Most & Itt
Ezen a helyen Önök Föld S. Péter nagyon szubjektív írásait olvashatják.

Nolblog Saját blogom Segítség

Feltöltök

blogolok videót képet hangot

Pénzügyi guruk kipipálva, Reset Hungary, írja Orbán Viktor a Facebook rajongói oldalán.

Amikor ezeket a sorokat írom, 7753-an álltak a Fidesz-vezér rajongói közé, fél nappal ezelőtt is megnéztem az oldalt, akkor még csak 7652-en voltak. Gombamód szaporodnak az Orbán-fanok, exponenciálisan nő a számuk - még belegondolni is gyönyörűséges, mi lesz itt, ha mindenki hoz magával még egy embert.

Tanácsokat vár a Vezénylő Tábornok, hogy miről is szóljon a pénteken elmondandó értékelő beszéde. Nem mintha nem lenne már készen, szorgos elemzők dolgoznak a dolgozaton időtlen idők óta, nem néznénk ki Orbánból, hogy mint a rossz diák, az utolsó percre halasztaná a lecke megírását.

A „reset” szó - azoknak mondom, akik még nálam is kevésbé jártasak az informatika világában – leginkább egy állapot visszaállítását jelenti. Ha ehhez hozzátesszük a Hungary – magyarul: Magyarország – kifejezést, akkor Magyarország visszaállításról lenne itt szó.

De hová is kell visszaállítani az országot, meddig kell visszavinni, hová kell visszamenni?

Száz, kétszáz évet, vagy meg sem állni vele a középkorig? Netán, és ez látszik valószínűbbnek, mindnyájunk Bölcs Vezére megelégszik nyolc esztendővel is?

Nyilván arról van szó, hogy nyolc esztendőt kellene resetelni.

Mert akkor még tiszta és becsületes kezek irányították ország hajóját, élén a daliás kapitánnyal, aki még soha sem hazudott az embereknek. Igaz, Kaya Ibrahim, és a Joszip Tot nevű vendégmunkás ellopott útlevelével vásároltak ezt-azt – leginkább egyetlen nap leforgása alatt 14, köztartozásos céget, sokmilliós gondtól szabadítva meg ezzel az államháztartást, mire is költse a pénzt. De ezekből szerencsére nem lett ügy, egyetlen szereplőt sem vezettek el bilincsbe verve, merthogy a legfőbb ügyészség osztotta az Orbán-közeli Simicska Lajos igazságát: mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni.

És tényleg mindenkinek jogában áll, hogy a saját érdekei ellen cselekedjen - főleg, ha később ezek az érdekek néminemű kompenzálást nyernek. Nyilván ezért vásárolta meg a makulátlan hírű Kékessy Dezső (Lévai Anikó cégtársa) rokona Orbánék Haris közi lakását a bekerülési ár százszorosáért – és a piaci értéknél is jóval magasabban.

Emiatt sem kellett senkinek bilincsbe verve mászkálnia a sajtómunkások hada előtt. Később Kékessy Dezsőt Orbán miniszterelnök kinevezte párizsi nagykövetnek. Ahol utóbbi valóban olyan jól szolgálta a magyar ügyet, hogy korábban sohasem látott mennyiségű pénzt költöttek a kinti követség épületére – a nálunk szegényebb nemzetek, USA, Svédország, stb., diplomatái meg csak sárgultak az irigységtől.

Hogy ezek a magyarok, milyen jól vannak eleresztve!

És ekkortájt hangzott el a másik híres mondat: ne mi kapjuk a legtöbbet! A miniszterelnök visszafogottsága ezúttal is megtette a hatását, az adófizetők pénzéből kifizetett pályázati pénzekből tényleg nem a felesége cége kapta a legtöbbet. (Ők csak a második legtöbbet kapták…)

Háromhetente ülésezett a parlament, két évre szólt a költségvetés, a kormányülésekről nem készült jegyzőkönyv, milliárdokat öltek a Torgyán felügyelte FTC-be, a Deutsch-Für-nem-Für Tamás által megrendelt, ám soha nem használt beléptető rendszerekre.

Országimázs, Ezüsthajó, Hídember, Happy End, Bánk bán – ezeket az időket sírja vissza most az ország volt és leendő miniszterelnöke, amikor Reset Hungary! csatakiáltással küldi az ütközetbe a híveit.

