennyi.

101. Frank1

Egypár dolgot tisztázzunk, mielőtt érdemben válaszolok.
1) Nem gyűlölködöm.
2) Nem ítélkezem, csak véleményt mondok közéleti témákban, Hozzátok hasonlóan.
3) Nem vagyok fideszes. Soha életemben nem voltam. Életemben talán ha kétszer szavaztam a fideszre, akkor is csak a második fordulóban és kínomban. Szerintem ezzel zárjuk is le a "szerzetes biztosan narancsügynök" fejezetet.

Szóval a szakdolgozat ügye. Amit eddig tudunk: valakik ellopták/kicsenték a két szakdolgozatot a főiskoláról. Viszont az egyik megvan másolatban. (Nem tudom, mit jelent az, hogy "munkapéldány". Ez végleges példány? Vagy piszkozat? Szerintem másolat lehet. Feltételezem.) És megvan a két bírálat. Gyurcsány dolgozata nincs meg. A bírálatából viszont az derül ki, hogy az feltűnően magán viseli a meglévő másik dolgozat jegyeit. (Azonos oldalakon azonos téma; azonos problémák stb.) Ha a filológiában ilyen történik, arra már egy feltételezést építenék.

Van tehát egy feltételezésünk, amely a bizonyítékok alapján mondjuk úgy: megalapozott gyanú. Ez önmagában még nem ok arra, hogy a főiskola bizottságot hívjon össze az ügy tárgyalása végett. De arra már ok, hogy Gyurcsány tisztázza magát.

Tételezzük fel, hogy a Fidesz lopatta el a dolgozatokat. (Ismétlem: nem vagyok fideszes!) Ez esetben, ha tényleg plagizált, akkor nyugodtak lehetünk, elő fognak a dolgozatok kerülni, csak még egy kicsit játszatják a témát. Ha nem plagizált, akkor viszont nem fog előkerülni a dolgozat, és magát a gyanút szánják karaktergyilkosságnak.

Mindezzel együtt én úgy vélem, hogy a dolgozat plágium lehet. Mondom, filológiai hipotézis, de annak megalapozott. Nem csak az oldalszámokból, hanem abból pl. hogy a tényadatok ismertetése ugyanúgy megáll 1978-nál, mint ahogyan a másik, '80-ban kelt dolgozat is. Márpedig ez is egy olyan dolog, hogy ha valaki 1984-ben ír dolgozatot, akkor illik a legfrissebb adatokat bemutatni (ez tehát 1982 kellett volna, hogy legyen).

És hogy hogy csinálta? Én arra emlékszem, hogy 1984-86 körül kottákat xeroztotattam (kisgyerek voltam). Villamosozni kellett hozzá valahová a XI. kerületbe, és nagyon drága volt. Szóval úgy vélem, hogy lehetett egy ilyen dolgozatot xeroxoztatni 1980-ban. Alternatív (kevésbé valószínű) hipotézis, hogy az anyósa házában írta meg a szakdolgozatot, de erre anyóspajti emlékezne. Vagy pedig "kölcsönvette" egy kis időre úgy, hogy senki nem vette észre.

Az életszerű e helyzetekben az, hogy ha töltöttek ott az anyóséknál anno több napot is vendégeskedés címén, akkor simán hozzáférhetett a dolgozathoz.

108. szerzetes
2012. 04. 30. 23:14

106. ostobácska

Azon már túl vagyunk, hogy ugyanaz a két dolgozat címe és témája. Most már ott tartunk, hogy a két dolgozatban azonos oldalszámokon ugyanazokról a témákról van szó és ugyanolyan tálalásban (a bírálatokból következtethetően), hogy az adattáblák ugyanazon évben érnek véget (1978-ban, ami 1980-ban éppen friss volt, de 1984-ben már elavult), szintén a bírálatokból kikövetkeztethetően.

FSP-nek lesz igaza, hamarosan még tovább fogunk tartani, úgyhogy még ne tegyétek meg tétjeiteket, mert a lapok eléggé cinkeltek ebben a játszmában...

109. Osszián
2012. 04. 30. 23:23

Szeret tőled idézni a radai rosseb.
Te itt egy fideszes beépített troll vagy - te állítottad itt először, hogy Fletó be sem adott szagdogát. Kéznél volt - idéztem. Testvérem nem pártatlan. Annyira rühelli ezt a mocsok maffiát, hogy azt el se lehet képzelni. Ő aztán minden kormányellenes tüntetésen ott van. Holnap ezt is meghallgatja:

„Mocskos játék zajlik. Nem először.

Vádoltak anyósgyilkossággal, feleségcsalással, megvádolták gyerekemet, folyik a sukorói eljárás. Így élek, így élünk közel tíz éve. Az eszközök változtak, a célok nem: az első perctől el akarnak távolítani a politikából, pontosabban, politikailag meg akarnak ölni. Eddig nem sikerült, most sem fog sikerülni.

Igazam van, és meg fogok érte harcolni.

Kezdjük azzal, hogy lopás miatt feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen, mert eltűnt a szakdolgozatom az egyetemről. Ki vitte el? Mostani vádlóim, hogy megnehezítsék, ellehetetlenítsék, hogy megvédhessem magamat? Polt Péter dolga lesz, hogy kiderítse, ki a bűnös.

De menjünk tovább! Nem gyanús, hogy eltűnt mindkét szakdolgozat, az enyém és volt sógoromé is? És csak ez a kettő. Távol áll a Hír Tv-től, hogy konstrukciót gyártson? Volt-e már hasonló ügye a Hír Tv-nek, sőt, ugyanennek a műsornak, amelyben már bíróság is kimondta, hogy csalás és hazugság történt annak érdekében, hogy lejárassák a Fidesz egyik ellenfelét? Mondta valaha Orbán, hogy ha lehetőséged van, akkor meg kell ölni ellenfeledet?

Hát ilyen, amikor meg akarnak ölni valakit.

Rossz hírem van Orbánnak és csapatának: nem fog sikerülni!

Ui: Az élet felülírja a terveket. Holnapi beszédem erről a világról, a legújabb koncepciós vádról is fog szólni a Városligetben 12.00 órakor.”

Hajrá Fleto.

110. evianna
2012. 04. 30. 23:32

szerzetes:
azt írod - "ha tényleg plagizált, mondjon le"

igen ám, de most nem az van a műsoron, hanem az, hogy "ha nem tudja bebizonyítani, hogy nem plagizált, akkor mondjon le"

tudod, ez azért nagy különbség.
mert ha én azt mondom neked, hogy te egy pedofil pap vagy, és ha nem tudod bebizonyítani, hogy nem vagy az, akkor többet ne írj ebbe a blogba, akkor mit lépsz?
vannak pedofil papok? vannak.
el szoktak tűnni szem elől, ha lebuknak? el.
te lebuktál? nem, de én azt állítom, hogy pedofil pap vagy.
szóval...? akkor most neked önszántadból le kell vonulnod a terepről?

111. szerzetes
2012. 04. 30. 23:36

Oszi, a "fideszes beépített troll" itt annak a terminus technicusa, hogy valakinek önálló véleménye van? :)))

Egyébként az szerintem is gyanús, hogy eltűnt mind a két szakdolgozat. A gond csak az, hogy
- Vagy a Fidesz tüntette el, ez esetben hamarosan viszontlátjuk majd őket (hiszen a bizonyítékok arra mutatnak, hogy egy vaskos plágiummal állunk szemben)
- Vagy pedig Fletó tüntette el a bizonyítékokat, hogy ne derüljön ki a plágium, ez esetben nem fogják tudni bizonyítani a plágium vádját, de Fletó sem tudja tisztázni magát.
- C verzió, hogy esetleg nem volt plágium, és azért tüntették el a szakdolgozatokat, hogy ez ne derülhessen ki. Ez esetben a szerzőt Nobel díjra javaslom feltüntetni, hiszen úgy tudott egy dolgozatot megírni, hogy egy teljesen ugyanolyan címen készült dolgozatban pontosan ugyanazokon az oldalakon pontosan ugyanazokról a témákról és pontosan ugyanazokkal a hiányosságokról legyen szó, ez egyszerűen zseniális!!! LOL

Szerintem holnap jobban teszi, aki inkább valamelyik másik baloldali párt pódiumánál sátorozik le.

112. szerzetes
2012. 04. 30. 23:43

110. evianna

Értem amit mondasz, de most itt már többről van szó, mint rágalomról. Van egy közvetett bizonyíték: a bírálat, amely meglepő egyezést mutat a négy évvel korábbi "törzsanyaggal". Ez elítéléshez szerintem még kevés, ahhoz azonban sok, hogy Gyurcsány csak úgy lesöpörje az asztalról. Lépnie kellene, de nem úgy, ahogyan teszi. Ilyenkor az az elvárható, hogy a helyzet tisztázásáig háttérbe vonul és pánikszerűen keresni kezdi a szakdolgozatát. (Korábban azt állította, hogy valamelyik dobozában megvan. A legelső szakdolgozatomból nekem is csak egy spirálkötéses másolatom van, nem biztos, hogy elő tudnám keresni... De az egyetemen megvan.)

113. Osszián
2012. 04. 30. 23:52

Apád. Az az Oszi.

Rágalmazol itt - nyugodtan be lehetne perelnie Gyurcsánynak.

"Vagy pedig "kölcsönvette" egy kis időre úgy, hogy senki nem vette észre.

Az életszerű e helyzetekben az, hogy ha töltöttek ott az anyóséknál anno több napot is vendégeskedés címén, akkor simán hozzáférhetett a dolgozathoz."

Nem tört be véletlenül?

"- Vagy pedig Fletó tüntette el a bizonyítékokat, hogy ne derüljön ki a plágium, ez esetben nem fogják tudni bizonyítani a plágium vádját, de Fletó sem tudja tisztázni magát."

Újabb betörés, immár a főiskolára.

Az egész egy fideszes gusztustalan koncepció. Mivel egyik dolgozat sincs meg, honnan lehet tudni, hogy a Rozsé az hiteles? Nem utólag gyártott - és mivel a Gyurcsányét is ellopták, most olyan szöveggel jönnek, ami azért stimmel a bírálttal, mert az is. Tehát nem a Rozs, hanem az eredeti ellopott Gyurcsány.
Így már megérte ennyi bűncselekményt elkövetni, egy véghetetlennek látszó ügyet konstruálni, amiből úgy gondolják, Fleto nem tud kijönni.

114. ostobácska
2012. 05. 01. 0:03

Az hogy két diploma címe azonos még nem jelent plagizálást. Általában a tanszékek írják ki a témákat, ritkábban a diák állhat elő valami ötlettel, de ezt nem szeretik annyira az oktatók, mert sok vele a macera ugyanis nekik is végig kell csinálni a kutatást. Érettséginél is a diákok legalább 1/3-a ír azonos című dolgozatot, ettől ezekben még lehet saját gondolat. A diplomamunkák terjedelmét is meghatározzák.
Rettegnek Gyurcsánytól, a nagyfőnök mát több mint 20éve. Mit tud GyF?

115. szerzetes
2012. 05. 01. 0:06

Dehogy rágalmazok. Egy krimi lehetséges megoldásait elemzem. :)
Az anyósnál való tartózkodás mióta betörés neked? Én is vendégeskedem az anyósomnál eleget, olvasgatom a könyveiket is időnként...
A másikban viszont ugyanúgy igazad van, mint a másik oldalnak. VALAKIK eltüntették a főiskolákról a szakdolgozatokat. Ezek a valakik feltételezhetően politikai megrendelésre (vagy önszorgalomból) cselekedtek -- amint azt Péter is megírta fentebb. DE ha átgondolod, mind a két tábornak érdeke lehetett a dolgozatok eltüntetése, attól függően, hogy valóban plágium volt-e vagy nem.

Rozs dolgozata biztosan nem hamisítvány, van belőle másodpéldány az anyósnál. (Megvan! Vegyék el Rozs diplomáját! Lemásolni a sógor 4 évvel később írt szakdolgozatát, hát nem szégyen? LOL)

116. szerzetes
2012. 05. 01. 0:11

114. ostobácska

Két diploma címe még nem, de ha ugyanazokon az oldalakon ugyanazokról a témákról írnak ugyanazokkal a hibákkal, akkor ez (pusztán a bírálatok összevetéséből) megalapoz egy elég erős gyanút. Most ennél a gyanúnál tartunk, azután még várhatók meglepetések szerintem.

117. evianna
2012. 05. 01. 0:22

szerzetes:
az biztos, hogy az elítéléshez kevés, akkor pedig a lemondatáshoz is.
ez pontosan arra elég, hogy besározzák Gyurcsányt, semmi másra.

azt nem tudom, milyen bizonyítékokra gondolsz, de tudtommal van 1 darab bírálói véleményezés, osztályzattal, amelynek bizonyos kitételei ráillenek egy "munkaanyagra" (ami lehet éppen egy saláta is, dossziéban), de Rozs úr nagy művéről még azt se tudjuk, hányast kapott rá, pedig az érdekes lehet. (akár olyan szempontból, hogy rontott vagy javított az állítólagos plagizáló az értékelésen.)

nem tudjuk továbbá azt sem, hogyan jelent meg a színen az a bírálói vélemény (befújta a szél? az egyetem bocsátott ki közleményt? és mást mit mondott?), és a bírálatból én csak két kitételt tartok beazonosíthatónak:
- lírai indítás (bár.... ne tudd meg, miket szoktak írni a hallgatók) és
- a 11-12. vagy 12-13. oldalon szerepel ugyanaz a téma és (legalábbis Gyurcsánynál) nagyon nem megfelelően (na és? ha egy szövegelemzőbe beraksz egy csomó doksit és megnézed, hogy az alaptéma egyes vetületei hányadik oldalon szerepelnek bennük, akkor meg fogsz lepődni, milyen szoros korrelációt kapsz!)
vagyis ezek nem bizonyítékok a "vaskos plágiumra". (a Schmitt disszertációja, aaaz igen, az csúcsteljesítmény.)
tehát akkor maradunk annál, hogy ha pedofil pap vagy, akkor ne írj ide többet?

118. sansz
2012. 05. 01. 0:28

Szerzetes!
Erőlködjetek csak, meglátod, hogy visszájára fog ez a dolog fordulni. Pontosan az ellenkező hatást fogjátok elérni ezzel a feltételezésekre alapozott hajtóvadászattal, mint ami a szándékotok volt. Az '50-es évek koncepciós perei ugyanilyen séma szerint készültek. Te elítélően beszéltél a Plagi bá' vádlóiról, de nem veszed észre, hogy te rosszabb vagy náluk. Ha éltél volna az '50-es években, ezzel te a koncepciós eljárások élharcosa lettél volna

119. sansz
2012. 05. 01. 0:28

Szerzetes!
Erőlködjetek csak, meglátod, hogy visszájára fog ez a dolog fordulni. Pontosan az ellenkező hatást fogjátok elérni ezzel a feltételezésekre alapozott hajtóvadászattal, mint ami a szándékotok volt. Az '50-es évek koncepciós perei ugyanilyen séma szerint készültek. Te elítélően beszéltél a Plagi bá' vádlóiról, de nem veszed észre, hogy te rosszabb vagy náluk. Ha éltél volna az '50-es években, ezzel te a koncepciós eljárások élharcosa lettél volna

120. szerzetes
2012. 05. 01. 0:29

Evianna, nem lehetne abbahagyni ezt a pedofil papozást? Méltatlan még itt is ezzel jönni. Fontos Péter fórumát állandóan kocsmai színvonalra vagy az alá lehúzni?

121. szerzetes
2012. 05. 01. 0:30

Sansz! Én nem beszéltem elítélően Plagi bá' vádlóiról! Én Plagi bá'-t ítéltem el, határozottan és egyértelműen. A többi vádaskodásod innen kezdve alaptalan.

122. evianna
2012. 05. 01. 0:34

szerzetes:
nem én választottam a nevedet, én csak hozzád igazítottam a hasonlatot. (meggyőződésem egyébként, hogy a papok többsége nem pedofil és a politikusok... -khmm- ...jelentős része nem gazember.)

123. sansz
2012. 05. 01. 0:40

119. folytatása
Ha éltél volna az '50-es években, ezzel a mentalitással te a koncepciós eljárások élharcosa lettél volna. A feltételezések, a központilag gyártott hírek a te és társaid olvasatában már tények.
Eviannával egyetértek abban, hogy ez egy módszeresen kiagyalt, "csinált" ügy. Nem fogtok vele célt érni. Szerintem.

124. szerzetes
2012. 05. 01. 0:44

Melyik mentalitással, Sansz? Azzal, hogy megvitatunk itt egy témát, és véleményem van, amely történetesen nem az, hogy "hajrá Fletó"?

125. szerzetes
2012. 05. 01. 0:45

Evianna köszönöm, hogy -- úgymond -- a nevemhez választottad a témát, kérlek kímélj meg a pedofil papozástól a jövőben, köszönöm.

126. sansz
2012. 05. 01. 0:47

Szerzetes! Nem fogom visszamenőleg kigyűjteni a hozzászólásaidat, mert annyi fáradságot nem ér ez az egész. Csak feltűnt, hogy milyen lelkesen csaholsz együtt a falkával. Ennyi.

127. sansz
2012. 05. 01. 1:05

Szerzetes! Neked nem véleményed van, hanem koncepciód, feltételezések és az igazmondásáról híres jobbos médiák maszatolt információira alapozva. Olyan ismerős már ez a "technika", bedobtok homályos és félinformációkat a közvéleménynek, hadd rágódjanak rajta, majd rövid idő alatt kialakul ott egy információs vákum, ahová aztán betüremlenek a legvadabb információk, kitalációk is. Ezeket aztán ügyes "elmék" tényekké gyúrnak. Ehhez értetek!