Mintha mindenki hülye lenne, és nem emlékezne már semmire.

Pedig ez volt az a Magyarország, amit a Felcsút igazolt futballistája ránk hagyott. (Más kérdés, és a leányzó fekvésén csöppet sem változtat, hogy az Orbánt követő kabinetek alkotó módon fejlesztették tovább a magát ki tudja milyen alapon polgárinak nevező kormány által kifejlesztett lenyúlási technikákat.)

Reset Hungary! Ebbe a szép régi világba ígér visszatérést Orbán.

(Én leginkább a pénzügyi gurukért aggódom: mit tudhat róluk a Fidesz, amiért ők is ki vannak pipálva?)

 

A Klubháló - www.klubhalo.hu - számára írt cikk írott változata

11
12 Jelentkezz be a szavazáshoz!

Hozzászólások

Eddig 210 komment érkezett ()

1. erlauer
2010. 02. 03. 22:22

A helyzet ennél is sokkal súlyosabb. Nem, nem félek. Csak szomorú vagyok.

2. innocent
2010. 02. 03. 22:34

szep osszefoglalas! idonkent emlekeztetni kell az embereket orban "sikeres" kormanyzasara!
ami a fanokat illeti, remeljuk tenyleg csak ennyien vannak!:)
orban keptelen barmifele kompromisszumra, egyuttmukodesre.. emiatt mind kormanyoldalon, mind ellenzekben csak karos lehet mindennemu tenykedese! az orszagnak csak akkor van eselye a tovabblepesre, ha nagyaranyu bizalmat szavaz a balliberalisoknak lehetoseget teremtve ezaltal a fidesz latvanyos csodbementelere es az ujnyilas iranyzatok visszaszoritasara!

3. yankari
2010. 02. 03. 22:45

én sem félek
csak sajnálom a gyerekeimet.

4. helyettem
2010. 02. 03. 22:45

Lehet, hogy arra gondolt: Újra szocik.

Amúgy rengeteg ballib ember van poénból a rajongói között. :)

5. KériSzépen
2010. 02. 03. 22:56

Volt már "teljes ujrakezdés" nemrégen, most "reset", a "nemzetközi pénzügyi főnökök kipipálva", hű nagyon tömör,blikfangos cuccok. A teljes újrakezdést gondolná a Fidesz rövid kettő hónap alatt "megbeszélni " egy országgal. Vagy egy könnyű Alt - Ctrl - Del ? Csak így lazán,csuklóból... Tartok tőle , lesz még itt " jaj,tervezőm...." ,de bőven.

6. morpho
2010. 02. 04. 0:09

Ez valami óriási!
www.hirado.hu/Hirek/2010/02/03/17/Orban_aprilisig_turelmet_ker_a_nemet_befektetoktol.aspx

Ez a legjobb rész!
"Orbán Viktor közölte, azt javasolta a német befektetőknek, ha vannak terveik Közép-Európában, akkor Magyarországot a komoly, esélyes országok közé sorolják. Meg fogják látni, hogy hamarabb, mint bárki gondolná, jelentősen meg fog változni Magyarországon az üzleti és társadalmi hangulat is, és Magyarország a siker felé indul majd el, - mint mondta - "reményeim szerint már április után".

Most a bizonytalan német befektetők éppen a régió legnagyobb autógyárát építik Kecskeméten, ebben szörnyű üzleti hangulatban, a sikertelenség kellős közepén!
Orbán polgártársnak ez vagy nem tünt fel, ami nem valószínű, vagy hazudik, ami meg lehetetlen, mert ő sosem tenne ilyet.
Teljesen tanácstalan vagyok...

7. morpho
2010. 02. 04. 0:13

Az is jó, hogy Orbán elvtárs a Facebook oldalán Surányira hivatkozik..
Tudjátok, ő az akit pár hónapja még sárga csillaggal hozott le a demokrata(Orbán egyik kedvenc újságja) és a fidesz semmi szín alatt nem volt hajlandó együttműködni vele, amikor miniszterelnökként merült fel a neve....

8. morpho
2010. 02. 04. 0:19

Bocs, az a Magyar Fórum volt,úgyhogy az újságos része visszavonva, de a többi stimmel!

9. evianna
2010. 02. 04. 0:25

nos, ha valamivel el lehet bizonytalanítani a befektetőket, az a "meg fogják látni".

a reset egyébként már csak azért is egy hülyeség, mert akkor valamilyen alapállásba kellene visszatérni, de míg egy gépnél ez mindig világos, specifikált, egyértelmű, addig egy egész ország esetében végképp nem lehet tudni, hogy mi az alapállás - a királyság? a konszolidált kádári korszak? a rendszerváltás? (amelyet nagyrészt a Fidesz mostani közgazdászai toltak el), esetleg a Németh-kormány időszaka?
vagy menjünk mélyebbre, és irány a bő gatya? vagy a vasorrú bába? (amely bizonyíthatóan az ugor népek házi bálványa volt, amit a sámán körültáncolt)

aztán azért sincs értelme, mert az Orbán-kormány idejében főleg orosz tőke jött be (osztrák meg brit álruhában), virtigli nyugati tőke csak a 90-es években és 2003 után érkezett: miből gondolja, hogy eddig jöttek volna, de nem mertek?

10. morpho
2010. 02. 04. 1:01

Tudod evianna, ő nem gondol ilyet.Ráadásul jöttek eddig is.Ez az egész egy kamu reklámszöveg.Úgy van a történet beállítva, mintha ott állnának Hegyeshalomnál a német befektetők, akik alig várják, hogy áprilisban Magyarország végre elinduljon a siker felé, aztán megindítják majd a rohamot! Sok fidesz szavazó tényleg beszopja ezt a hülyeséget!("vannak, akik még nem jöttek el hozzánk.Nekik készítettük ezt a filmet...")

11. tigris
2010. 02. 04. 1:07

FSP egy pár nap múlva sassantsd meg Voná Gáborét a facén!
Naponta 4-500-al növekszik kb
További jó hűledezést

12. wesz
2010. 02. 04. 1:24

Hat igen voltak botlasok, de azok valahogy elhomalyosulnak az utanna tortentek, mint a Keller verbiro amokfutasa, testureg atvizsgalassal 4 milliardert, viszont zero eredmennyel.
Viszont ha o nem tudott eredmenyt elerni, most meg lassan uj szarnyat nyitnak a szoclib letartoztatottaknak, akkor vajon ki lopott?
Ja hogy Fideszes volt az ugyeszseg? Akkor miert a rendorseg szuntette meg a nyomozasok nagyobb hanyadat, ami meg eljutott birosagi szakaszba, az meg ott bukott meg.

Osszefoglalva, leirhatod szepen osszefoglalva, de a neplelek szerint ezeknel mindenki jobb lesz, mert ezek lopnak mint a szarka, raadasul mi is rosszabbul elunk. Ugyhogy csak igy tovabb.

Az egyetlen eredmeny amit viszont kihozhatnak az ilyen posztok a Jobbik szavazo taboranak novekedese, mert azok meg nem loptak, viszont az neked miert lenne erdeked?

...Vagy nagyon is az???????

13. morpho
2010. 02. 04. 1:45

12. wesz
"Hat igen voltak botlasok, de azok valahogy elhomalyosulnak"
Nem, egyáltalán nem homályosulnak el.Lehet, hogy sokan szeretnék, ha így lenne, de attól még nem lesz így!Az meg külön fasza, hogy amikor a fidesz lopott, azt "botlásnak" minősíted, amikor a szocik, akkor meg kategórikusan lopásról beszélsz.Miért, tényleg van különbség lopás és lopás között??
Továbbá hatalmas csúsztatás, hogy"lassan uj szarnyat nyitnak a szoclib letartoztatottaknak"
Kik azok a "szoclib" letartóztatottak, akire gondolsz? A BKV-s figurák?Azok szoclibek?Erről neked papírod van?
Ez meg a hab a tortán."raadasul mi is rosszabbul elunk"
Még ti is?Te nem Amerikában élsz véletlenül?Ezt az Obamán kéne számon kérned!Te szegény!