128. szerzetes
2012. 05. 01. 1:13

Nem, Sansz, nekem véleményem van, amelyet el is mondok, és türelmesen várok arra, hogy Te is így tegyél. Nem csaholok együtt semmilyen falkával, még csak fidesz szavazó sem voltam soha az életemben.

129. menta
2012. 05. 01. 6:05

Érdekes:
greczy.blog.hu/2012/04/30/a_szakdolgozat_es_a_hianyzo_bizonyitekok

"Hiteles-e az a "bizonyítás", amely szakdolgozatnak fogad el egy állítólagos munkapéldányt, amelyet az anyós őrzött meg? Ezt az úgynevezett munkapéldányt nem látta az egyetem. Nem iktatta, nem bírálta el és nem osztályozta."

130. evianna
2012. 05. 01. 7:19

menta, kösz a linket, és nagyon fontos kérdést feszeget!

ahogy fentebb már írtam is, Orbán szakdolgozatának közzétételekor kínosan ügyeltek arra, hogy minden lapja el legyen látva az ELTE hitelesítésével, a nevezetes szakdolgozat bírálójának véleménye azonban egy olyan fényképen lett közzétéve, amelyen a lap szélei egyáltalán nem láthatók: csak a szöveg szerepel, hitelesítés sehol.
hozzátenném, hogy az írógépeken ilyen margókkal, a kocsibeállítások miatt, nem is nagyon lehetett írni - ezt onnan tudom, hogy még a fax őskorában, a 80-as évek legvégén, amikor takarékoskodnunk kellett a papírral, mert postai készüléken keresztül tudtunk csak ilyet küldeni és a külföldi tarifák elég borsosak voltak, sok mindent kipróbáltunk, hogy minél több férjen rá a lapra.

a munkapéldány dologgal is egyetértek:
az akkori viszonyoknak megfelelően az bőven lehet kézírásos, lehet piszkozat, sőt, lehet egy halom összegyűjtött anyag is - facsimilét arról egyáltalán nem láttunk. a szerző nem adott volna rá engedélyt? vagy csak megmutatta? vagy még azt se?

131. szerzetes
2012. 05. 01. 8:16

A bíráló tanárok előkerültek már? A Schmitt ügyben elég hamar megszólaltak (bár sok köszönet nem volt benne). A bíráló tanárok hamar hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik a bírálatokat. Ha Gyurcsány tényleg feljelentést tesz (egyelőre nem világos, milyen alapon, mivel a szakdolgozat főiskolai példánya nem az ő tulajdona), az egyetem kénytelen lesz foglalkozni az üggyel.

132. evianna
2012. 05. 01. 8:34

szerzetes:
az egyetemnek már most is foglalkoznia kellene az üggyel.
ha másért nem, azért, mert nagyon sok a külföldi diákjuk, és ha már itthonról 20%-kal kevesebben jelentkeztek továbbtanulásra, jó lenne, ha legalább a külföldieknél nem lenne visszaesés.
nem jó hír ugyanis az, ha egy "kulcsos szekrényből" eltűnnek iratok (bármennyire kevéssé érdekesek azok akár a szerzőik számára), és közvetve bizony nem jó színben tünteti fel az intézményt. (na meg persze az országot is.)

különben (125-re) hasonlat ide vagy oda, én továbbra is várom válaszodat: mit tennél, ha meggyanúsítanának olyasmivel, aminek a megcáfolására nincsenek kezedben eszközök - feladnád az egészet? oszt miért?

133. 4elefánt
2012. 05. 01. 8:50

131-re
Ezt a dolgot akár hogyan erőltetik, csak mendemonda, mert nincs alapja a vádaskodásnak.
Lehet nagy beszédeket köríteni hozzá, de a vádak alaptalanok, tehát az iskolának sincs dolga az üggyel, legfeljebb az irattárost rúgják ki pároslábbal.
Gyurcsány esetében nem oknyomozás, hanem hírgyártás folyik, egyértelműen a lejáratás szándékával. Jó nagy pofa kell hozzá, meg aljasság, de visszafelé fog elsülni!

134. harunalrasid
2012. 05. 01. 9:12

érdekesss...a nagy hírű pécsi egyetemen selejtezésről, nagytakarításról hazudnak, a fideszes csinovnyikok szakdolgozatot lopnak - a fene tudja, miért, de az exsógor nem sokkal azelőtt írt dolgozatát miért nem selejtezték?
szép, új világ...

135. evianna
2012. 05. 01. 9:23

kalifa:
2 külön történet ez, két jogelőd intézménynél, amelyek most egyazon intézmény részei.
a tanárképzőn megvannak a szakdolgozatok, csak ez a kettő hiányzik, a korábbi felállású tudományegyetem közgazdasági karán azonban leselejtezték azt a diplomamunkát. (a jelenleg érvényben lévő PTE iratkezelési szabályzat szerint nem lehetett volna leselejtezni: www.pte.hu/files/tiny_mce/File/szabalyzatok/12mell-iratkezelesiszabalyzat081218.pdf , de hát az a sok átszervezés... akkor még lehettek mások a szabályaik is)

136. Frank1
2012. 05. 01. 9:31

Evianna, már korábban megállapítotam, hogy a pali nem vitaképes. Ha kétségeid lennének, pillants lejjebb:

107. szerzetes
2012. 04. 30. 23:05
Életemben talán ha kétszer szavaztam a fideszre, akkor is csak a második fordulóban és kínomban. Szerintem ezzel zárjuk is le a "szerzetes biztosan narancsügynök" fejezetet.
2012. 04. 30. 23:05

128. szerzetes
2012. 05. 01. 1:13

Nem, Sansz, nekem véleményem van, amelyet el is mondok, és türelmesen várok arra, hogy Te is így tegyél. Nem csaholok együtt semmilyen falkával, még csak fidesz szavazó sem voltam soha az életemben.

137. evianna
2012. 05. 01. 9:41

Frank1:
kösz, de tudom, hogy nem vitaképes, a személyes sztoriját meg teljesen kritikán aluli minőségben adja elő és egyáltalán nem gondozza.
azt hiszem, vissza is térek ahhoz, hogy kihagyom (őt is), mert májusban egy kicsit több dolgom lesz, úgyhogy ritkábban jövök úgyis.
mindenesetre kösz, hogy szóltál :)

138. szerzetes
2012. 05. 01. 9:52

Frank1, nincs ellentmondás a kettő között, a második fordulókban a többi párt szavazói átszavaznak a versenyben maradottakra, ez neked újdonság? Elmagyarázzam, hogy mi a különbség az "SZDSZ szavazó" és a második fordulóban jobb híján az MSZP-re szavazó (SZDSZ szavazó) között, vagy megy magadtól is?

Rosszindulatotok határtalan.

139. Frank1
2012. 05. 01. 9:59

"kétszer szavaztam a fideszre" = "fidesz szavazó sem voltam soha az életemben."

De csak a csuhások szerint.

140. szerzetes
2012. 05. 01. 9:59

Evianna, miért ne lennék vitaképes? Ugyanolyan ember vagyok, mint Ti. Normálisan próbálok beszélgetni, nem személyeskedem, nem "komcsizom", próbálok civilizált maradni. Többé-kevésbé jól viselem az alpári acsarkodást, a hazugsággal vádolást, a nyomomban lihegést, a pedofil papozást. Akkor sem vágok vissza, ha tudnék. Gyurcsányt nem szívlelem, de még így is próbálok objektív maradni. Remélem, idővel majd megértitek, hogy lehet olyan emberrel is normálisan beszélgetni, aki nem a "fúj Fidesz" kórus tagja.

141. szerzetes
2012. 05. 01. 10:02

"... akkor is csak kínomban" -- Frank, Te tényleg nem tudsz olvasni?!

142. szerzetes
2012. 05. 01. 10:05

Mondok én valamit Neked Frank. Életemben többször szavaztam az MSZP-re (helyesebben a helyi jelöltjére). Akkor most MSZP szavazó is vagyok szerinted? Szerintem nem. Egy kicsit tanulmányozd a választói magatartás irodalmát, ha nem érted a különbséget.

143. Frank1
2012. 05. 01. 10:07

szóval soha nem szavazott s fideszre a szerzetes, csak kínjában, de azt kétszer is.

Világos.

S ez a tökfilkó érez magában annyi morált, hogy ítéleteket mondjon mások felett.
Ezt kifüggeszteném a hívők előtt is.
Egy csuhás, aki nyilvánvalóan hazudik.
Pfuj!!

144. Frank1
2012. 05. 01. 10:07

szóval soha nem szavazott s fideszre a szerzetes, csak kínjában, de azt kétszer is.

Világos.

S ez a tökfilkó érez magában annyi morált, hogy ítéleteket mondjon mások felett.
Ezt kifüggeszteném a hívők előtt is.
Egy csuhás, aki nyilvánvalóan hazudik.
Pfuj!!

145. Frank1
2012. 05. 01. 10:08

Elég lett volna 1x is....

146. invicta
2012. 05. 01. 10:10

Ez a cikk alulmúlja fsp szokásosan gyenge cikkeit is. Hangulatában a szokásos sápadt ballib mellébeszélés, a tényeket tekintve pedig még a szelektíven válogatott tények tendenciózus tálalása mellett is hamis.
Egy dologról teljesen "elfeledkezett" fsp, szinkronban a teljes ballib hátvédsorral. Azt senki sem tudhatta, hogy Gyurcsány saját példányával mi van. Márpedig ha ez meg van, és ez teljesen független a Hír TV-től, akkor az fsp és ballib zsoldudvar által sugallt összeesküvés visszájára fordul. Márpedig a saját példányok meg szoktak lenni.
De ez nincs meg, pedig keresés közben Fletó majd leesett a létráról. Szerintem a Hírt Tv lökte meg a létrát. Hát ennyit a maffiamódszerekről. Jut eszembe elolvasnám fsp értekezését arról a maffiamódszerről, mikor is kábítószert akartak eldugni a Hír Tv-sek kocsijába. A Schmittet "leleplező" hvg-s hősök kocsijába biztos nem akartak, mert arról öles cikkben számolna be fsp.

147. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 01. 10:13

148. Frank1
2012. 05. 01. 10:15

szerzetes: "Életemben többször szavaztam az MSZP-re (helyesebben a helyi jelöltjére)"
Ez egy másik nyilvánvaló hazugság.
Egy ízig-vérig jobboldali gondolkodású - mint amilyen ő - egyszerűen, fizikailag képtelen baloldali jelöltre szavazni, legyen az bármilyen jó képességű jelölt.

149. sansz
2012. 05. 01. 10:20

132. evianna

Szerzetes válaszára én is kíváncsi lennék/lettem volna, különösen a 47. alatt tett bejegyzésének tükrében:
"Gyurcsány minél többet hadakozik, bíróságra szaladgál, annál többet árt a demokráciának. Ilyenkor a tisztességes magatartás: azonnal lemondani, kivizsgálást kérni, dolgozatot előkeresni... Persze ha ártatlan. Én nem hiszek benne."
Milyen "érdekes" a demokráciával és az ártatlansággal kapcsolatos felfogása: ha hadakozik a Feri jelenlegi helyzetében, árt a demokráciának, ha ártatlan, mondjon le. Mintha fordítva lenne ez a fószer bekötve! Na és ugye ott van még az ő hite. (amivel szemben meg érvelni köztudottan nem lehet!) Koncepciója az nincs, az ellen tiltakozik.
Azt meg már megszoktam tőle, hogy a kényesebb kérdéseket, melyek egyértelmű válaszokat igényelnének, kikerüli.
Tényleg nem érdemes annyit foglalkozni vele!

150. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 01. 10:22

Mielőtt elhatalmasodna a személyeskedés, és szét kellene ültetnem a küzdő feleket, fel kell hogy hívjam a figyelmeteket egy linkre, amelyet kettővel korábban másoltam be. Eszerint a pécsi egyetem oktatási igazgatója - onnan lopták el a szakdolgozatokat - a Fidesz képviselője.
No comment.
Vagy mégis?

151. invicta
2012. 05. 01. 10:37

Vagy mégis! Kommentelje fsp!
De ne felejtse, hogy például az öszödi beszéd kiszivárogtatását az IN-Kal Security (nem Fideszes cég, de mennyire nem) az üdülő hangtechnikusára akarta rákenni.
Erről a maffiamódszerről sem olvastam epébe mártott jegyzetét...

"150. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 01. 10:22
... Eszerint a pécsi egyetem oktatási igazgatója - onnan lopták el a szakdolgozatokat - a Fidesz képviselője.
No comment.
Vagy mégis?"

152. menta
2012. 05. 01. 10:37

FSP, ezt sejteni lehetett.
Volt asszonyka a Páva vezette önkormányzat igazgatóságának csoportvezetője, emellett az oktatási osztályvezető egy mélyen jobbos fideszes.

153. sansz
2012. 05. 01. 10:42

130. evianna

Az Orbán szakdolgozat közzétételének az időzítése is igen érdekes volt: Az egyik napon bedobták, hogy gondok vannak a Gyurcsány szakdolgozata körül, és mit ad Isten, másnap már laponként beszkennelve megjelent a Viktoré a neten. Már ekkor sejteni lehetett, hogy összehangolt akciózás lesz a továbbiakban.
Az újabb fejlemények nyomán meg nekem az "azt mondta az anyósom" kezdetű Hofi történetek jutnak eszembe. Hogy milyen magas labdákat adna ez a banda neki, ha még ma is élne.

154. szerzetes
2012. 05. 01. 10:46

Sansz, szerintem sem érdemes annyit foglalkozni velem. Hallgassatok FSP-re, foglalkozzatok a témával.
Evianna, attól függ, hogy mi a jobb az ügynek, amit képviselek, és a szervezetnek, amelynek az arca vagyok. Tanulmányozva a külföldi eseteket is, a plágium-gyanú mindig lemondáshoz vezet. Ha csak gyanú marad, mert nem sikerül bizonyítani se pro, se kontra, akkor annak kell döntenie, hogy mi a jobb az ügynek. Pl. amikor Kósa Lajost azzal vádolta meg egy prostituált, hogy a vendége volt, Kósa ezt túlélte, és bizonyítani sem sikerült. Most azonban súlyosabbnak látszik a helyzet. Tételezzük fel a legrosszabb forgatókönyvet: csak a dolgozatok címe egyezik, a fidesz ellopatta mind a kettőt (reménykedve, hogy Gyurcsány soha nem találja meg a saját példányát -- kockázatos!), hamisítva egy bírálatot (hamarosan megszólal az egyetem -- dupla kockázat). Ebben a helyzetben is az a szokás, hogy a gyanúba keveredett ember a további tisztázásig várakozik. A szervezete, az ügye védelmében. Erre más példa is volt már.
Most GyF más utat választ, újabb (személye köré rendeződő) tematikát adva népének. Elég kockázatos stratégia, mert várható, hogy lesznek még fejlemények. A Fidesz forgatókönyve pont arra játszhat, hogy a személyi kultuszt építő Fletót lebegtesse, a népét hitegesse, azután egy alkalmas pillanatban lecsapja a labdát. Vagy nem. Nem hiszek GyF ártatlanságában, de ez csak egyéni vélemény, várjuk ki a végét.
Péter az egyértelmű, hogy politikai megrendelésre szállították a bizonyítékokat, vélelmezem, hogy tudják mit csinálnak. Ha az egész légbőlkapott lenne, nem kezdték volna el -- hiszen hamarosan megszólal az Egyetem, előveszik a konzulenst, az opponenst, és lehull a lepel.
És persze a dolgozat is elő fog kerülni, ha itt lesz az ideje.

155. menta
2012. 05. 01. 10:47

Egyszóval a Horthy által alapított vitézi rend székkapitánya alkalmas egy egyetem oktatási igazgatójának, és ez döbbenetes.

156. szerzetes
2012. 05. 01. 10:54

148. Frank1

Hát pedig ha megnézed Dr. Tóth József (XIII. MSZP) szavazati arányait, okkal gyanakodhatsz, hogy a hozzám hasonlóak tömegesen szavaznak rá, egyszerűen mert szeretjük, jó polgármester, profi szakember és a kerületben jól mennek a dolgok. De mi lenne, ha Te is a témához szólnál inkább, nem engem birizgálnál folyton? Szép május 1-et Neked is!

157. sansz
2012. 05. 01. 10:57

150. fsp

Hát ezért kellettek/kellenek minden számottevő helyre megbízható "pártvitézeket" ültetni! Tényleg olyan ez az egész, mintha az országot egy maffia tartaná markában a mindenhová elérő csápjai révén. Imigyen formálják, alakítgatják a centrális erőteret.

158. Nyírfa
2012. 05. 01. 11:07

Szervusztok!

No, egy újabb katolikus erkölcsök szerint nevelkedett fideszes, ráadásul a Vitézi Rend Baranya megyei székkapitánya - bocsánat, de ezt olyan kiskamaszos romantikának érzem, ezzel az erővel indián is lehetne, csak ne dakota, könyörgöm, inkább Winnetou, a jó apacs, igaz, az nem magyaros, köze nincs a jó magyar, kackiásbajszú dölyfhöz, , de még Mária Teréziához sem, akiért pedig a vérünket is, csak a magyar parasztért, no, érte semmit, szántson az uraság földjén, és fogja be a pofáját, ha meg betyárnak áll, akkor lepuffantják darutollas szép szál csendőreink - ja, az már a Horthy-kor, nahát, hogy összemosódnak itten a korok, ebben a Fidesz-érában -, hát, komolyan mondom, rám jött a röhögés, pedig lehet, sírni kéne, vagy elmeorvossal megvizsgáltatni a delikvenst.....székkapitány. Meg Krisztus-követő, mondja magáról, az erkölcseire kényes igazgató úr, nohiszen, jól kinézünk, az Ő Krisztusával. Szóval, míg a szájával szépen felénk mosolyog, addig a keze , bizony a keze mást csinál, de hát, a gazdája is megmondta, ne azt figyeljük, amit mond, hanem , amit tesz.
Hát, mostmár figyelünk.