14. innocent
2010. 02. 04. 2:41

igen wesz reszrehajlo vagy es jobboldali, ez ket komoly ok arra, hogy mashova irogaljal, errefele nem vagy welcome! es szegyelld magad, te aki mukodo demokraciaban elsz, pontosan tudod, hogy orban es vona utja totalisan az ellenkezo iranyba viszi az orszagot!
azt is pontosan tudod, hogy, ha ott, ahol te most elsz, igy politizalna orban meg a sleppje, mar reg elhallgattattak volna oket, mert a rasszizmus, mas orszagok karara torteno nacionalista nyomulas arrafele uldozendo es buntetendo....mindezek utan megallapithatjuk, hogy kepmutato is vagy!

15. morpho
2010. 02. 04. 3:13

Ha jól érzem wesz és innocent
között amerikai belharcot figyelhetünk meg..

16. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 6:03

Erlauer, Yankari, ugyanezt érzem én is.

17. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 6:04

Wesz, botlásoknak nevezed? Amikor én csak a jéghegy csúcsát említettem?

18. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 6:06

Wesz, többet néztem ki belőled! Úgy teszel, mintha nem tudnád,hogy az ügyészség a rendőrség főnöke. Meg a bíróségra is van némi hatásuk. Nem formálisan, de nem árt velük jóban lenni.

19. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 6:07

Tigris, azt hiszem, nem fogom megnézni Vonát a facén. Nem érdekel.

20. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 6:08

Helyettem: tudom, hogy sokan poénból írták be magukat Orbán rajongói közé.És a sok elalélt hozzászólás mellett jónéhányan osztják is rendesen.

21. bazsalikom
2010. 02. 04. 7:38

Morpho,
A 7-esből kifelejtetted, hogy Surányi az, akit a jegybankelnöki 6 éve alatt a Fidesz folyamatosan megpróbált kicsinálni és lemondatni.

Orbán Viktor csúsztatására kiváló példa az is, ahogy beharangozza a Surányi elemzést:
"Aki tudni akarja, ki a hunyó a gazdaságpolitikában, olvassa el Surányi György Népszabadságban megjelent cikkét."

A cikk pár mondatos összefoglalójában szerepel ez a mondat is:
"Magyarország azért vált az elsők között áldozattá, mert a korábbi évek hibás stratégiája következtében alacsonyra süllyedt devizatartalék-szint miatt a jegybank majdnem lefegyverezve szemlélte az eseményeket."

Az MNB elnöke 2001-2007 között az Orbán által kinevezett Járai Zsigmond volt. Ezt persze OVM elfelejti megemlíteni, hívei pedig már rég nem emlékeznek rá.

22. bazsalikom
2010. 02. 04. 7:43

FSP,
A pénzügyi gurukért nem kell aggódnod. A "kipipálva" Orbán szokásos csúsztatása és hazudozása.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy mit szólnak Orbán beszólásához. Gondolom ugyanolyan döbbent arcot vágnak, mint Morvai Krisztina képviselőtársai az EP-ben (láttad a videót?). Csupán azt nem tudják eldönteni, hogy OVM meghibbant vagy lázas és emiatt beszél félre.

23. ronagyuri
2010. 02. 04. 8:04

21: Helyes a meglátásod!
Sajnos a derék magyar média, incl. a ballib által megszállt (©Szalai Annamária), elfelejtette a Surányi cikk ismertetése kapcsán megemlíteni, hogy az ott említett kritika döntő hányada az Járai és csapata (csak a legpikánsabbak. Auth Henrik és Pintér Sándor) alapvetően dilettáns és néhány esetben a tudatos károkozás kategóriájába tartozó ámokfutására és/vagy annak következményeire vonatkozik.

24. misima
2010. 02. 04. 9:19

Ezt a a kayaibrahimjosjosiptotoshappyandes dumát 2010-ben ha a reptéri kutyának beadná az is kihányná ,tisztelt szerző

25. Tökös
2010. 02. 04. 9:28

Azt tudni kell hogy Orbán Facebook bejegyzéséhez csak rajongók szólhatnak hozzá, ergó nem mindenki rajongója Viktornak..

Másrészt, ez nem hoz és nem visz szavazat többletet, azért mert csak a szimpatizánsok irhatnak neki, akár Gyurcsánynak, mind a ketten a falhoz beszélnek, egyikük sem válaszol senki hozzászólására, tehát ez egy napló bejegyzés....