Hol is vannak a szakdolgozatok, Igazgató úr?

159. sansz
2012. 05. 01. 11:12

155. menta

Mint ahogyan egy csipszerelő kinevezése is középiskolai igazgatónak. Vajon mi is lehet ezen ügyek közös nevezője?

160. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 01. 11:43

Nyírfa158, a szakdolgozatok jó kezekben vannak. És már azt is tudjuk, hogy mi történik velük: ha terhelők lesznek Gyurcsányra nézve, akkor egy arra alkalmas időpontban előkerülnek.
Ha nem, akkor soha sem látjuk őket többé.

161. Nyírfa
2012. 05. 01. 11:50

Tudod, fsp, van abban is valami jó, hogy ennyire kiszámítható az " ellen " : láttatja magát a követendő stratégia.

162. Osszián
2012. 05. 01. 11:56

Ha nekem csak úgy az orrom alá dugják azt a faximilét, ami az állítólagos "Bírálat" - de akár a papír formáját is, azonnal rávágom, hogy hamisítvány.
Miért?
Pl. nincs rajt' egy árva bélyegző, csak egy árva aláírás.

Ez kb. úgy hiteles, mint egy fénykép nélküli személyi, vagy jogsi.

De van itt más is. Gondoljátok, hogy a pécsi tanárképzőn egy adjunktus a helyesírás legelemibb, szinte elsőként kötelező szabályát NEM ismerte???

El tudod azt képzelni, FSP, vagy Evianna, vagy az egyetemi tanár szerzetes, hogy az adjunktus asszony nem tudta, hogy cím után pontot NEM rakunk?

És ha nem tudta, akkor a gépírónő se tudta, egy olyan gépírónő, aki egy tanárképzőn gépel?

Nem, nem - azt a Hír tévénél nem tudják, akik konstruálták az egészet (vagy a háttérben a nagyeszű fideszesek), és nagy hebehurgyán mindjárt két orbitális hibával kezdenek:

"Bírálat.

Gyurcsány Ferenc: A Balaton - felvidék szőlészete és borászata c. szakdolgozatáról."

Két felesleges pont - lefogadom, hogy a 28 év alatt több millió szakdolgozat bírálata között ilyen orbitális hibát vétő EGY sincs.

163. kodiv
2012. 05. 01. 12:04

Kár ennyire mélyen foglalkozni Gyurcsány dolgozatával. Arra a posztra, amit most betölt, így is tökéletes. Similis simile gaudet alapon a párthíveit egy újabb lopás cseppet sem zavarja! Egykori külföldi támogatóinak már nincs rá szükségük, az ország eladósítását nagyszerűen megoldotta. Az ország nagyobb részének meg már régóta nincsenek illúziói vele kapcsolatban.

164. evianna
2012. 05. 01. 12:30

FSP, 160:
azért ennyire nem egyszerű a dolog.

ha ugyanis az egyetemnek nincs példánya a szakdolgozatból (és a jelek szerint a bírálatából sem, legalábbis nem ők hozták nyilvánosságra, és különben is, annak a rendes helye a szakdolgozat bekötött példányában van, esetleg még a számvitelen lehetne valahol egy példány, ha külön fizettek a bírálónak - na de 28 évvel ezelőtt...), tehát ha nincs kezükben példány, akkor nem tudnak hitelesítő záradékot se adni.

tehát az a szakdolgozat már soha az életben nem lesz hitelesítve. (annyira csak nem hülyék, hogy valaki besétál egy példánnyal, hogy hopp, ezt most találtam meg, ide a pecsétet...)

most még az az egy lehetőség van, hogy valahol tényleg kallódik egy példány belőle (az akkori feleségnél esetleg), de megnyugtató rendezés itt már szerintem nem lehetséges.
itt meg egy ország ordítozik, hogy bizonyítsa be...! mit is?

nem, én biztos vagyok abban, hogy a feljelentés volt az optimális megoldás, más lehetőséget ugyanis lényegében nem hagytak neki. (még abban is kételkedem, hogy ha megtalálja és bemutatja - egy munkapéldányt, ami ugye, eleve nem iktatott - akkor hinni fognak neki.)
ezért mondom, hogy ez bizony csapda, és éppen ezért szerintem ellen kell állnia, bármekkora a nyomás.

165. Osszián
2012. 05. 01. 12:36

"Kár ennyire mélyen foglalkozni Gyurcsány dolgozatával."

Kár, mi? Mert érzitek, hogy hazug koncepció az egész a fidesz és a Hír tévé részéről, mi? A MN-nek nem kár vele foglalkozni, a Hír tévének, sem, amelyik már nem először csal, és gyárt hamis koncepciót, és nem kár ezzel foglalkozni Selmeczi kiflicsücskösnek sem, és a KDNP-nek sem kár, a Jobbiknak sem - csak azoknak kár, akik ki fogják deríteni, hogy ócska konstruálásról van szó.

Nem hiszem, hogy az a "munkapéldány" - micsoda kifejezés, sose használtunk ilyet - munkacím, az igen - azt aztán 10-szer is változtathatja az ember.
Lead egy adjunktus egy hevenyészett sajtpapírt?

Úgy, hogy a legelemibb helyesírási szabályról nem is hallott? (Nem inkább egy nyikhaj tévés diktálhatta, egy régi papírra, egy régi írógépen (majd ezt össze kell vetni a tan.képző hajdani írógépeivel), aki írni nem ír, és a főszabályt (cím után pontot nem rakunk) már rég elfelejtette??? Vagy egy fideszes nyikhaj - köztudott, hogy művelt embert ott lámpással se lehet találni (1 volt, a Navra, de lehet hogy már az is elfelejtette a helyesírás főszabályát).

A szememben EZEN buktak le.'84-ban sokkal jobban vigyáztak a helyesírásra, mint napjainkban.

Jön a nyomozati felderítés - mindent nem tüntethetnek el - és kiderül az ócska koncepció.

166. Nyírfa
2012. 05. 01. 13:06

Közben meg tartjuk a markunkat a lóvéért, ha adnak, jól ki is röhögjük majd őket , milyen könnyen átverhető népség ez a fejlett nyugat , mire az a nagyképű, jóllakott mosoly az arcukon, kegyesen leereszkednek hozzánk a jachtjuk és a nagypolitika magasságából, na, majd adunk mi nekik , megmutatjuk mi az a magyar virtus, akárki meglássa.
Csak ez a Gyurcsány, ez ne köpne mindig a levesünkbe.
Európa?
Az hol van?
Ja, hogy mi vagyunk benne?
Ezt nem tudtam.

167. vasriogyors
2012. 05. 01. 13:08

FSP: na még egyszer, amit az eligazítás utasításainak megfelelően el akarsz hallgatni: a Népszabadság eredeti témája ugyebár Orbán szakdolgozata volt. Sajnálatos módon azonban napnál is fényesebb kiderült, hogy amíg Orbán egy tehetséges hallgató kiváló dolgozatával rendelkezik, addig a hazudtunk éjjel nappal, medenceáfacsaló még a büfészakos diplomáját is lopta. Ez persze Gyurcsány élete tükrében a legkevésbé sem meglepetés, kizárólag a szcientológusokat meghazudtoló óvodai homokozó fanatikusai néznek kiakadt szemekkel egymásra és a főgurura: hát mégsem jött el a Xenuról értünk senki ?

Hogy az FSP-blog irány- és mértékadó nyugdíjas, hamarosan anyóssá váló közgazdászát idézzem: eljön az a kor, amikor a Gyurcsány-korszakra úgy tekintünk, mint aranykorra. Ha így haladunk, hamarabb érkezik meg a Xenuról a megváltó! Gyurcsány helyett ajánlanám Nyírfától Frankon át Ossziánig inkább ez utóbbit. És nyelvtársak! Ne csak Bankszabadságot olvassanak!

168. Nyírfa
2012. 05. 01. 13:49

169. evianna
2012. 05. 01. 13:55

nem off, Nyírfa.
az EU-csatlakozás 8. évfordulóján kínai zászló az uniós helyett.

ahogyan az sem off, hogy az éjjel-nappal őrzött épületnél senki nem vett észre semmit, a Városligetben azonban a tömegből kiemeltek egy aktivistát a vöröscsillagos kitűzője miatt.

170. evianna
2012. 05. 01. 14:04

itt van egy link is róla és a fejleményekről:
hvg.hu/itthon/20120501_voroscsillag_tiltott_onkenyuralmi_jelkep

171. Osszián
2012. 05. 01. 14:12

Az ördög a részletekben van.

Igenis fontos részlet, hogy eredeti-e az a bizonyos bírálat. Hogy.hogy nem tudott helyesírni a bíráló adjunktusnő? Hol van ő? Ki az a Scherdán Józsefné, miért adott ki egy lepecséletlen bírálatot??? Él-e még? Reméljük igen, és a többi akkori oktató is, akik ezt az egészet most átnézik.

Itt a "Bírálat" teljességgel necces.

Mondhatjuk hiteltelen, sajtpapír - ha elindul a nyomozás, itt furcsa dolgok derülnek ki, ebben biztos vagyok!

172. evianna
2012. 05. 01. 14:41

Osszián, 171:
igen, az ördög a részletekben van, de onnan csak egy nyomozással lehet kipiszkálni.
Scherdán Józsefné az Információtechnológia és Általános Technika Tanszéken dolgozott, de a 70-es-80-as években több könyv társszerzője is volt, kertészeti és dísznövény-termesztési témákban. (úgy tűnik, a főiskolai tanszékek között voltak átfedések, ez vidéki főiskoláknál nem ritka.)
maga az, hogy nem volt lepecsételve, szerintem nem sokat mond (lehet, hogy az oldal nem látható részén van valamilyen iktatószám és pecsét), ahogy a gépelési furcsaságok és helyesírási hibák se feltétlenül tőle származnak (abban az időben még voltak tanszéki titkárnők), az már furcsább, hogy a szöveg kézzel ki lett javítva, de nem minden hiba lett korrigálva.
nekem az a legneccesebb benne, hogy nem tudni, hogyan került elő. (Hunnia furcsa szelei.)

173. Nyírfa
2012. 05. 01. 14:48

170. evianna

Navracsics felülírhatja a strasbourgi ítéletet, a rendőrök pandúrkodhatnak a renitens ellenzékiekkel, a Jobbik meg gond és következmények nélkül leveheti az EU-s zászlót, el is égetheti, nyíltan zsidózhat, és börtönt ajánlgathat az idegenszívű magyaroknak, a melegeknek, gyakorlatilag bárkinek, aki nem fér bele szűk kis tudatukba.

De Orbán az IMF barátja, meg az EU-é, nem feledjük.
Meg azt sem, hogy Kína, elvileg Kommunista állam. Bocsánat, szocialista, nem ugyanaz.
Szóval, a vörös csillag , de hagyjuk, magyarok vagyunk, vagy mi a szösz.

174. invicta
2012. 05. 01. 14:53

Látom tart még a balliberális vágykielégítés délutánja..

175. picanol
2012. 05. 01. 15:14

176. evianna
2012. 05. 01. 15:23

Nyírfa, a zászlódolog:
ebben az az óriási (baklövés), hogy a mai napon, amikor vagy tíz embert őrizetbe vettek a Gyorskocsi-utcában az EU által elfogadhatónak ítélt vörös csillag miatt, a parlamenten kint volt a kínai zászló, amelyen a vörös alapon arany csillagok közül
- a legnagyobb a kommunista pártot,
- a négy kicsi a munkásságot, a parasztságot, a városi polgárokat és a nemzeti burzsoáziát
szimbolizálja, amelyek a kommunista párt vezetése alatt forrnak egységbe.
en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_the_People%27s_Republic_of_China
(maxval még biztos tud értékes infókat adni a szimbolikájáról)
vagyis arany a csillag (a zászló színe miatt), de vörös a jelentése. ennél vörösebb nem is lehetne.
szóval a kínai vörös csillag és a kommunisták jöhetnek, a "mi szervezetünk", az EU zászlaja - amely egyesek szerint keresztény szimbólumokra épül - nem tűrhető, vörös csillag viselése ebben az országban bűn, a szocializmusról szó se essen, de a kommunizmus jó és onnan fúj a szél?
mi van ezekben a fejekben?

177. kodiv
2012. 05. 01. 15:31

evianna!
A szeretett barátok fogadásakor nemzetük zászlaját kitűzni nem hiba!
A Hitler-Sztálin paktum aláírásakor Moszkvában horogkeresztes zászlók erdejét lobogtatta a forradalmi szél és ez még a meggyőződéses kommunistákat sem zavarta, a várható könnyű zsákmány reményében. Historia est magistra vitae!

178. harunalrasid
2012. 05. 01. 15:49

177. kodiv
2012. 05. 01. 15:31
még felcsúton is lobog a szélben uniós zászló, de orbán mögött csak nemzeti színű zászlóerdő, mindig, mindenhol.
na, erre mit lépsz?

179. Lorem
2012. 05. 01. 15:56

De nem az van, hogy a Gyurcsány-dolgozat bírálatát vetették össze Rozs "munkapéldányával"? Ésn így értettem.

Amúgy lehet ez is, tökéletesen illene a Hír Tv munkásságába:

"A Hír Tv ellopta-ellopatta a dolgozatokat - sem Rozsé, sem Gyurcsányé nincs meg -, majd azt az egy-két részt kiválasztva, amit Gyurcsány valóban a másik dolgozatból idézett -, összerakta a képet, ami a teljes dolgozatok hiányában azt a látszatot kelti, mintha alapos lehetne a gyanú, miszerint Gyurcsány az egészet lemásolta volna.

Ha meg Rozs a lefizetett koronatanú, a “munkapéldány” pedig valójában Gyurcsány dolgozata, még szebb a kép."

neszorakozzviktor.tumblr.com/post/22188471055/igy-koholna-vadat-a-hir-tv-gyurcsany-ellen

180. Nyírfa
2012. 05. 01. 15:58

Evianna, hogy mi van ezekben a fejekben?
Végtelen pénzéhség - szegény vagyok - és védelemkeresés - kicsi vagyok . Ez az alapállásunk, és erre építjük fel az életstratégiánkat. Ebbe aztán szinte minden és annak az ellenkezője is belefér.
Persze, ez ritkán tudatosul. Ha igen az jó, az már a gyógyulás első jele.

Picanol, elképzeltem az összmagyarságot kiscserkészként és matyóruhában a templom padsorai között. Ez egy jövőkép? Mert akkor nem maradtunk sokan ! :-))
Azért az ebéd árát megkérik, felnőtteknek 25 dollár fejenként. Ki is mondta, hogy nincs ingyenebéd? :-))
Azt azért a nagy lelkesültségben jó lenne tudni, hogy Orbánhoz vagy Orbánért fognak imádkozni.

181. babhun
2012. 05. 01. 16:03

Nem hiszem, hogy attól lenne Gyurcsány úr szakdolgozata a saját munkája, mert Orbán valamilyen adót nem fizetett meg, vagy mert a Hír TV forradalmároknak nevezi az utcán randalírozó csőcseléket.

Vagy ezt FSP tényleg így gondolja? Fura: ez tehát FSP sokadik esete a korrekt újságírással. :-)

182. kodiv
2012. 05. 01. 16:04

harun...!
Az uniós zászló átmeneti jelenség, szerintem 10-15 év múlva már csak olyan szép emlék lesz, mint az egykori KGST-é!
Most még ártani tudnak bárkinek, de segíteni már senkinek. A realitásokat figyelembe kell venni, mint Geszler kalapját. Orbán Magyarországot képviseli, ezért nemzeti színű zászlóval a háttérben igyekszik szerepelni, mint ahogy Göncz Kinga és Kohn-Bendit az EU-s zászlóktól érzi magát erősnek.

183. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 01. 16:08

Evianna, nincs közöttünk vita, sőt! A játék most kezd érdekessé válni. Gyurcsány ma délben feldobta a labdát, ha van a Fidesznél ász, ma este, vagy egy-két napon belül elő kell állniuk vele. Mert ha Gyurcsány feljelenti, aki őt leplágiumozta, akkor már az illetőnek kell bizonyítania, hogy jogosan emlegetett plágiumot.
Ezért kell mindenkit feljelentenie, különben a levegőben lóg az egész, és lehet őt vádolni nyakra-főre.
Még az sem kizárt, hogy GYF behúzta őket a csőbe. Megvan neki a dolgozata, nem plagizált, és egyszer csak előáll, hogy hát mégis megtalálta.
Nem tudhatjuk, mi az igazság. Az biztos, hogy egy komoly politikai játszma nézői vagyunk.
Ha netán GyF mégis sáros az ügyben, akkor egy-két napon előjön a Fidesz a bizonyítékokkal.
Kezd izgalmassá válni, azzal együtt, hogy az egész figyelemelterelés. Jön a telefonadó, Fidesz-közeli oligarchák, növekvő munkanélküliség és infláció, csökkenő gazdasági növekedés, stb.

184. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 01. 16:09

Babhun, én sem azt gondolom, hogy azért mert Orbán adót csalt, attól Gyurcsány automatikusan mentesül a plágium alól. Hol írtam én ilyet, ha lehetne idézni. Lécci!

185. evianna
2012. 05. 01. 17:07

FSP: tudom, hogy nincs köztünk vita, és én sem zárnám ki azt a lehetőséget, hogy mégis megvan az valamelyik dobozban.
eddig GYF csak a stratégiában volt jó, de most talán kénytelen volt megtanulni politizálni?

186. evianna
2012. 05. 01. 17:39

Lorem, 179:
kösz a linket, nagyon érdekes.
nagyon bonyolítja a dolgot, de lehetséges. (a piszkozat erősen szokott hasonlítani a végleges változatra, ha pedig az a "munkapéldány" hivatott eljátszani Rozs mesterművének szerepét, akkor - fájdalom...- Rozs úr remekét már valószínűleg rég ledarálták.)

mivel valamennyire ismerem ezt a szakdolgozat-közeget, nekem a történet semmiképpen nem kerek, és nagyot csalódtam politológusainkban, akiknek elvben kellene rendelkezniük hasonló ismeretekkel, de minden figyelmüket a ScHmItT-párhuzam és a következmény kötötte le. (csak nem kenyérgyávák ők is?)

ahogy már elmondtam, nekem két dolog nem stimmel:
- az, amit GYF ma ki is emelt (hogy csak az a két szakdolgozat hiányzik, semmi más) és
- az, hogy a Gyurcsány-féle szakdolgozat bírálata megvan, de csak az (az általános gyakorlat szerint a bírálatot a szakdolgozatba berakva tárolják - nincs külön "bírálat-tár"), és teljes homályban maradt az előkerülésének útja-módja.

ez a két anomália együtt pedig bizony, megalapozhat egy olyan lehetséges forgatókönyvet, ami azonban egyértelműen bűncselekmény, bárki követte is el.

187. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 01. 17:43

Csatlakozva Eviannához: azért meg lehetne kérdezni a Hír TV-t, hogy hogyan került hozzájuk a bírálat. Nyilván nem az informátor személye, mert azt nem fogják kiadni, de azért jó lenne tudni, hogy miként zajlott az ő "oknyomozásuk".

188. Osszián
2012. 05. 01. 18:02

Nekem nagyon gyanús az a bírálat is, mint már írtam. Evianna, hol lenne rajta máshol az a pecsét, mint az ilyen dokumentumok megszokott helyén? Arról nem is beszélve, hogy akkor azt a részt is okvetlenül megjelentetik, csak hogy hitelesebbnek látszódjon az egész komplott.
Egy mostani bélyegzőt szerezhettek volna hozzá, de úgy látszik a régi főiskoláé (a neve többször változott) már sehol sincs meg. Így inkább lehagyták, a hülye nép úgy sem veszi észre - mint láttuk újságírók és értelmiségiek is bedőltek, és készpénznek veszik.

Persze azt feltételezem, hogy a kilopott cuccban az is meg van - az lehetett a minta.

189. Osszián
2012. 05. 01. 18:20

"Gyurcsány Ferenc azt mondta, a televízió nem először vesz részt baloldali politikusokkal szembeni "konstrukciógyártásban", és közölte, hogy Veres János korábbi pénzügyminiszter nemrégiben pert nyert a csatorna ellen, amiért az a lejáratását tervezte."

Ez az a kokós ügy volt?

Az a vicc, hogy mire vége egy ilyen pernek, már az ember azt is elfelejti, mi volt a história.

Szerintem a Hír tévének nincsenek ütős bizonyítékai: egy rágalmazási pert úgy elveszítenek, mint a pinty.

190. evianna
2012. 05. 01. 18:36

Osszián:
szerintem a tanszéken belül nem fakszniznak ilyenkor pecséttel (elég sok a külsős opponens is, akiknek pecsétjük sincs, és ami azt illeti, Orbán bírálatán sincs pecsét, pedig azt tanszékvezető írta).

ahhoz azonban, hogy az bizonylat legyen, valamelyik felső sarokba mindig feljegyzik a nyilvántartási számot (ez azért fontos, mert bírálat nélkül a szakdolgozat nem adható be, az kötelező kellék, anélkül nincs védés)
na, ilyesmi nem látszik azon a bírálaton, amely biztosan A4-es lapra készült, de inkább B5-ös méretűnek néz ki a nyilvánosságra hozott kép alapján.

van, ahol iktatóbélyegzőt használnak ehhez - de szerintem ez nem kötelező - és mindenképpen a bekötött vagy összefűzött szakdolgozat mellé rakják, esetleg egy külön igazoló lappal együtt (hogy a konzulenshez járt, a formai követelményeket teljesítette: ez már a helyi szokásoktól és követelményektől függ - Orbán ezt is mellékelte néhány nappal később az anyaghoz, hogy lám, ez sincs Gyurcsánynak: na ugye...)

191. evianna
2012. 05. 01. 19:02

kodiv, 177:
nem a kínai zászlóval van baj, hanem a nap megválasztásával (ez így az EU-val szembeni provokációnak tűnik: mind a levont zászló, mind a városligeti és későbbi őrizetbevételek miatt)

192. picanol
2012. 05. 01. 19:18

Beírtam a keresőbe: mno helyreigazítás.

A nyomdaipari termék hitelességi bizonyítványa!

193. Nyírfa
2012. 05. 01. 19:27

No, érzi a Fidesz, hogy elszámította magát. Selmeczi Gabriella igen visszafogottan nyilatkozott a ligetben, ajánlkoznak, hogy segítenek keresni azt az elkallódott szakdogát, még a Jobbik is, hát, tudjátok, ezek teljesen agyalágyultnak néznek minket.
Szóval, szarban vannak, és most megint megpróbálnak szimpátiát kiváltani, a szokásos érzelmi ráhatással.
Hogy izgalmas politikai játszma, úgy igaz, és, szerintem nagyon komoly a tét, akár a kormány bukása is.

194. invicta
2012. 05. 01. 19:34

Szolzsenyicin „...Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

195. picanol
2012. 05. 01. 19:37

Nyírfa!

Amíg a konokul hallgató népes szekta, 0,372mp alatt tud lelkesedésbe fordulni, az addig utált IMF-ért, mert, hogy az a féleszű, most éppen a barátunknak titulálja, addig nem lesz itt semmiféle bukás!

196. picanol
2012. 05. 01. 19:41

Minden rasszistának van egy zsidó, vagy cigány barátja!

Csak azt nem tudni, dicsekszik, vagy éppen panaszkodik az illető!

197. Nyírfa
2012. 05. 01. 20:04

Piancol, rezeg a léc. Igen, az IMF most barát - szavakban -, közben éljen Kína, követendő példaként állítva az ország elé, az sem számít, hogy Kína lesajnálóan néz ránk, és azt mondja, Lengyelország jó ország, de még Ti is jók lesztek valamire , a Jobbik törvényjavaslatot készít, hogy lépjünk ki az EU-ból, és leszedi az uniós zászlót - igaz, vissza lett helyezve, de semmi dádá, hát gondolod, hogy az IMF kiperkálja azt " biztonsági hitelt " ? Hogy a hívek hogy fordulnak, éljen az IMF vagy vesszen ? - előbb-utóbb beleszédülnek .
Van egy bázisuk, de az nem elég a kormányzáshoz. A Jobbik nem közösködik, hatalomra tör, nem is csinálnak belőle titkot. Íródik a vég. És könnyen lehet, hogy a pontot Gxyurcsány teszi ki.
De meglátjuk. Én remélek. :-))

198. picanol
2012. 05. 01. 20:24

Úgy van!
Szavakban!

De bizony, elég az a bázis a kormányzáshoz.
Csak halkan mondom: a Fidesz, azonos a Jobbikkal!
Olyan, mint az AIDS!

Nem hatalomra tör, hatalmon van!

199. evianna
2012. 05. 01. 20:37

igen, picanol.
hatalmon van. és nem kormányoz...

200. picanol
2012. 05. 01. 20:47

evianna!

De bizony, hogy kormányoz!

Az van, amit ők diktálnak!

Olyan ez, mint az AIDS!

Nincs rá megoldás.
Most szólok, ennek az országnak, sok-sok évre, befellegzett!

201. ostobácska
2012. 05. 01. 20:50

186. evianna Teljesen egyetértek abban, hogy csalódtál a politológusokban. Nekem erről Somogyi Zoltán nyilatkozata ugrott be. Kissé furcsállottam, Én arra lennék kíváncsi, hogy pontosan mi volt az ő szerepe, feladata a 1010-es választások során és volt a megbízója.

202. menta
2012. 05. 01. 20:53

A Hír tévé legfőbb bizonyítékként azt hozza, hogy Gyurcsány dolgozata csak 1978-ig hoz adatokat, ami ugye "nem véletlen", hiszen a sógor is akkor fejezte be kutatásait. Azt már elfelejtik idézni, hogy a bíráló ezt írja: csak "egy-egy vonatkozik az azóta eltelt időszakra". Ez legalábbis azt bizonyítja, hogy Gyurcsány nem lopta el egy az egyben a sógori dolgozatot.
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=545438

203. Osszián
2012. 05. 01. 21:02

"de inkább B5-ös méretűnek néz ki a nyilvánosságra hozott kép alapján."

Többször megnézem, mert érzem, hogy valami nem stimmel. A mérettel sem.

Ha B5-ös, az akkor azt jelenti, hogy nem találtak korabeli A4-es papírt, nagy hirtelenjében...

De ki használt hivatalos iratoknál B5-öst?

204. ostobácska
2012. 05. 01. 21:11

Bocsánat! kicsit elgépeltem. Helyesen:Kissé furcsállottam. Én arra lennék kíváncsi, hogy pontosan mi volt az ő szerepe, feladata a 2010-es választások során és ki volt a megbízója.

205. menta
2012. 05. 01. 21:20

Somogyi Zoltán?
MDF

206. evianna
2012. 05. 01. 21:29

Osszián: na ez az! B5-öst Magyarországon szerintem muglik nem használnak (tehát irodai munkához, meg ilyesmi). arról a képről hiányzik a "lap".

menta:
én nem olvastam el az összes híradást, de kétségtelen, hogy a bíráló azt megírta volna, ha a legfrissebb adat 1978-as, "pedig azóta fontos változások voltak".
na most, az egy régi probléma, hogy az ember talál egy nagyon pofás táblázatot, jó hosszú idősorral, de a következő évekre abban a bontásban az égvilágon semmit. az ipari és a mezőgazdasági statisztikában meglepően gyakori volt ugyanis nálunk a besorolások változása (a világbankosok nem akarták elhinni, hogy a magyar kormány nem tud - a 80-as évek végén - hosszú idősorokat adni, egészen egyszerű adatokra se, mert közben változott valami a statisztikai számbavételben, ami ezt lehetetlenné teszi. az új nemzetiszámla-rendszerben ez már nem gond, de akkor az volt. még olyanra is emlékszem, hogy megváltozott a mértékegység, amiben az adatokat a KSH nyilvánosságra hozta - aztán egyszer forint, egyszer köbméter? az nem megy.)
ilyenkor aztán marad a szép táblázat a hosszú idősorokkal, a többi meg... tehát tényleg nyilván voltak annál frissebb adatok is (még a hülye is betesz pár friss adatot ilyenkor, pláne, ha csal, csak éppen a táblázat folytatásához már egy kis kalandor beállítódás kellene, vagy nagyon elmélyült statisztikai elemzés).

picanol:
én makacs vagyok: ez nem kormányzás.
ez uralkodás, parancsolgatás, osztogatás és fosztogatás, de nem kormányzás.
már csak azért sem, mert olyasmibe is beleszólnak, amibe nagyon nem kéne, és egyre kevésbé látják át a dolgokat.
az viszont nagyon valószínű, hogy évtizedekre hazavágják az országot, ebben sajnos egyetértünk.

207. menta
2012. 05. 01. 21:32

Evianna, ez a lényeg, ezt emeltem ki:

elfelejtik idézni, hogy a bíráló ezt írja: csak "egy-egy vonatkozik az azóta eltelt időszakra".

208. picanol
2012. 05. 01. 21:35

evianna:

Persze, hogy nem az, a mi fogalmaink szerint.

209. menta
2012. 05. 01. 21:38

Ha jól követtem az eseményeket, nincs 2 bírálat.
A sógor un. munkaanyaga, és a GyF.-nek tulajdonított munka bírálata van meg.

210. Vegyi61
2012. 05. 01. 21:50

Ügyetlen és szánalmas a fidesz és hírtv próbálkozása koholt plágiumügyben.

211. Vegyi61
2012. 05. 01. 21:56

Az ilyen rozs csak komiszkenyérnek jó. Az 50-es évek büdös kenyere jut eszembe róla.

212. Nyírfa
2012. 05. 01. 22:18

Ez is az ATV : Havas Henrik Civil a pályán című műsorában, az újságíró aktív részvételével, olyan Gxyurcsány-gyalázás folyt, amilyet a Hír Tv is megirigyelhet.
Hogy Havasnak nem kedvence a DK vezetője, nem titok. Na de, ha már újságírás, különösen, ha az televíziós, amely milliókhoz juttatja el az információt, akkor az etika kell, hogy elsődlegesen meghatározza a hangvételt, az elemzés elfogulatlanságát, így tárgyszerűségét.
Nem csak Gy-t, hanem a pártját is erkölcsi hullának titulálták. Vártam, hogy talán Heller Ágnes megszólal, tőle mégis csak idegen kell legyen ez a stílus, de mindössze annyi tellett tőle, hogy aki megírt egy diplomamunkát, annak tudnia kell bármikor felmondani. Mert ő, 62 év távlatából is emlékszik rá, és ezt várja Gyurcsánytól is.
Én meg nem.

213. Osszián
2012. 05. 01. 22:34

Most már teljesen biztos, hogy ez a "bírálat" hamisítvány.
Egy adjunktus nem ad ki a kezéből olyan szöveget, ami hemzseg a helyesírási hibáktól - főleg nem egy tanárképző főiskolán.
De a gyanúsabb, amit Evianna fedezett fel, és jól látta: ez bizony B%-ös nyomdai papírra van írva, amit nem is igen lehetett kapni akkor sem, mert az irodai munkához, a privát és az újságírói munkához kizárólag az A4-es formátum ma is és akkor is az elfogadott. Lemértem, és az arányok bebizonyították, hogy B5-ös papír - de miért?

Mert régi papírt kerestek, ami már sárga kissé, amin látszik a közel 30 év. Nyilván valami nyomdai hagyatékból ilyet találtak.

Hiányzik még egy és más (vagy egy bélyegző, vagy egy nyilvántartási szám, anélkül ma sem boldogulunk az ügyes bajos dolgainkban), csak még az adjunktusnő aláírásának titkára kell rájönni.

De nyilván az is kiderül, mert egy per során ez a "bírálat" nyilván bizonyítékként szerepel.

214. NyomassaBubó
2012. 05. 01. 23:00

Péter, gratulálok. Látom, az Amerikai Népszava is leközölte ezt a cikkedet.
Azon meg jól szórakozom, hogy némely kommentelő - bár egyelőre még nem látni, mi lesz a sztori vége, - már most "tudja" előre, hogy a kormány ebbe bele fog bukni stb.

215. Nyírfa
2012. 05. 01. 23:04

Ügyesek vagytok!

216. rodosto
2012. 05. 01. 23:44

Sovány, és kettős mérce ahogy azt más efesz(m)pétől megszoktuk.

217. szerzetes
2012. 05. 01. 23:53

Hol lehet megtekinteni a bírálatot? Nem találom a linket.
Pusztán logikai alapon nem valószínű, hogy a hír tv-sek bírálatot hamisítanának. Túl egyszerű lenne vele lebukni.

218. alfonc
2012. 05. 02. 3:08

209. menta
183. fsp
179. Lorem

Menta! Bár kezdetben az egyik érv az volt, hogy a két bírálat nagyon hasonló, amit könnyű lenne bizonyítani, csak fel kéne tenni a másik bírálatot is a netre, ehelyett inkább arról van szó, hogy Gyurcsány szakdolgozatának bírálata ráillik Rozs Szabolcs munkapéldányára, aminek triviális magyarázata, hogy arról íródott.
Azt még csak értem, hogy miért kellett ellopni a szakdolgozatokat, (rá lehet fogni Gyurcsányra, hogy az ő érdeke, mivel plagizált), de azt már nem, hogy a miért a nem lopta el a saját bírálatát, hiszen ha plagizált, akkor tudott a munkapéldányról, és így arról is, hogy a bírálat illik rá. Ezzel szemben a Rozs Szabolcs bírálata egyelőre nem ismert.
Most már csak az a kérdés, ha a munkapéldány Gyurcsányé, hogy került Rozs nénihez.
Aki vált már, az tudja, hogy ilyenkor mindenféle dolgok maradhatnak a másik félnél. El se kell lopni. Nem mindenki olyan hiú a szakdolgozatára, legalább két olyan elvetemült, lusta embert ismerek, akinek eleve egy példányban készült a szakdolgozata.
Na és ki volt Gy.F. felesége 1984-ben. Hát Rozs Beatrix, Rozs néni lánya. Micsoda véletlen!
Vagy erről már volt szó?
És akkor GY.F. tényleg nem találja a szakdolgozatát.
Persze ez is csak egy elmélet, viszont az egyetemről eltűnt ez, és csak ez a két ominózus szakdolgozat. Ez tényleg nem lehet véletlen, de hogy mire bizonyíték, azt találgatással nem dönthető el.

219. menta
2012. 05. 02. 6:00

220. menta
2012. 05. 02. 6:00

221. menta
2012. 05. 02. 6:07

a hírtévé mocskos ügyei közül pl.:

nol.hu/archivum/20120404-a_kabitas_trukkje
Megállapodtak, hogy a gazfickó másfél millió forintért azt a látszatot kelti, mintha Vereséktől kapna pénzt azért, hogy kokaint csempésszen az újságírók kocsijába, és így börtönbe juttassa őket. A terv az volt, hogy a gazfickó a látszat megteremtése végett elhiteti Veresékkel, hogy a Hír TV-s újságírók drogoznak, és a lebuktatásukért kér pénzt tőlük.