Én nem vagyok rajongója a Viktornak, törölték a hozzászólásomat, pedig nem volt benne törölni való.. ha csak azt nem vesszük hogy kritizáltam... de Gyurcsányt se lehet kritizálni..

26. evianna
2010. 02. 04. 9:45

bazsalikom: tökéletesen igazad van, és én ebben látom a magyar sajtó nagy hiányosságát - ilyenkor kellene zárójelben jelezni, hogy jegybankelnök x időszakban ez és ez volt, hogy egy kifogásolt vagy a szövegben említett, gyengének vagy éppen erősnek jelzett mutató mégis, mennyi volt: csak a száraz számok, nem kommentálni kell, hanem emlékeztetni, nem kell keretes írást beilleszteni, de az olvasótól nem várható el, hogy maga nézzen utána.

Surányi ezt nyilván üzenetként írta (ne Járait vegyétek, hanem engem), a Fidesz nyilván értette is, de ha már cikk, akkor nem árt, ha az olvasók is kapnak támpontokat.

27. medve1942
2010. 02. 04. 9:47

12. wesz, konkrétan tudnál mondani olyan Keller-vádat, amelyik bíróság elé került? Én úgy tudom, hogy amit a rendőrség felterjesztett, azt az ügyészség mind visszadobta, egy se került bíróság elé. De lehet, hogy tévedek.

28. harunalrasid
2010. 02. 04. 10:06

na igen.
a reset valóban az alapállapothoz való visszatérés, de rendszer szinten.
se kevesebb, se több nem fog előjönni, mint ami a rendszerbe alap szinten telepítve van.
a jobbik egy később telepített szoftver, mint ahogy a gárda is egy később telepített hardver, úgyhogy orbán resetje erre is vonatkozik.
ami a pénzügyi guruk kipipálását illeti: egy táblázatkezelő szolgáltatásait csak az tudja igazán kihasználni, aki ismeri is azt.
ha nem, a rengeteg extra teljesen felesleges, elég neki a négy alapművelet is:-)))

29. kocsobur
2010. 02. 04. 10:20

Na, a nyakówerberi kommunikáció ismét nyakonöntötte blog formájában a szokásos hazug mantrákkal az olvasókat..:)

"És ekkortájt hangzott el a másik híres mondat: ne mi kapjuk a legtöbbet! "

Idézet az Élet és Irodalom csúfos buktájából:

Helyreigazítást kell közölnie, és 25 ezer forint perköltséget kell fizetnie az Élet és Irodalomnak, amely több cikkben is beszámolt arról, hogy Orbán Viktor még miniszterelnökként - taggyűlésen - miként látta el tanácsaival családi érdekeltségébe tartozó cégét.

A bíróság szerint nem bizonyítható, hogy voltak taggyűlések, és az erre vonatkozó tanúvallomás és dokumentumok nem elegendőek, ráadásul a tanú bevallottan nem volt jelen ezeken a megbeszéléseken. A Fővárosi Ítélőtábla szerint az ÉS-nek közölnie kell, hogy "valótlanul állították", hogy a cikkben jelzett időpontban a Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja kft., amelynek Orbán felesége is tagja volt, taggyűlést tartott volna.

A Kizmanné Oszkó Marianne vezette bírói tanács szerint :
"Sem a tanúvallomást, sem a becsatolt úgynevezett iratokat nem tartottuk hitelt érdemlően bizonyítékként felhasználhatónak az alperesi állítás alátámasztására. Ebből következik, hogy a kizárólag felperesre vonatkozó állítást és a sérelmezett kitételt valótlannak kellett nyilvánítanunk."
----

"Nyilván ezért vásárolta meg a makulátlan hírű Kékessy Dezső (Lévai Anikó cégtársa) rokona Orbánék Haris közi lakását a bekerülési ár százszorosáért – és a piaci értéknél is jóval magasabban."