222. menta
2012. 05. 02. 6:21

223. Tökös
2012. 05. 02. 7:55

Honnan tudja buktaferkó hogy nem plagizált ? ....elmondása szerint még a cimére sem emlékszik..

feri, elitélte Schmitt Palit, ezzel aláirta a saját akasztását is...

224. evianna
2012. 05. 02. 9:06

alfonc, 218:
jó kérdés.
ha valaki el akarja tüntetni a nyomokat ("Gyurcsány maga lopta el mindkettőt"), akkor - a megvalósíthatósági vonatkozásokat félretéve - nem végez félmunkát.
akkor mindent visz. (ezért is fontos lenne tudni, hogy honnan került elő a bírálat: az ott maradt magában a kulcsos szekrényben, a dolgozat nélkül? hát a másik bírálat? azt elvitték, az nem tud előkerülni?)

a másik:
a plágiumot akkor és csak akkor lehet bizonyítani, ha két _iktatott_ szakdolgozat áll rendelkezésre, minden egyéb csak feltételezés, de lehet manipuláció is.
pontosan úgy lehet bizonyítani, ahogy a HVG tette, SP disszertációjánál. (ők sem a svájci tanulmányról szóló szinopszist vetették össze a disszertációval, nem is törődött volna vele senki)
a nem bizonyított plágium ugyanakkor csak rombol, míg a feltárt plágiumnak haszna is lehet (most nem SP menesztésére gondolok, hanem arra, hogy ezentúl talán kicsit komolyabban veszik ezt a kérdést nálunk is. nem fog rosszat tenni.)

225. szerzetes
2012. 05. 02. 9:07

104. Osszián

"Jól van, akkor mondom: szerinted katolikus teológus a testvérem - ilyen hülye vagy. Hisz leírtam, hogy panenteista. Az pedig melyik egyház új irányzata?
Fogalmad sincs, mi?"

Kedves Osszián és Olvasók!

Csak hogy ne mondjátok, hogy valamire nem válaszoltam: egyik (keresztény) egyháznak sincs ilyen "új irányzata". Az evangélikusnak sincs -- nekem elhiheted. A felvetés többi részére -- a személyeskedés elkerülése végett -- nem válaszolok.

226. evianna
2012. 05. 02. 9:08

Tökös:
én egyetlen általam írt dolgozat vagy cikk pontos címére sem emlékszem - baj?
a témákra igen, az álláspontomra is, de tanulmányi feladatoknál arra is csak nagyon homályosan.
persze, ha valaki életében egyszer, egyetlen egyszer írt valamit, akkor könnyű.

227. szerzetes
2012. 05. 02. 9:13

Evianna: gondolod, hogy a fidesz bevállalná az alábbi kockázatokat:
• Bírálatot hamisít = másnap előállnak a bírálók, és kijelentik, hogy hamisítvány...
• Eltünteti a nem plagizált szakdolgozatokat = másnap Gyurcsány megtalálja a saját példányát, és bukta van...
• A kettő együtt = hatalmas bukás... UD Zrt. ügy II.

228. evianna
2012. 05. 02. 10:19

szerzetes:
a fiúk bevállalósok, és bőkezűen fizetnek. (az UD Zrt-nek például a cégérték 2-2,5-szeresét fogják kifizetni, peren kívüli megállapodás alapján.) közpénzből telik mindenre.

de vigyázat:
az itt egyáltalán nem biztos, hogy a Fidesz áll mögötte. (lehet például egy nemzeti érzelmű üzletember is, akinek vagy vannak politikai ambíciói vagy nincsenek, és lehet, hogy "csak" ártani akar.)
szóval ne vádaskodjunk, az nem is keresztényi.

a kockázatok azonban minimálisak.

először is egyáltalán nem biztos, hogy a bírálat hamisítvány (lehet, hogy csak olyasmi is szerepel azon az oldalon, amit nem akarnak megmutatni: a fénykép a különös.)
másodszor:
van fogalmad, hogy a bíráló hány dolgozatot értékel évente? ha 28 év elteltével egyáltalán még elérhető és például nyugdíjasként hajlandó nyilatkozni, miért emlékezne egy középszerű szakdolgozatra? vagy arra, hogy ő maga mit írt róla? (az aláírás meg más módon is ellenőrizhető.)
harmadszor:
eltüntetni egy dokumentumot, pláne egy ekkorkát, soha nem kockázat. a megszerzés a kockázatos, semmi más, de olyasvalaki mindig van, aki kockázatmentesen hozzáférhet a legféltettebb kincsekhez is: őt kell megtalálni.
negyedszer:
a hallgatónál jellemzően tényleg csak munkapéldány marad, az pedig - az eredeti, iktatott példány hiányában - nem sokat ér.
ötödször:
a nem plagizált szakdolgozatok hiánya nem bizonyíték arra, hogy az előkerült példány nem valaminek a másolata (ez ebben az ördögi), bár az nem kizárt, hogy Gyurcsány mégis bemutathat egy bekötött vagy akár összefirkált példányt. csak azt mivel is vetnék össze? a füredi munkaanyaggal? és ha az ennek a piszkozata?

229. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 02. 11:05

Szerzetes227, a Fidesz minden kockázatot bevállal, amiről azt hiszi, hogy nem fog kiderülni.
Emlékszel még a Magyar Vizsla ügyre? Akkor, ha jól emlékszem, Rogán a rendszerváltozás utáni politikai élet legnagyobb botrányáról beszélt a szocikkal kapcsolatban. Aztán neki kellett bocsánatot kérnie, amikor kiderült, hogy a Fidesz székházból faxolták el a Magyar Vizsla korrektúrázott változatát.
Úgyhogy, ne legyenek illúzióink, ezek mindenre képesek.

230. evianna
2012. 05. 02. 11:07

megnéztem az mno cikkét - mno.hu/belfold/bebukta-gyurcsany-ferenc-plagizalt-video-1072270 -, és egy roppant furcsa dolgot találtam:
ha nincs meg az eredeti, honnan tudjuk, hogy Gyurcsány szakdolgozata 35 oldal volt?
hol van az a dokumentum, amely ezt bizonyítja? (a bírálatban nem szerepel, azt itt közreadják facsimilében)
vagyis napok óta az ország beszél egy anyagról, amely nincs meg, de tudjuk, hány oldal?
honnan?
(az egyetem nyilvántartásában elvben szerepelhet, de nem láttuk a megfelelő rubrikát, vagyis egyelőre ez az adat teljességgel megalapozatlan.)

231. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 02. 11:09

Azért GYF néhány gondolata valóban érdekes: a tízezer szakdolgozat közül miért épp ez a kettő tűnt el?
És, ezt már én teszem hozzá: hogy lehet, hogy a pécsi egyetemet láthatóan egyáltalán nem zavarja, hogy eltűnt két ominózus dolgozat? Ha valóban nem a Fideszes oktatási igazgató a hibás, amint azt állítja, akkor ki? Tanszék? Dékáni hivatal? Könyvtár?

232. evianna
2012. 05. 02. 11:12

bocs, javítok: a videót csak most néztem meg, és ott szerepel a "35 o." a belső borítón.

233. evianna
2012. 05. 02. 11:17

2 percnél, és nem a belső borítón, hanem a könyvtári katalógusban.
mindenesetre tényleg ideje lenne, hogy az egyetem megszólaljon, mert ezek szerint vagy két példány volt (egy a tanszéken, egy a könyvtárban) és mindkettő eltűnt, vagy náluk az a rend, hogy a tanszéktől kölcsönzik ki a szakdolgozatot, ha kéri valaki? (a közgázon nem így van, ott külön példányt kap mindkettő.)

234. tarkedli
2012. 05. 02. 11:46

"A bírálatot megfogalmazó adjunktus azt is kifogásolta, hogy az 1984-es gyurcsányi dolgozat csak 1978-ig tartalmazza a különféle termelési korszakok adatait. Nem csoda, miután Rozs Szabolcs 1980-ban diplomázott, és az ő munkájában épp 1978-ig szerepelnek konkrét adatok. Gyurcsány bírálata pontos oldalszám-hivatkozásokat is tartalmaz, amely szerint „a 11. és 12. oldalon ellentmondásosan ír a Balaton vizének mikroklímát befolyásoló hatásáról.” Érdekes, hogy Rozs Szabolcs dolgozatának a 11. és 12. oldalán is pontosan erről van szó, az ellentmondások pedig onnan származnak, hogy a volt sógor több szakértőtől is idéz a dolgozatban. A 13. oldalon a bíráló azt hiányolta, hogy Gyurcsány nem adott teljes képet a nyári csapadékmennyiségről. Az sem lehet véletlen, hogy Rozs Szabolcs a diplomamunkájában, pontosan a 13. oldalon ugyanazt a hibát követte el: csak a téli, tavaszi és őszi csapadék mennyiségét írta le, a nyári kimaradt. A bíráló felrótta azt is, hogy Gyurcsány nem ír arról, hogy az erősen lejtős területeken miként oldják meg vagy tervezik megoldani a talajvédelmet az erózió pusztító erejétől. Erre is megvan a magyarázat, hiszen Rozs Szabolcs sem fejtette ki ennek részleteit saját munkájában. Végül a volt sógor diplomamunkájának 29. oldalán a rezisztens fajták telepítésének tervéről van szó, és ám hiányoznak nála az adatok. Ez volt a gond a Demokratikus Koalíció elnökének dolgozatával is, a bírálat szerint ugyanis Gyurcsány a „Rezisztens fajták telepítésének tervét említi, csak arra nem utal / 29.old./, hogy mire lesznek rezisztensek ezek a fajták. /lisztharmat, peronoszpóra, filoxéra, stb./.”

235. szerzetes
2012. 05. 02. 11:58

231. fsp (szerkesztő)
"a tízezer szakdolgozat közül miért épp ez a kettő tűnt el?"
-> Szerintem abban széleskörű egyetértés van, hogy ez naggyon furcsa. :)
A kérdés már csak az, hogy ki tüntette el -- és miért. (Vagy azért, mert plágium, vagy azért mert nem plágium. :)))

"a pécsi egyetemet láthatóan egyáltalán nem zavarja, hogy eltűnt két ominózus dolgozat?"
-> Ez szerintem is a jelen helyzet legizgalmasabb kérdése. Valószínűleg tartom, hogy a belső vonalak lázasan égnek... Az biztos, hogy ha nálunk történne ilyen, azonnali intézkedés történne még aznap este... Igaz, egy tömegképzés esetében nem őrölnek ilyen gyorsan a malmok. Szóval várhatjuk, hogy az egyetem is megszólal az ügyben -- és csak reménykedni tudunk, hogy nem úgy, mint Schmitt esetében. :)))

236. szerzetes
2012. 05. 02. 12:18

229. fsp (szerkesztő)
"Úgyhogy, ne legyenek illúzióink, ezek mindenre képesek."

Még ha így is lenne, azért csak mérlegelik az eszközök és a következmények súlyát??! Tételezzük fel, hogy GyF nem plagizált, csak koholmány az egész -- csak van annyi esze annak, aki a jelen helyzetet generálja, hogy mérlegeli: az eset bizonyíthatatlansága miatt nincs akkora politikai hozadéka a manővernek, mint lebukás esetén a lebőgés?

Van egy másik forgatókönyv is. Mi van, ha a dolgozat tényleg plágium, az ügy kirobbantói kihozták az egyetemről, és azt gondolták, hogy majd szépen felépítik az egészet a sajtóban két-három hónap alatt, addig sem foglalkozik a köznép az IMF-fel és más ügyekkel. De eltaktikázták magukat, mert arra nem gondoltak, hogy a dolgozatok kilopása az egyetemről illegális és esetleg a pernye visszahullhat rájuk. Ezért esetleg az is lehet, hogy a dolgozatokat végül mégsem használják fel, megelégednek a lebegtetéssel?

Az egyetem megszólalása tényleg sokat fog jelenteni pro vagy kontra, főleg, ha megtalálják a valamikori bírálókat, akik még emlékeznek ködösen a kismillió jelentéktelen szakdolgozatra a '80-as évekből... elég kizárt....

237. menta
2012. 05. 02. 12:21

Erről se feledkezzünk meg.

FSP, ezek valóban mindenre képesek.

238. Osszián
2012. 05. 02. 12:26

Azt mond meg tarkedli, hogy miért vannak helyesírási hibák, méghozzá orbitálisak a bírálatban, miért B5-ös formátumú papírra írták, miért hiányzik róla bármilyen azonosító. Honnan lehet azt tudni, hogy Rozs piszkozata eredeti? És hogy az van benne, amit le is adott?
Hol van ennek a dolgozatnak a bírálata?

Egy szakdolgozatban nagyon is fontos, hogy legyen hivatkozás! A Rozséban is kellett hogy legyen, egy hallgató se szopja ki az ujjából pl. a statisztikai adatokat, de különben is rengeteg forrást kell felhasználni, és azt természetesen megjelölni.(Sőt! Erény a minél több forrás és a minél szélesebb körű bibliográfia).

Vagyis valamivel talán hihetőbb lenne a Hír tévé meséje, ha:

1./ Közölné, hogy honnan (hogyan) került a birtokába az említett bírálat
2./ Szépen feltenné a Rozs féle dolgozatot - ha piszkozat, ha indigós másolat
3./ Megszólaltatnák az adjunktus asszonyt
4./ Megnézni, egyáltalán kik férhettek hozzá a dolgozatokhoz, olyan sokan nem, hát az egyetemi könyvtár nem átjáróház, illetve az (:-D), de az archív anyagokhoz csak nem fér hozzá minden arra járó.
5./ De a legfontosabb: ez így bizony nem elégséges bizonyíték egy rágalmazási perben.

Gondoljunk a Kondor Katalin perre: ott volt a 6-os karton, benne minden adat, tartótiszt neve, mindazonáltal:

"A bíróság szerint a Népszavában bemutatott "6-os karton" önmagában nem bizonyítja, hogy Kondor Katalint beszervezte volna a hetvenes években a kémelhárítás. Az alperes lap nem tudta a maradéktalanul bizonyítani a kartonon szereplő adatok valódiságát."

Itt ez a még csak nem is közvetett bizonyíték: végképp nem lesz elégséges.

239. Kosaras
2012. 05. 02. 12:32

Megválasztották Áder Janit. Meg lehet nyugodni.
Jó beszédet mondott, de ez csak a duma. Ne legyenek illúzióink, Áder egy megveszekedett fideszes! A fidesz minden előtt! Soha nem fogja bírálni Orbánt, a kormányt vagy a fideszt !!!

240. Osszián
2012. 05. 02. 12:34

"Mi van, ha a dolgozat tényleg plágium, az ügy kirobbantói kihozták az egyetemről, és azt gondolták, hogy majd szépen felépítik az egészet a sajtóban..."

Erre persze kénytelen az ember gondolni.

Viszont, az eredeti két dolgozat bemutatása nélkül, inkább arra lehet következtetni, hogy ez a pécsi főiskolán valami kedvelt téma volt - ez a szőlészet és borászat - na és két, vagy három, vagy tíz dolgozatban ugyanazokat az adatokat használták fel.

Tudod, mit néznék én meg legelsősorban? Hogy azokban az időkben hány azonos vagy hasonló című doga készült, na és azok miről szólnak, honnan merítettek forrásokat stb.

Ja, és borzasztó kíváncsi lennék a Rozs "lírai" hangvételű kezdésére...

241. evianna
2012. 05. 02. 13:02

Osszián:
rengeteg szakdolgozat készült a témában, itt van például a Corvinus listája: www.uni-corvinus.hu/fileadmin/user_upload/hu/tanszekek/elelmiszertudomanyi/boraszat/konyvtar/Diplomamunka2011.pdf
a gond ott van, hogy digitalizálás a régiekről nincs, ez is csak 1997-2010-re vonatkozik.

242. Levendula
2012. 05. 02. 13:26

Tehát ezt lehet ma tudni:
- az abszolút koronatanú (Rozs Szabolcs) egy munkanélküli alkoholista, akit két munkahelyről is elbocsátottak ivási problémák miatt és sokszor küzd pénzzavarral (nem óhajtotta cáfolni)
- mind ő, mind az anyja (GYF egykori anyósa) ki nem állhatják az ex-rokont
- az egykori feleség köztisztviselő a fideszes pécsi Városházán (rossz elvtársnő nem lehet innentől)
- problémásak a "bizonyítékok": olyan formátumú lapra íródott a "bírálat", amit nem használtak hivatalos érintkezésben, hivatali munkában / nem látszik rajta semmiféle hivatalos jelzés: pecsét, iktatószám pl. / tele van helyesírási hibával - amit egy főiskolai tanszék esetében joggal tarthatunk különösnek / Rozs Sz-tól egy ún. 'munkaanyag" van a Hörrtíví birtokában, amit vagy ő munkálkodott össze, vagy nem - van-e rajta név és hasonlók pl. és azok eredetiek-e vajon? - és ez egyáltalán nem a hivatalos dokumentum, lévén senki nem hitelesítette, kvázi azt sem tudhatjuk, mikor készült és ki alkotta / nincsen két bírálat két egyforma dologról, hanem van egy bírálat VALAMIRŐL, ami - állítólag - eltűnt és van egy ún. (előbb részleteztem) "munkaanyag és a kettő passzol egymáshoz / a Hörrtíví szerint GYF szakdolgozatában is csak 1978-ig van anyag gyűjtve - miközben a bírálatban megemlítődik, hogy "csak egy-egy vonatkozik az azóta eltelt időszakra", vagyis akkor mégis van anyag későbbről is:

Tájékozódva és hozzárakva a Hörrtíví pervesztéseit és manipulatív műsorszerkesztését, azt állapítom meg magamban, hogy
1. ez a felcsúti lókupec bosszúja (még akkor is, ha esetleg egy túlbuzgó csicska szervezte az egészet. OV biztosan tudott arról, ami készült)
2. "Sikeresen" elérték, hogy ne a folyamatosan zajló lopáscunamiról folyjon a szó, hanem erről.
3. Az első hírek feltűnésekor elbizonytalanodtam GYF-et illetően és megpróbáltam utánanézni, mi lehet a fidesz kezében és mi Gyurcsányéban, hogy képben legyek. Ezt jól tettem és így, átrágva magam számtalan hülyeségen és ordítóan együgyű hamisításon azt tudom mondani, hogy
ilyen hülye, otromba és gagyi lejáratókampányt összehozni még a köztudottan földostoba, seggnyalonc fideszes propagandagépezettől is nívótlan.
aki ezek után bármit elhisz nekik, az vagy meg van érte fizetve, vagy törzsszavazó náluk, vagy gondjai vannak még egy alapszintű (pl. meghatalmazás) okirat értelmezésével is.