A "bekerülési ár százszorosáért"?:P Elborzasztónak hangzik. Kár hogy mindazok akik anno az önkormányzati lakásaikat megvásárolhatták( köztük pl. dobrev klára etnő"szociális bérlakását)
mindezt elmondhatják magukról. Egy rákosborzasztói paneltulajdonos is ha ma eladja
tulajdonát, ugyanazt elmondhatja magáról.Kérdés hogy milyen lakás tud venni belőle?:)
Hiszen azok árai is "többszázszorosra"emelkedtek.
Így jártak Orbánék is. Eladták a Harris közit(62 millióért) és vettek egy társasházi lakást(87 millióért).
És hogy a piaci értékénél jóval magasabban?:PKi mondja meg a piaci árat? A Népszava meg ferenczi krisztina?:P

"Országimázs, Ezüsthajó, Hídember, Happy End, Bánk bán "

Hajjaj..:P "ezek" kormányra kerülve pontosan ugyanazt művelték, amivel Orbánékat vádolták...

8 év alatt mindent megcsináltak amivel elötte vádolták Orbánékat( Lop Stop, aha:P) ..és ráadásul még az országot is tönkrevágták.

Bánk bán, fúúj - üvöltözték anno.
Aztán megcsinálták közpénzek milliárdjaiból(amiből felét ellopták) az évszázad legszarabb filmjét, a Sorstalanságot.
És ömlöttek a százmilliók Verebes elsőfilmes porontyához -mert a tehetség ugyebár olyan mint a buzgár.
Népszabadságos újságírók(!) lettek nagykövetek vagy new-york-i kulturális intézetek vezetői.
Nemzeti Színház-pihá, hörögték anno(szegény tervezője, évekre elmeszelték, bíróságon kapta vissza a tagságát.)
Aztán Jordán és Alföldi megszerezte-azóta jó.
És sorolhatnák, parlamenti korcsolyapálya MSZP-s képviselő vállakozásban, Időkerékig..
EB-re beígért uszoda amiből lett egy mobil medence, a versenyre elfolyt a víz..:)
Katonaság, ahol az In-Kal őrzi a kaszárnyákat, tökrészeg miniszterrel aki átveszi a levegőben utántölthető Gripeneket..

30. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 10:40

T.Misima, nem lényegtelen felemlegetni a Kaya Ibrahim stb.dolgokat most sem. Egyfelől, egy új fejezetet nyitott a magyarországi lenyúlás történetében, másfelől a jelzett Fidesz-közeli fantomcégekben a párt prominenseinekhozzátartozói szerepeltek (Kövér Szilárd, Simicskáné, Orbáén Győző, stb.). És ne feledjük,k az elmúlt hetekben szűnt meg Kövér Szilkáőrd nyomdája és kiadója - százmilliós tartozást hagyva maga után.
A te zsebedből nem hiányzik ez a pénz?

31. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 10:43

Kocsobur, a taggyűlés ügyében a bíróság semmi tényt nem cáfolt, csupán azt szögezte le, hogy az összejövetel hivatalosan nem volt taggyűlés.Ez a magyar jogértelmezés és ítélkezés megcsúfolása, hiszen a kft összes tulajdonosa résztvett a megbeszélésen, a téma kizárólag a kft-bel kapcsolatos ügyek voltak. És azt sem tagadta senki, hogy az egyik tulajdonos (Lévai Anikó) férje, a miniszterelnök is ott volt, és elhangzott az idézet mondat: ne mi kapjuk a legtöbbet.
A bíróságot mindez nem érdekelte, csak az, hogy hivatalosasn nem nevezték taggyűlésnek.

32. harunalrasid
2010. 02. 04. 10:48

mi a baj az in-kal-lal?
profi örző-védő cég.
majd akkor jajongja, ha az országházat, meg a meh-t, vagy a ke-t nem a köztársasági ezred őrzi:-)
a rendőrséget is civilek őrzik, és akkor mi van?
talán éppen pintér, vad bodrácska emberei.
na bumm...

33. wesz
2010. 02. 04. 11:18

Variaciok,

1. A ""botlasok"" (remelem igy megfelel a kenyes izlesueknek is), buntetlenul maradtak, mert az ugyeszseg az Fideszes es bar a szocik voltak hatalmon 8 evig, ok megmaradtak fideszes fellegvarnak.

2. Megsem loptak. (ezt azert en sem hiszem)

3. A szoclibbek tobbet loptak, raadasul a bajban egymast is feldobjak, ezert egyre tobben simogatjak a sajat teglajukat a dutyiban.