Kíváncsi vagyok, mit lép Gyurcsány és mikor?

243. evianna
2012. 05. 02. 13:48

Levendula: jól összeszedted, gratulálok!
ma este 8-kor lesz Gyurcsány az ATV-n (Egyenes beszéd)

244. szerzetes
2012. 05. 02. 14:34

245. invicta
2012. 05. 02. 15:38

Csak ámulok és bámulok a magyarázatokon, sok kommentelő felér egy REX felügyelővel. Nem kéne túlbonyolítani az ügyet. Szerintem rossz név alatt kutakodott a Hír Tv, nem Gyurcsányt kell keresni, hanem Gyurcsányit. Az i betű a megoldás.

246. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 02. 15:44

Szerzetes244, az ügy bonyolódik.
Ha a Fidesz lopta el a dolgozatokat, akkor azok csak akkor kerülnek elő, ha számukra kedvező az ügy.
Ugyanez vonatkozik arra az esetre, ha Gyurcsány tüntette el őket.
Viszont a Hír TV már nem jöhet elő azzal, hogy megtalálták a dolgozatokat, mert akkor kiderül, ami azért sejthető, hogy egy ideje náluk vannak és ők lopták/lopatták el.
Gyurcsány még előállhat azzal, hogy mégis megtalálta otthon az elveszett dolgozatokat, de csak abban az esetben, ha a megkerült szakdolgozatok őt igazolják.

247. klaviatúra koptató
2012. 05. 02. 16:00

fsp.......Tiszta sor.Mindenki bűnös csak Furcsány nem.Talán nem kellett volna csalással diplomát szerezni és akkor most nyugodt lehetne mindenki.Furcsány és a hívei is.Nehogy már az legyen a hunyó aki egy csalásra fényt derít.Schmitt ügyéről is ez volt a véleménye?

248. klaviatúra koptató
2012. 05. 02. 16:02

Az ATV balodali megmondó emberei is elkönyvelték, hogy GyF nagyon valószínűleg plagizált:

www.youtube.com/watch Havas Henrik és szegény Heller Ágnes.Most ki lesznek perelve a vagyonukból.Ha már az ATV vendégei is így fogalmaznak az a kezdet vége vagy a vég kezdete?

249. Nyírfa
2012. 05. 02. 16:47

Kedves koptató, Havas Henrik és a baloldaliság közé nem tennék még hasonló jelet sem, nemhogy egyenlőséget, valamint zsigerből utálja Gyurcsány Ferencet.
Rajta csodálkozni értelmetlen - számomra egyébként sem ő a megmondó ember, ahhoz kulturáltabbnak kell lenni -, de Heller Ágnesen magam is meglepődtem.
Nos, Gy. , intelligenciából, mint mindig, jelesre fog vizsgázni. Én így gondolom.

250. Osszián
2012. 05. 02. 17:02

Havas világéletében hangoztatta, hogy MDF-es.

Ehhez képest persze szó nélkül hagyta Ibolya meghurcolását - vagy én vagyok lemaradva.

251. evianna
2012. 05. 02. 17:14

246-hoz:
az érdekes lenne, ha a HírTV-nél lenne, már csak azért is, mert a videójukon lapozgattak egy bekötött szakdolgozatot, amelynek a címlapját teljes egészében nem mutatták, de a Rozs nevet és az évszámot igen, tehát vagy valóban a kezükben volt az anyag (de most miért nincs meg?) vagy trükkös volt az a felvétel.
engem mindenesetre érdekelne, hogyan szerezték meg.
gondolom, az egyetemet is.

ami viszont egyértelmű:
az anyuka egy nem bekötött példányt mutatott fel, az tehát nem nagyon hasonlított egy ajándékpéldányhoz ("bőrkötésben", ahogy a szerző nyilatkozott), ráadásul szemlátomást jóval vékonyabb, mint az a bekötött példány, amit lapozgattak: az biztosan nem volt 60 oldal. (nem kéne azt a kettőt összehasonlítani?)

252. Nyírfa
2012. 05. 02. 17:41

Alakul ez: a Fórumban hangzott el Gréczy Zsolttól, hogy Gyurcsány felvetette, a Hír Tv-ben bemutatott példány akár az övé is lehet.

253. picanol
2012. 05. 02. 19:27

254. picanol
2012. 05. 02. 19:53

"223. Tökös
2012. 05. 02. 7:55

Honnan tudja buktaferkó hogy nem plagizált ? ....elmondása szerint még a cimére sem emlékszik..

feri, elitélte Schmitt Palit, ezzel aláirta a saját akasztását is..."

"Sok okos enber, okosakat kérdez.
Már, a saját szintjén...
Annál lejjebb, csak ha a béka is érdeklődik..."

"Onnan tudja te nagyokos, hogy nem smitpálnak hívják!
Vili, te nagyon hülye!"

255. klaviatúra koptató
2012. 05. 02. 20:05

Egyébként ha nem tűnt volna fel akkor elárulom,hogy Furcsány maga sem tagadja,hogy felhasználta a sógora szakdolgozatát.. "A korábbi kormányfő a Hír Tv kérdésére azt mondta: valószínű, hogy olvasta Rozs Szabolcs dolgozatát és merített belőle. Később ezt azzal egészítette ki, ha így volt, szeretné hinni, hogy a forrást tisztességesen megjelölte."-----Ez elég nagy blamázs és vészes ostobaságról árulkodik mert egy szakdolgozathoz sok mindent fel lehet használni de egy már létező szakdolgozatot még véletlenül sem.A nagy baloldali stratéga buta mint a tök.A követői értelem szerint még butábbak.

256. picanol
2012. 05. 02. 20:20

"Ez elég nagy blamázs és vészes ostobaságról árulkodik mert egy szakdolgozathoz sok mindent fel lehet használni de egy már létező szakdolgozatot még véletlenül sem."

Na, te másik Vili!

Bármit fel lehet használni, csak szabályszerűen fel kell tüntetni a forrást!
(hivatkozni, más(ok), ebben a tárgyban tett, megállapításaira)

Persze, pár, saját kútfőből eredeztetett, önálló gondolat, azért kell!

Már csak azért is, hogy legyen mit, meghivatkozni!

257. 4elefánt
2012. 05. 02. 20:43

Alacsonyan repkednek a dolgozatok, azthiszem valahol megint fejek akarnak hullani!

258. 4elefánt
2012. 05. 02. 20:49

A SP féle küblit már megitatták a fidesszel következik a Ferié:-DDD

259. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 02. 21:13

klaviatúra koptató255, én a szakdolgozatomhoz legalább 20 forrást felhasználtam. Könyveket, folyóiratokat, a témában korábban megírt dolgozatokat. És mindegyiket annak és rendje és módja szerint megjelöltem forrásként.
Egy szakdolgozat nem úgy születik, hogy az ember leül, gondolkodik, majd elkezd írni. Hanem felkutatja a létező szakirodalmat, azt igyekszik minél mélyebben megismerni, majd ezek alapján leírja azt, amit a témáról ő maga gondol. Ha szerencséje, van benne néhány önálló gondolat, mondjuk így: nóvum. Az esetek többségében azonban csupán a téma tisztességes ismeretéről kell tanúságot tenni.
Ebben különbözik a szakdolgozat a doktoritól. Utóbbi tudományos munka, ott a fentiek mellett saját ötlet, kutatás is elvárható.
Remélem, érthetően fogalmaztam. Ha valami nem világos, kérdezz rá nyugodtan!

260. grincs
2012. 05. 02. 22:01

Csak megkérdezném, h nem véletlenül akkor dobták be Gyurcsány szakdolgozatát, amikor kiderült Orbán besúgói múltja?
Mert nagyjából egyezik!

261. Osszián
2012. 05. 02. 22:19

Egyesek azt képzelik, valamiféle esszét kell írni szakdolgozat gyanánt. Ellenkezőleg, minél több a forrás, annál jobban tetszik: ebből látszik, mennyit utánaolvasott a delikvens, és feltételezhető, hogy sokat tanult az olvasottakból...

262. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 02. 22:52

Csak hogy lássátok, kikkel vagyunk körülvéve: a máskor oly lassú MTI megelőzte az eseményeket. Egy olyan blogról idéz egy Ángyánt ekéző írást, amely a kérdéses időpontban még nem is létezett. csak néhány órával később jelent meg a neten, akkor is egyetlen bejegyzéssel.
Tökös, varsói, klaviatúra - erre varrjatok gombot!

nol.hu/belfold/egy_ma_letrejott_blog_alapjan_sarozza_az_mti_angyan_jozsefet

263. Nyírfa
2012. 05. 02. 23:15

Az MTI ehhez adta magát???????????????

Micsoda egy elkurvult ország lettünk!

Grincs, a besúgás, az adócsalás, Ángyán, az IMF, és az összes többi!
Nagy-nagy szarban vannak, hogy ilyesmikre vetemednek. Közönséges bűnözők!

264. Osszián
2012. 05. 03. 0:00

Nyírfa, hiszen ez bevett gyakorlatuk! Gondolj Szabadira az első O.kormány idejéből - szét is ment a kisgazdapárt, ma már nyoma sincs.

Aztán koncepciós perbe fogták Dávid Ibolyát - volt nincs MDF.

Lehetne sorolni, minek? Veres ügye, Gyurcsány, Szilvási...

Most ez a szerencsétlen Ángyán van soron, ki is csinálják. Ez még csak a kezdet.

265. Levendula
2012. 05. 03. 0:04

Felhívnám a figyelmet arra, amit GYF mondott/kérdezett Olgánál:

Mik is voltak az első lépések ebben az ügyben?

Hetekig próbálták megtudni, hogy megvan-e neki a szakdolgozata. Először azt állították, hogy nem írt .... nyilván azt hitték, előáll vele. Még Orbánét is bedobták, hogy rábírják, mutassa meg.
Aztán azt mondták, hogy egyet adott be mindkét helyen, ahol végzett. Ez sem jött be, mert az index beszkennelése ezt is ütötte.
Amikor úgy gondolták (biztosak voltak benne), hogy nincsen meg Gyurcsányé, akkor álltak elő a plagizálás-trükkel.

Innen lehet továbbgondolni, hogy mi az ábra valójában.

Ma GYF "viselkedése" Olgánál: Vagy Oscar-díjas színész, vagy nála az igazság és ráadásul még bizonyítani is tudja majd.

266. menta
2012. 05. 03. 6:08

267. menta
2012. 05. 03. 6:28

268. menta
2012. 05. 03. 6:45

Nyílt levélben követel vizsgálatot Ángyán József fideszes képviselő, a Vidékfejlesztési Minisztérium januárban lemondott államtitkára az MTI vezetésétől. Szerdán az állami hírügynökség egy alig néhány órája létező, kétes hitelességű blog bejegyzése nyomán közölt hírt Ángyánról.
www.168ora.hu/itthon/vizsgalatot-kovetel-az-mti-tol-angyan-jozsef-95447.html

269. evianna
2012. 05. 03. 7:24

számomra az a legmegdöbbentőbb, hogy Schmitt plágiumát (ami egyszerre volt a tudományos teljesítmény hiánya és a szerzői jog megsértése) és Gyurcsány szakdolgozatának eltűnését, sőt, korábbi sógorának belekeverését mennyire párhuzamként kezeli mindenki, és milyen kevesen veszik észre az eltérő kimeneteket:

- Schmitt a cím és az államfői beosztás kivételével minden szerzett jogát és ellátását megtartotta (sőt, ő adja át a hivatalt Ádernek: ezek szerint a mai napig is bejár a Sándor-palotába?), a rezidenciából pedig egyelőre "nem tud kiköltözni", mert "nincs hova mennie"

- Gyurcsány távozzon a politikából, tűnjön el, mondjon le képviselői mandátumáról, ne szólaljon meg többet, a pártja is tönkre lesz téve, ha marad, stb.

milyen párhuzam ez?!
ez még a nemeuklidészi térben sem párhuzam!

az mindenesetre figyelemre méltó, hogy
- a HírTV állítása és (manipulált?) felvétele szerint megvan Rozs diplomamunkája, de az egyetem szerint nincs,
- az ex-anyós által a kerítésen túlról lobogtatott anyag ránézésre nincs meg 60 oldal (és borcímkék se látszanak benne),
- a bírálat azonban talán valóban arról az anyagról készült (akkor nem csoda, ha stimmelnek az oldalszámok),
- továbbá tudom, hogy vannak vajszívű opponensek, de a bírálatban felsorolt hiányosságok mellett (adathiány, régi adatok, kifejtés/konkrétumok hiánya) nem nagyon szoktak ötöst adni szakdolgozatra se.

sajnos, a sztori úgy van azonban felépítve, hogy Gyurcsány - még ha kezében van is az eredeti anyag - nem tud hatékonyan fellépni a vádak ellen (akkor azt mondják, hogy igen, ez egy az egyben a balatonfüredi házioltáron őrzött anyag első 35 oldala: itt a bizonyíték), tehát itt nem az ő anyagának az eltűnése az igazi gond, hanem az exsógoráé, bírálattal együtt, és még a bíráló nevét se tudjuk. (nem sok esély van arra se, hogy kiderítsék: háromszori átszervezés, 32 évvel ezelőtti diplomamunka.)

a HírTV-re ugyanakkor legfeljebb annyit lehet rábizonyítani, hogy félreérthetően fogalmazott Rozs dolgozatával kapcsolatban, a sajtó és a politológusok azonban olyan könnyen és simán lépre mentek a fenti párhuzam ügyében, annyira siettek elfogadni a sugallt következtetést, hogy valószínűleg alig várják, hogy lefordulhassanak a témáról, ne legyen többé ügy.)

ördögi.
nem vagyok optimista, de a rendőrségben még bízok. (bár azért talán érdemes lenne néhány magánnyomozót is ráállítani erre az ügyre. legyünk korszerűek és ügyeljünk a részletekre.)

270. Nyírfa
2012. 05. 03. 9:01

Olyan vehemenciával akarnak leszámolni Gyurcsánnyal, mintha az egyetlen akadálya lenne a magyar nép boldogulásának, hát össztüzet rá, gyerünk, akasszuk fel, lincseljük meg, mert ha Ő nem lesz, ránk köszönt a szabadság és a bőség. És a magyar nép, klaviatúrakoptatótól Heller Ágnesig, haptákba áll.
Nem értem, hogy lehetünk ennyire nyomorultak.
Mindenki rajta köszörüli a nyelvét, mindenki tudni véli, hogy a DK-nak befellegzett, mert Gyurcsány magával rántotta a pártját is, ez el van könyvelve, stigma rájuk nyomva, és teljesen mindegy, hogy igaz-e vagy sem, addig is Ő a BŰNÖS, és nem Mi.

Azért, vagyunk pár ezren, akik nem csak gondoljuk másképpen.

271. Nyírfa
2012. 05. 03. 9:03

Kálmán Olgában lesz annyi becsület, hogy megköveti a miniszterelnököt a tegnapi viselkedéséért?

272. invicta
2012. 05. 03. 9:20

Elolvastam fsp néhány korábbi cikkét Schmitt ügyében. Amilyen elánnal menteget, maszatol most, olyan elánnal habzott a Schmitt ügyben. Egy népbírósági ügyész megirigyelhetné.
De van egy remek mondata:
"Örülünk, de boldogak ettől még nem leszünk. Talán majd akkor, ha Schmitt után a következő távozó lekapcsolja maga után a villanyt...."
Nagyon közel vagyunk a következő távozóhoz! Most még futnak egy tiszteletkört, megpróbálnak az öszödi igazságbeszéd receptje szerint egy igazságdolgozatot kiizzadni, de ugyanolyan bukás lesz.
Elvtársak leoltódott a villany.
Örülök, de ettől még nem vagyok boldog.
De majdnem!

273. evianna
2012. 05. 03. 9:24

Nyírfa:
szerintem KO jó volt, elvégre neki ezeket a kérdéseket kellett feltennie. (ha nem kérdezi meg, ő válik hiteltelenné.)
Heller Ágnes nekem is visszatetszően nyilatkozott, de ha igazi undormányt akarsz látni, akkor bőséges a választék (itt van például BDK piréz legfrissebb szösszenete).

abban azonban teljesen egyetértek, hogy leszámolásról van szó, és a jelek szerint a magyar értelmiség nagy része asszisztál hozzá.
kicsit olyan ez, mint a Zöld Baloldal aktivistájának letartóztatása a vörös csillag miatt: nem hallottunk arról, hogy különösebb felháborodás vagy tiltakozás lett volna. kiemelték a tömegből, megbilincselték és elvitték.

persze, hogy Gyurcsánytól akarnak megszabadulni. (egyszer valaki mondta nekem, hogy egy állam- vagy kormányfő megtámadásakor mindig a testőr van a legnagyobb veszélyben: először őt kell kiiktatni, mert ő vissza tud lőni. a többi már adja magát.)

274. szerzetes
2012. 05. 03. 9:35

A Kálmán Olgás beszélgetést még nem láttam, de a Havas Henrikes / Heller Ágneses beszélgetésről azt hittem először, hogy a Hír TV-t nézem. :))) Gyurcsány úgy tűnik, hogy már a baloldalnak is kellemetlen. S ha még Kálmán Olga is... Ezért is mondtam, hogy GyF-nek egy ilyen helyzetben vissza kellene legalább ideiglenesen vonulnia, amíg az ügy tisztázódik. Tele vannak a baloldali blogok is ezt indítványozó bejegyzésekkel. Egy ilyen vád esetén biztosan van pár száz vagy ezer ember, akik kiállnak mellette, de a választást nem százak, nem is ezrek, hanem százezrek nyerik.

275. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 03. 9:38

Egy kedves kis adalék a Rozs családhoz:

nol.hu/belfold/20120503-balatonfureden_mindenki_ismer_mindenkit

276. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 03. 9:40

Szerintem KO nem volt barátságtalan Gyurcsánnyal. Hozta a formáját, de mást nem is tehetett, ő attól lett valaki, hogy nem mikrofonállvány, hanem kérdező.
Magyarul: újságíró.

277. szerzetes
2012. 05. 03. 10:05

275. fsp

A nol cikkéből csak az derül ki, hogy Rozs néni ellen nem sikerült semmi dehonesztálót összeszedni az újságírónak, az meg, hogy az ex-sógor állítólag valutázott, teljesen irreleváns arra nézve, hogy az ex-sógora lenyúlta-e a szakdolgozatát vagy sem.

278. Levendula
2012. 05. 03. 10:07

Semmi gond nem volt az Olgás beszélgetéssel: kérdezett, erőseket kérdezett és volt valaki, aki meg válaszolt is a kérdésekre. Egyenesen.

(Ajánlom a Tarlós-interjút összehasonlításra, szintén tegnap estéről: Tarlós mindig hozza az alpári, kulturálatlan taplót formáját és tegnap sem volt ez másképp.
Tőle is igyekezett Olga kérdezni, de ő nem válaszolni akart, hanem az unásig ismert panelokat ismételgetni. Mikor Olga nem hagyta, akkor meg ismét elővette a kora ifjúságában, disznópásztorkodás során szerzett kommunikációs ismereteit és pár perce a stúdióból Tarlós bácsiék putrijába csöppenhettünk , egy kedélyeskedő kannásbor-partira(Sajnálom, nem lehet másképpen érzékeltetni azt bunkóságot, amit előadott egy nővel, anyával és egy nála nyolcszázhuszonnégy százalékkal kvalifikáltabb, műveltebb emberrel szemben.
Én Olga helyében pofonvágtam volna, legalább két ízben. Node ezért nem én vagyok Olga helyén főleg.).

279. szerzetes
2012. 05. 03. 10:11

276. fsp

Érdekes módon Kálmán Olgát még a jobbikos rokonom is szereti... Balos nagyanyámnak meg etalon. Néha én is belenéztem, azért egy kicsit lejt a pálya. Láttam egy riportját Kovács Lászlóval, úgy bánt vele, mint egy hímes tojással.

280. Nyírfa
2012. 05. 03. 10:38

Evianna, Péter, értem, hogy Olga meg akart maradni az elfogulatlan , pártatlan újságíró szerepében, és ez így is van rendjén, másképpen nem is szabad!
Csakhogy nem először fordul elő az utóbbi időben, hogy tiszteletlenebb hangot enged meg magának az ellenzéki riportalanyokkal szemben.
És, úgy gondolom, hogy az nem mikrofonállványság, ha nem vádolja meg a miniszterelnököt azzal, hogy Ő maga lopta-lopatta el a szakdolgozatokat az egyetemről.
Az lett volna a korrekt, ha ezt a gondolatot nem állításként vezeti fel, és kérdez rá ügyészi határozottsággal, ezzel ugyanis pontosan a Hír Tv mintáját követte.

281. invicta
2012. 05. 03. 10:46

Újabb gyöngyszem:
"276. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 03. 9:40
Szerintem KO nem volt barátságtalan Gyurcsánnyal. Hozta a formáját, de mást nem is tehetett, ő attól lett valaki, hogy nem mikrofonállvány, hanem kérdező.
Magyarul: újságíró."

No nézzük ezt a magyarul újságírót:

"2010. március 11., csütörtök 10:09
Egy ÁTFOGÓ hazai médiafelmérés szerint az újságírók 61 százaléka úgy véli, szakmáját teljesen befolyásolja a politika, 43 százalékuk szerint pedig a magyar sajtó színvonala elégtelen vagy elégséges."

Tessék figyelni a dátumra 2010 március, (nem Orbáni idők) és akkor még, csodák csodája a fridomhausz, nem nagyon cirkuszolt. Hiába no a baráti tűz kerülendő..még eltalálnák fsp-t..

282. invicta
2012. 05. 03. 10:51

Kálmán Olga, a maga módján egyformán "online szemtelen" és ez önmagában még jó is lehetne. Ám a messzebb menő következtetésektől eléggé távol tartja magát, és ha mégis belemegy, akkor már erősen részrehajló. Nem a riportalanyokkal szemben, hanem a Global Co.-val szemben, addig sosem megy el, hogy az igazi lényeget láttassa.

279. szerzetes
2012. 05. 03. 10:11
276. fsp
Érdekes módon Kálmán Olgát még a jobbikos rokonom is szereti... Balos nagyanyámnak meg etalon. Néha én is belenéztem, azért egy kicsit lejt a pálya. Láttam egy riportját Kovács Lászlóval, úgy bánt vele, mint egy hímes tojással.
280. Nyírfa
2012. 05. 03. 10:38

283. sansz
2012. 05. 03. 11:30

Hát ez már tényleg bexarás, ahogy megy a kavarás, találgatás ezerrel minden médiafelületen. A fideszes navigáció „témacserélője” azt mindenesetre elérte, hogy reggel, délben, este semmi másról nem beszélnek, mint Gyurcsány szakdolgozatáról. A szabadságharc kudarcáról, a földlenyúlásokról, a közpénzek fideszes érdekeltségű cégek felé történő átcsatornázásáról, Orbán érintettségéről (ügynökügyben, vagyonbevallásban, ingatlanadózás kérdésében), szinte már szó sem esik. Már Rózsika néniből is csak Rozs néni lett!
Gyanítom, hogy másik céljuk elérése, Fletó végérvényes eltakarítása a politika színpadáról, nem fog sikerülni. (Sőt, az egyszerű emberek körében, mintha fordulat állt volna be a megítélésében.) A vele kapcsolatos akciósorozatukat nézve nem értem, hogy miért tartanak annyira még most is tőle. Hiszen okos és kevésbé okos elemzők, vetélytársak, már egy ideje politikai hullának nevezik, tegnap este az ATV-n Stumpf András már „felpuffadt politikai vízihullaként” aposztrofálta. (Az „elfogulatlan” Havas Henriket meg már nem is említem, mert ha eszembe jut is hányingerem van. Mostani szereplései alapján a HírTV-n lenne a helye!)
Akkor mire ez a hajcihő keresztény felebarátaim? Csakis a valós szándékok álcázására?
Már ott tartunk, hogy Gyurcsánynak a létjogosultságát is megkérdőjelezik. Szerzetes nevű gondolkodónk szerint azzal, ha védekezik, bírósághoz fordul, csak a demokráciának árt! (???)

284. Kala Gyula
2012. 05. 03. 11:35

Hogy került a Hír tévéhez a bírálat?

Ha az náluk van, a dolgozattal együtt lett ellopva.

Ez Kálmán Olgának is de Gyurcsánynak is eszébe kellett volna, hogy jusson.

285. dr.agyament
2012. 05. 03. 11:55

Kedves fsp (szerkesztő)

Időnként elolvasom az írásaidat, és meg kell hogy mondjam irigyellek. Jó a stílusa, hangvétele, és nem utolsó sorban a humor. Szeretnék tőled egy cikket olvasni az adórendszerünk és a söralátét viszonyáról. Ennek éppen aktualitása van mert egyre nagyobb alátétre lesz szükség.
Üdvözlettel dr.agyament

286. menta
2012. 05. 03. 12:55

287. Nyírfa
2012. 05. 03. 13:12

Örülök, hogy megszólalt Mester Ákos. Ez a beszéd.
Bár, A tét-ben , lényegében ugyanezt mondta Gerő András is.

288. Nyírfa
2012. 05. 03. 13:58

289. evianna
2012. 05. 03. 14:58

úgy látszik, valaki visszavitte.
most már csak Gyurcsányét kell visszavinni, és végre lesz miről beszélni, mert még mindig csak ott tartunk, hogy van egy bírálat dolgozat nélkül és egy dolgozat, bírálattal együtt vagy anélkül.
azt viszont továbbra se tudjuk, honnan van a HírTV-nél a Gyurcsány-szakdolgozat bírálata, és mit mutattak be a riportjukban Rozs dolgozataként, ha az nem volt meg.

290. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 03. 14:59

Evianna, az is kérdés, hogy miért épp most lett meg hirtelen a dolgozat, miután feljelentést tettek. Idáig miért hitték, hogy nincs meg?

291. evianna
2012. 05. 03. 15:16

na, ez a borzalmas az egészben!
ha nem Gyurcsányról lenne szó, és különösen: ha nincs a május elsejei beszéd, akkor még mindig nem lenne meg?
az első gondolatom az volt, hogy na végre, elkezdték komolyan keresni, de valahogy nem hinném, hogy az alapossággal volt a baj, és ami azt illeti, a feljelentést az egyetemnek már régen meg kellett volna tennie.

292. Nantal
2012. 05. 03. 15:34

...hmm...!

...miért KELL ide, az egyetem részéről a hírzárlat...???

293. Levendula
2012. 05. 03. 15:52

..és hirtelen az a Lengvárszky székkapitány is megnyilatkozik az ügyben, aki korábban azt állította, hogy ez nem tartozik rá.

294. menta
2012. 05. 03. 15:53

Addig nem tartozott rá, amíg nem találták meg.

295. fsp (szerkesztő)
2012. 05. 03. 16:44

Ezek szerint Rozs sógor dolgozata eddig is megvolt, csak eddig nem tudták, hogy megvan.
Érdekes.
Mostantól a következő fog történni: ha Gyurcsány hazudott, akkor napokon belül megkerül a másik dolgozat, amiből kiderül, hogy nagymértékben másolta.
Ha Gyurcsány igazat mondott, vagyis nem másolta le Rzs-sógor dolgozatát, akkor nyilván soha nem fog előkerülni.
A gyanú viszont rajta marad. Erre mondaná Kohn bácsi: ügyes.

296. evianna
2012. 05. 03. 17:05

ügyes hát.
de a hírzárlat - ami egy marhaság (vagy disznóság?) - a hírtévésekre nem vonatkozik:
honnan van nekik példányuk a bírálatból? (akár eredetiben, akár másolatban?)

mert ahogy azóta több helyről megerősítést nyert: a magyar felsőoktatásban általános szokás, hogy együtt tárolják a dolgozatot és a véleményező doksit. (mondjuk, logikus is.)

297. Kosaras
2012. 05. 03. 17:20

295-re

Erről jut eszembe, bár nem ide tartozik, de jót szoktam mosolyogni rajta, ha eszembe jut.

Kérdezik Kohn bácsit, hogy ismeri-e a Weiszt.

- Nem.

- És a Grünt ?

- Akkor már inkább a Weiszt - mondja Kohn bácsi.

298. grincs
2012. 05. 03. 17:34

Most, h előkerült az egyik (Rozs) dolgozat, nem képzelhető el, h "hirtelenjében" előkerül Gyurcsányé is?
Manapság olyan könnyen lehet egy ugyan olyat hamisítani Gyurcsány nevével!
És idő volt rá!!

299. menta
2012. 05. 03. 17:42

Úgy látszik, piaci igény mutatkozik a profi lejárató kampányok iránt

zero2zero.tumblr.com/post/22313295281/ugy-latszik-piaci-igeny-mutatkozik-a-profi-lejarato

300. evianna
2012. 05. 03. 18:36

grincs, 298:
nemzetbiztonsági okokból nyilván simán megoldható, de ott szerintem még nem tartunk.
de hamarosan.

301. 4elefánt
2012. 05. 03. 18:48

Girinns.
Szerintem az öt legfőbb nemzeti méltóságosúr, már kívülről tudja a Ferenc dolgozatát, azért terelnek csak, mert a népet így könnyebb orránálfogva vezetni.:-))
De lehet, hogy orbán abból tanulja a szőlőbányászatot:-DDD

302. 4elefánt
2012. 05. 03. 18:53

Most vettem észre át alakul ismét a qúrmány lesz új erőtlenségi miniszterűk, lehet hogy ő is plágiumügybe keveredett, a KuszaSzem rajtakapta!:-DDD

303. picanol
2012. 05. 03. 20:22

304. grincs
2012. 05. 04. 0:12

300. evianna
Evianna Drága! Biztos vagy benne, h ott még nem tartunk?
Én nem!!

305. Nyírfa
2012. 05. 04. 0:18

A Hír Tv újságírói úgy kutakodhattak a diplomamunkák között, mintha otthon lennének.
Megtehettek.
Ha jól sejtem, a vádlottak padjára nem Gyurcsány fog ülni.

fn.hir24.hu/itthon/2012/05/03/rettegest-hozott-a-gyurcsany-dolgozat/

306. evianna
2012. 05. 04. 2:59

grincs, 304:
bevallom, én se vagyok biztos.
de ha eszük van, nem csinálják: lehet, hogy pirrhuszi győzelem lenne.
Gyurcsány szerintem kemény ketrecharcos, olyan csalás pedig még nem volt, aminek nem lehet nyomára bukkanni.

307. gthomek
2012. 05. 05. 17:54

Ennyit tudok hozzá tenni:

"Gyurcsány szakdolgozata rejtjelezve tartalmazza a Szent Grál titkát, amit Rozs Szabolcs, mint a Rózsakeresztesek pápai nagymestere adott át az egykori miniszterelnöknek. A szakdolgozat egy világméretű biológiatanár összeesküvés eredménye, amit Gyurcsány, mint technika szakos egy beavatás után kaphatott meg. A miniszterelnök kakast áldozott és ivott a véréből, mielőtt megnyílt előtte a misztérium.

A szakdolgozatot azonban elrabolták, miután Gyurcsány leadta azzal a céllal, hogy azt a Pécsi Egyetemhez közeli őskeresztény sírokban rejtsék el. A könyvtárból a sírkamrába való szállítás előtt egy albínó ragadta magával az iratokat 1991 áprilisában, mégpedig végbelébe rejtve, hogy így csempéssze ki az országból, de az sem kizárt, hogy csupán élvezte a dolgot."

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá a bejegyzéshez. Itt lehet bejelentkezni.