4. Az osszegeket es ugyeket osszehasonlitva azert a szoclib utcahosszal vezet.

5.Az itt levo par emberen kivul ez meg ki a fenet erdekel a BKV, MAV es a tobbi fenyeben. Raadasul lesz ebbol meg tobb is. Fogadjunk, ha a Kover lesz a Keller 2, akkor a fel szoci frakcio ulni fog hamarosan, az SZDSZ meg elotte, bar frakcio nelkul.

34. lordart
2010. 02. 04. 11:26

Kedves FSP!

Remélem tudod, hogy nem vagyok a Fidesz rajongója. Ha olvasgattad írásaimat, azt is tudnod kell, hogy inkább kritikusa vagyok mindenkinek, mint a szekértolója. De a pártatlanság jegyében/nevében, engedd meg, hogy megjegyezzem... Ha négy év múlva ismét a szocik állnak majd győzelemre, akkor nem ennyit lehetne a "könnyen nem felejtünk" című magatartás álláspontja szerint felhozni ellenük.
Sajnos az elmúlt nyolc év több ezer oldalas felemlegethető korrupciós és korrupció-gyanús ügyet tudna velünk négy év múlva feleleveníttetni.
Az életben sokkal jobb reálisnak lenni, mint elfogultnak. Én nem vágyom arra, hogy a mindent tudó Fidesz elnyomó többségben győzzön. De arra sem, hogy ez a jelenlegi társaság hatalmonb maradjon.
Te nem itt élsz közöttünk? Nem látod, hogy naponta újabb és újabb botrányok derülnek ki? Majd ha az MSZP ellenzékbe vonul, legyen olyan kedves, és derítsen fényt a Fidesznek is a visszaéléseire.
Egyébként meggyőződésem, hogy ha a Fidesz is elkezdi a gátlástalanságot, akkor pont olyan tüntetések lesznek ellenük is, mint amilyenek voltak az MSZP Őszödi beszédét követően.
Én bízom abban, hogy a magyar emberek többségükben normális emberek...

Üdv: Lordart

35. imisti
2010. 02. 04. 12:09

Lordart !
Persze,hogy normálisak!Egy hógolyószerüen hülye hogyan találhatott ki olyat,hogy hogyan lehet a rendszerváltásból hasznot húzni?
És a fent említett-szerű hülye hogyan jöhetett volna rá,hogy a BKV-n keresztül hogyan lehet
saját,és pártkasszát feltölteni,hogyan lehet a párton belül is saját klientúrát kiépíteni?
És az ellenzék sem hülye,hogy erre ne jött volna rá!
És nem hülye,hogy ezt bevallja!
Ebből is látszik,hogy nem ők a hülyék,hanem ....na..ki?

36. herics
2010. 02. 04. 12:17

34
Kedves lordart
„Egyébként meggyőződésem, hogy ha a Fidesz is elkezdi a gátlástalanságot, akkor pont olyan tüntetések lesznek ellenük is, mint amilyenek voltak az MSZP Őszödi beszédét követően.”

A fenti mondatodban meggyőződésem tévedsz, a baloldali szimpatizánsokat nem lehet az utcára vinni, főleg nem buta populáris hisztikeltésekkel. Baloldali vagyok és kritikus a saját oldalammal (is): Gyurcsány ahogyan (nem amit) az öszödit előadta az valóban minősíthetetlen. De ettől meg nem szabadott volna az egyik parlamenti pártnak nevezetesen a Fidesznek feltüzelnie a táborát, és például a TV székház ostromlóit vagy a Kossuth téri pisilő-kakilókat Orbánék Hír TV-je vagy Magyar Nemzete forradalmároknak nevezni azaz legálissá nyilvánítani. Ami pedig reset Hungaryt illeti, az tény ráadásul szomorú, hogy az MSZP gátlástalanul lop, de ne már a Fidesz kiáltson rendőrért akik nemcsak a saját kormányzati idejükben voltak ugyanilyen gátlástalan tolvajok, hanem (és ezt soha nem tette az MSZP) még a parlamenti demokráciából is csúfot űztek (erről is beszél FSP pld. 3 hetenkénti ülésezés, vagy a kormányülések titkosítása), de a mostani ciklusban az általuk vezényelt önkormányzatokban is loptak, csaltak, hazudtak (pld. Kósa, Medggyes).