Címkefelhő

baltás gyilkos mihály @hm belfold @hm bulvar @hm kult @hm sport 12 15 1956 200 200 milliárd 2026 23 25 3333 forint 35 fok 444hu 56 ab abonyi abortusz adás adatbázis adatvédelmi áder adó adócsökkentés adós adósság afgán afrikai méreg aggodalom aggódás Agyar agysebészet agyvelő ajándék ajtó ajtódízs akác akadémia akarat akkumulátor ákos aláír aláírás alak álamfő alaptörvény albert aldi áldozat alföldi alkesz alkohol alkotmány alkotmánybíróság állam államadósság államfő állampolgárság államtitkár állatkert alma amatőr amerika amerikai amigo András andrea angol ángyán anikó antall antirasszista antiszemita antiszemitizmus anya apátia ár áram aranycsapat aranypart aréna árkus árnyék árok aroma árpád ártó áru árvíz ásás aszály aszfalt asszony atev átok atom attila auchan audi augusztus 20 auschwitz autó autós avatás azelmúltnyolcév azerbajdzsán azeri azori azori szigetek babakocsi bácsi bádogváros bahama baj bajnai bajnokság bajusz Baka bakács bakfarka bal balatonszepezd Balczó baldauf balek baleset balettintézet ballagás ballib balog balogh baloldal balsai balta baltás gyilkos balzsay banda bank bankszámla baoldali bara barackfa barakk baráth barátnő barátok közt bármi barna baromarcú barroso bartók bátorka bátorság bavándorló bayer bazár Bea becsület bednárik bejelentés béke békeember békemenet békement békéscsaba bell bémenet bencsik bendegúz Benedek benkő berki bérkommandó berlinare beruházás besúgó beszéd beszólás betartás beteg betlen beutazás bevándorlás bevándorló bevásárlóközpont bezárás bibó bikicsunáj birka bíró bíróság bírság bitó bizomány bizonyíték bizottság biztos bkv blaskó blikk blog blöff blum boci bocsánat bocskai bodoky bodza bohóc bohócorbán bohócügy bokros bol dog boldizsár bolgár bolt bóly bomba bonyolult boross Bors borzont bosszú botka bóvlimoodysorbánimfmatolcsyközgazdász boyle bozólászló bölcs bölcsek börtön Brenner bróker brontosaurus brutus brüsszel bubi búcsú Budaházy budai budapest bukás bulvár bunkó busz buzdít buzi bűnbak bűnözés bűnöző büntetés büszkeség cameron cannes capriccio cba cég cegléd celeb célzat Centrum change chávez cigány cigányút cigaretta cigó cikk címlap cinege utca cipő civil civilek clark ádám tér claudia clinton cnn cola compact disco corleone corvinus covinus cozma cöf critical cukor czene czibula család csalás csali csány csányi csapás csapat császár csata csatáry cséfalvay cseh csendrendelet Csepel cser palkovics cserháti csige csillag csillebérc csintalan csoda csomag csontváz csőd csúcs csuhás csuhások csurka csütörtök dácsa daher pierre dajcstomi dakota dalok dampány dániel péter dávid debil debrecen debreczeni demarche demars demcsák demján demokrácia demokrata démon demszky deutsch devecser deviza devizahitel devizahiteles diák diákhitel die díj diktátor dinnye dinnyehéj diósjenő diplodokusz diploma diplomácia művészete dippold disznóláb díszpolgár disszertáció dk dns dobálás dohány dohányáru dohánybolt doktori dolgozni don donatella dopeman dögölj döniorbán döntés dörner drogteszt duna dunakeszi dvsc dzsenifer dzsudzsák eb Echo echotévé ecset edelény edit Eger egér éger egervári egészség egészségügy egyén egyensúly egyesülés egyetem egyetértés egyház egykulcsos egykulcsos jövedelemadó egykulcsosradikálisazonnalorbánmatolcsy egyutt együtt együtt pm együttműködés éhségmenet eindhoven einstand elad elárul elég élelmiszerlánc felügyeleti elenged Eleni élet életforma elhordani eljárás ellenfél ellenőrzés ellenség ellenzék éllovas elmü élni elnök elnökségszínes Élő élőlény előrehozott elrabolt magyarok elte elvtárs ember emberek emlékév emlékmű emútnyócév EP erdei érdek erdély érdem ereklye erkölcs erkölcstan erős erőszak érpatak értékelés értelmező érzelemrokonító Erzsébet erzsébet utalvány erzsébetváros esterházy északír esztergom esztétika étel étellift etetés etyek eu európa európai unió eurovíziós dalfesztivál év évértékelés évértékelő ezüstmedve ezüstpart fábry fácán facebook falka falkaforradalom falu faludy fantázia farka farkas fasiszta fasizmus fáy fecni fedél fegyver fehérvár fekete félázsia felcsút félelelem félelem felelősség feleség felháborodás felháborodik felhatalmazás felhők feljelentés fellegi félni felsőoktatás felsőtárkány felterjesztési felvétel felvételi felvidék felvonulás fenék fenyegetés fényezés fénykard Ferenc férfi festmény fia fico fidesz fifa figyelés fika fikázás filharmonikusok film filozófus fischer ádám fiúk fizetés flórián foci Fodor fogda fogyasztás fogyasztóvédő fólia folyó fónagy forgalom forint forradalom forraszték fót fotó foxman Főbíró főiskola föld földikutya földrengés föltségvetés főnix főtábla főz fradi frakció frekvencia fritz FSP ftc furgon futball futballhuligán führer fülke fülkeforradalom fülöpszállás für fűtőmű fütty gaál gabika gábor galambos Gálffi gáll gáncsol garamvölgyi garázda garbai gárda garden gárdista gaskó gáz gázár gazdag gazdagodás gazdaság gazdasági gazdasági bevándorló gazember gázolás geci gede genny georgijev gerendás gerkens geroupama gerő gipsz jakab gir szász gitáros goj gól gomba gondolat gondolkodás gondoskodás gonosz goodfriend göncz görögdinnye gripen grosics guberálás gucci gumicsont gumikalapács guru gusztustalan gyalázatos gyalogos gyarapodás gyárfás gyarmat gyáva gyerek gyes gyilkos gyilkosság gyoda gyógyintézet gyömrő gyöngyösi gyöngyöspata györgy győzelem Győzike győztes gyula gyurcsány gyurta gyűjtés gyűlölet h1n1 habony háború hagyó hajdú hajdúdorog hajdúszoboszló hajéktalan hajléktalan hajnalka hajó hajtó hal halál hálapénz hallgatóo háló halott hamburger hamburgeradó hangfelvétel hangnem hanuka hányás hányok harc hargitai harmadik harrach használ hatalo hatalom határidő határvadász határzár hatástanulmány hátizsák hátország hatvan havasi havasi bertalan Havasiné havazás havel ház haza hazaáruló hazai házi hazudós hazudozás hazugság hebdo hegedűs hegel hegyek heller helyesírás helyreütni hende henrik hentes hernádi hertha hétker hiány hiba híd hilton himnusz hingyi hír hír tv híradó hirdetés hírigazgató Hírlap hisztike hit hitel hiteles hitelminősítő hitler hittan hivatal hódmezővásárhely hoffmann holland holokauszt honfitárs horgász horn horthy horvát HospInvest hotel hök hölgy hős Hudson hug grant hugo hullámhossz hungária hungária körút hungary Hunnia hunvald hunyady húsvét huszti hülye hűtlen hűtő hüvely hvg ibi ibrahim idegen idegen toll ideológia időjárás idősödő ifjúság igaz igazság Igazságügyi ígéret ildikó illés illeték illetékes illúzió ima IMF import imre index infláció influenza ingatlan interjú internet internetadó intézkedés ipad irak irán irénke irigy iskola isten istván iszap iszlám ítélet ítéletidő ív ivád ivádmentes ivády ízlés izrael izraeli iztos izsák jani janiczak jános január japán járvány játékterem jegybank jegyző jel jelen jelentés jeles Jenő jeruzsálem jézus jiabao jobb jobban Jobbik jobboldal jobbtaxi jog jogállam jókai jólét jónás joshi joszip józsa józsef jövedelemadó jövő jubileum Jud juncker jutalom kabala kádár káder kamara kaméleon kamera kampány kanapé kapcsolat kapitalizmus kapitány káposzta karácsony karaktergyilkosság karas karinthy kármán kárpát karvalytőke kassa kasza kaszinó kaszinótojás katasztrófa kate katkó katolikus katona katonaság kávé kávéház kaya kazahsztán kdnp kecske kedves kedves vezető kelet keller kemény kende kenőpénz kényszer kép képviselő képviselőtestület képzés kérdés kérdések kérdőív kereki kerékpáros kerényi keresztény kereszténydemokrata kereszténység kerítés kerry kertész késelés kétharmad kétkulcsos kétmillió kettős beszéd kezelés kézilabda kéziszótár kiabál kígyótojás kína kínos király királyi kirándulás kirekesztés kirúgás kisgömböc kishantos kiskondás kiskorú kiskunmajsa kismama kiss Kiss rigó kisvasút kisvendéglő kitiltás kiút klaudia klinika klub klubháló klubrádió kneszet kockázat kocsis kodály kohn koki kokó kollégium kolontár koltay kommandó kommunikáció kommunista kommunizmus komondor koncesszió konferencia kongresszus Konrád konténer kontrát konzultáció konyár kór kórház kórházvédők kórházszövetség kormány kormányzás kormányzó korona korrpció korrupció kósa kóser Kossuth kossuth díj kossuth tér kothencz kovács kölcsön költségvetés könnygáz könyv könyvkommandó könyvtár köpcös környezet kőszeg kötcse kötél kötelesség Kövér köves köves slomó követel közbiztonság közgáz Közigazgatási közjüó közlemény közmédia közmunka közönség közös köztársaság köztársasági köztévé közvélemény közszolgálat krahács krisnás kritikus kroes krónika kubatov kudlik kuka kukac kulcsár kultúra kumin kúp kupleráj Kupper kúria kurír kuruc kurva kurvul kusza külügy külügyminiszter külügyminisztérium kürt küzdelem kvóta l simon labdarúgás laci lájkolni lajos lakás lakitelek lakodalom lakók lakosság lánchíd lángos lászló lasztovicza látogató látványpékséguniós lauder lázár lecsó legfőbb légügyidinasztia lekvár lelátó lelkiismeret leminősítés lemondás lendvai lengyel lenin lény lépések lerántás lévai lévali levegő levél lezsák liba liberális libsi lidl Liga lineker liptai lista Liszt litvánia lmp lobogó lomnici london lop lopakodó lopás lottóötös lóvé lökdösődés lövészárok lövöldözés Ludas lukasenka lungo drom luther luxus lyukas ma mádly maffia magán magánnyugdíjpénztár magazin magya magyar magyar hírlap magyar krónika magyar narancs magyar nemzet magyarnép magyarok magyarország maggyar Makó Makovecz mal mámor mándoki mangalica maradni március Mária Markhot martens martonyi marx masiniszta másképp másolás másország mass maszatolás maszk matolcsy Matyi máv mazsihisz mdf mecset medence média médiahatóság médiatörvény medve medveczki Medveczky megalkuvás megállapodás megasztár5 megdöbben megértés megfigyelés meghallgatás megírom megoldás megszállás megszokás megszólal megszorítás megtakarítás megtörténhet megvéd megvédés megyei megyesi meggyes meggyesi meleg melegség mellébeszélés melocco menedzser menekülés menekült menetrend menni mentelmi mercedes méret merkel mese mesefesztivál mesterházy mészáros mészöly metró mexikó mezey mezőtúr micimackó migrán migráncs migráns mihály miiszterelnök Mikes Mikola mikrofon mikrofontartó mikulás milla millenáris millió milliomos minden minimálbér miniszter miniszterelnök miniszterelnökség Minisztérium minőség miskolc mlsz mnb mnv mobil mobilgát mocskos módszer mogyoró mokka mokkakarácsony mol moldova molinó molnár mónika moodys mórahalom morál morvai mosonmagyaróvár most mi most múlik moszkva motor motoros mozdony mozgástér mozi mráz mrozek mszp mti mtk mtv mtva múlt multi munka munkaállásmunkahelyközmunkaorbánpintér munkaerő munkahely mussolini mutyi múzeum müller műsor N1 Nabucco náci Nádas nagy nagy magyarország nagydíj nagyfa nagyi nagykövet nagymama nap nap kelte napinarancs napkelte napló nappal narancs nav navracsics nazarbajev nb1hu negyedik nejlon nemcsák nemes német német megszállás németh németh szilárd németné németország nemkívánatos nemzet nemzeti nemzeti konzultáció nemzetközi néni NENYI nép népfőiskola népliget népszava népszavazás nézőpont nikolett nix nob nokia nóra norbert normális novák női nyár nyaralás nyelv nyereg nyerőgép nyikhaj nyikos nyilas nyilatkozat nyilazás nyílt levél nyíregyháza nyirő nyitva nyolc nyomor nyomozás nyugat nyugdíj nyugdíjas nyugdíjpénztár nyugger nyúl Obama obersovszky offshore okos ókovács oktatás oláh olaszliszka olga oligarcha olimpia oltás ombama omninvest omsz opera operaház óra orbán orbán gáspár orbánkormányzavarásoroszokcsomagbajnai ordít orgován origo ormény orosz oroszlán orr ország országértékelés országértékelő országjárás országgyilkosság országgyűlés ortt orvos orvosi oszi oszkár oszlat osztály osztálykirándulás oszter osztrák otthon ótva ótvar ovb overdose ovi óvoda ózd öltözék önkormányzat ördög őrizet örkény örökrangadó öröm örömóda őrség őrült őrzés ősmagyar összefogás összeírás összetartozás Összmagyar ötéves ötkert övezet özvegy paca package padlás pakett paks pál palcsó pálffy pálinkás palota pálya pályaudvar pályázat Páncél pancsó pap papcsák paprikajancsi para kovács paradicsom parancs paraszt párduc paripa párizs párizsi park parkolás parlament parragh párt pártok pártválasztás párválasztó pásztor pataki patakvér pataky paterolás páva pávatánc pécs pedagógus Pelczné pelé pelikán penge péntek pénz pénztár pénzügyi penny pesti péterfalvi peti petíció petőfi petra petykó piac piknik pilóta pintér pippa piros piros pont pisztoly pitiáner pityinger pitypang pkakát plagi plagi bácsi plágium plakát platform plébános pletyka pocsék pogácsás póker pokorni polc polgár polgármester politika politikus polt pont ponty poors popsi pornó pornográfia portugál post pótmunkázás pozsgay pozsonyi pöcs pökhendi preambulum presse pride program prohászka pröhle psv pszicho pteranodon puccs pulykapénz pulykapipi puskapor puskaporszag puskás putyin puttyon püspök quaestor rabbi Rácz radar rádió radnóti raffael ráhel rajka rakodópart rákosi ranschburgheti rási rasunda ratyi ravasz reform református reggel regisztráció regőczi reklám reklámadó reklémadó remény rémhír rendbontás rendes rendkívüli rendőr rendőrség rendrakás rendszer republikánus repülőtér reset részeg részlet retesz rettegés rétvári révész révkomárom rex rezesová rezidens rezs rezsi rezsicsökkentés ring riport rmdsz robbantás robinson rock rogán rohadék rohadt rokon roma román romkocsma romney rongálás rosszkedv rozs szabolcs rózsa röszke rtl rtl klub rudolf rúg ruha ruhadiplomata safarov sajt sajtó sajtómunkás sajtószabadság sajtótájékoztató sáling saller sándor sándor palota sánta sanyi sár sarka sarkozy sátor satu saul sc schiff schiffer schlett Schmidt schmitt scmitt seb selmeczi selyemzsinór semjén sereg sértett sértődés sérülés seszták séta settenkedő seuzo showder siker sikkasztás simicska simon simonné simor sír sítábor SK slomó slota sneider sofőr soltész Sólyom sorkatona sósav sote souza sör sötét spájz spar spekuláns Spiró sport ss stadijon stadion stallone standardand steaua stefka stegosaurus steiner steinmann stílus stohl story strasbourg striga sukoró susan Süs süveges svájc svéd szabad szabadság szabadság tér szabadságharc szabály szabálysértés szabika szag szájbarágó szájer szakadás szakadáspárt szakállas szakdolgozat szakszervezet szakszervezettüntetés szalai szalai annamária szálasi számít számítás számla számozás száműzetés szaniszló szanyi szar szárnyalás szász szatira szatmár bereg szatmárnémerti szavatosság szávay szavaz szavazás szavazat száz századvég százbolha szeged szegény szegénység szégyen székely székház székhelyi széki tó szekrény szél Széles szélkakas szélkerék szélsőség szem szembe személyi szemerkényi szemét szenátus szénhidrát szerémi szeret szerethető szeretni szerkesztő szervilis szerződés szferenc sziget szííjártó szijjárt szijjarto szijjártó szíjjártó szilágyi szili szimpatizáns színház szirénhangok szíria szirtes szlovák szlovákia szobatiszta szobor szociális szokványos szolgáltatás szolidaritás szolnok szombathely szonja szotyializmus szotyola szovjet szőkenő szökőkút sztálin sztojka sztrájk szurgutnyeftyegaz szuri szurkoló szurkolók szülés születésnap születik szülő szülőföld szűrös szűz tabáni tábla tabletta tábor tábornok taccs tagesspiegel tagozat tájékoztatás takarítás talajvíz talál tálib talicska támadás tamás támogatás tanács tanácsadó tanár táncrend táncsics tandí tandíj tankönyv tanú tanulás tanulmány tapolca tárgyalás tárki tarkó tarlós tarrbéla társasház tarsoly tartani tartás táska tasó tatárszentgyörgy távközlési tehetség tej tek tél télapó telefon téliszalámi teljesít temetés temető templom tenni tér terelés teremőr terepjáró terike terjesztés termék termékdíj terror terrorista tesco testőr teve tévé tévéköztévé tévkapcsoló tgm thriller tiborcz tigris tiltakozás tiltás tímea tisztesség titkárnő titkos titkosszolgálat titok tíz tojás toller tollforgató tolmács torgyán torinóiló tot tóth tőke tőkés tölgyesi tömeg török történelem történet törvény törvénykönyve tőzsde trafik traktor trianon triceratopsz trockij troll Tsakopoulos Kounalakis tubes Tudausok tudomány tudós tudósítás tulajdonos túlzottdeficit turul tusk tusnádfürdő tusványos túsz tülekedés tünde tündérmese tüntetés tüntető Tv tv2 tvrtko tyrannosaurus UD ugribugri uht új újbeszél újévi újlipótváros újpest újság újságíró ukrán undorító ungár unió universum usa úszás úszó utazás utca útlevél utód üdítő ügyész ügyészség ügynök ügyvivő ünnep ütközet ütni üzenet üzlet üzleti vabank vadászat vágvölgyi vagyon vajna vak vakcina válasz választás vallás válogatott valóság válság változás Valutaalap várady várás varázsló varga varga miklós várkert város Városháza vásárlás vásárló vasárnap vasárnapi vasas vasút vasutas vasvári vattamány vazze vb védelem véderő vége végképp végkielégítés vendéglő vendéglősök vendégség vér vérdürdő veréb verekedés Véres verespatak verseny vérzés VÉSZ veszély veszprém vesztes vezénylő vezényszó vezér vezért vezető vicc vida vidám fiúk vidék video videoton vidi vigyázás viking viktor világ világbajnokság világrekord villa villák villamos villany villanyszámla vip virág virovácz vírus visegrád viselet viszony vissza vita vivien víz vízágyú vízum vizsgálat vlagyimir volán volker Vona vonat vonnegut völgyek vörös vörös festék vuitton waffen washington wekerle welsz tamás wen wiesel Wieszt wikileaks wittner wulff x faktor youtube zagyva zakatol zakó zárva zászló zay zdf zemberek zeneakadémi zindex zoltán zongora zrt zugló zuhschlag zuschlag zsák zseb putyin zsidó zsidóság zsidótaxi zsinagóga zsolt zsűri