37. tigris
2010. 02. 04. 12:25

De úgy látom orbán viktoré az nagyon érdekel!
Mesterházynak nem nagyon növekszi!
muhaha

38. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 12:29

T.Lordart, nem gondolom, hogy Fidesz-fan lennél, mint ahogy remélem, te sem gondolod, hogy MSZP-rajongó lennék. Annak szerintem nincs értelme, hogy összehasonlítsuk, ki csalt, lopott, hazudott többet - kis hazugság, lopás, csalás is épp elég baj.
Ha megfigyelted, soha egyetlen jó szót le nem írtam a szocikról. Igaz, rosszat is ritkán, de ennek az az oka, hogy még a csapból is ez folyik. Divat lett, s nemcsak az un.jobboldalon, ami persze érthető, hanem a magukat függetlennek nevező és gondoló sajtóban is.
Aki bűnös, azt meg kell büntetni, bármelyik oldalon is áll. (A Simicskák, Kövér Szilárdok,Schlett Csabák, Orbán Győzők az ügyészségnek köszönhetően, megúszták.)
Ugyanakkor meggyőződésem, hogy az országban tapasztalható megosztottság, tolerancia-hiány és gyülölködés alapvetően egy megkattant vezér, OVM 2002óta tartó ámokfutásának eredménye.
Amikor azt mondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben, akkor kellett volna kézen fogni és kivezetni a demokrácia világából. Egy demokratikus párt vezetője nem mondhat ilyet, neki tudomásul kell vennie, hogy a politikában váltógazdálkodás folyik. és ha valakiu alulmarad, az nem azt jelenti, hogy a haza vesztett.

39. kocsobur
2010. 02. 04. 12:31

Re#31. fsp ("Kocsobur, a taggyűlés ügyében a bíróság semmi tényt nem cáfolt, csupán azt szögezte le, hogy az összejövetel hivatalosan nem volt taggyűlés.")

Olvasd hangosan(telefonáljj a...vágónak)hátha jobban érthető lesz a bíróság jogerős ítélete( amit utóbb a Legfelsőbb Bíróság megerösitett) :P:

"A bíróság szerint nem bizonyítható, hogy voltak taggyűlések, és az erre vonatkozó tanúvallomás és dokumentumok nem elegendőek, ráadásul a tanú( az a bizonyos MŰMÁJER ARANKA) bevallottan nem volt jelen ezeken a megbeszéléseken.

"Sem a tanúvallomást, sem a becsatolt úgynevezett iratokat nem tartottuk hitelt érdemlően bizonyítékként felhasználhatónak az alperesi állítás alátámasztására. Ebből következik, hogy a kizárólag felperesre vonatkozó állítást és a sérelmezett kitételt valótlannak kellett nyilvánítanunk."

Mondjuk ki, az ÉS és "koronatanúja" akkorát égett a fénymásolataival mint a zuglói kabátgyár.

40. kocsobur
2010. 02. 04. 12:40

Re#6. herics(" a baloldali szimpatizánsokat nem lehet az utcára vinni, főleg nem buta populáris hisztikeltésekkel.")

Höhö...:)
Kétségtelen hogy az SZDSZ szervezte taxiblokád, és az SZDSZ/MSZP 1994-es összeborulását előkészitő Charta 92-es tüntetése óta a hőfok némileg csökkent..:P

A hülye Cúslág is agyonvágta viccelődésével,a bácsfi diankától való "rettegés"okán szervezett tüntetést..:P
Ma már andrassew iván okán szerveznek tüntetést a ballibek,( Goj Motorosok műfütyit ajándékoznak neki a helyszínen), a Hollán utcában találkozik a két közismert blogger, a böszme vs.tomcat, és különmetróval mentik ki testőrei az elöbbit egy buzifelvonulásról.

No de őszintén: megnézve a ballib mai arcait.
Kiért is vonulnának az utcára?:P
Talán ha az igérnék nekik hogy a 2002-es rendezvény mintájára a Kovács Lászlót és tsait kötéllel láthatják a nyakában..ezúttal nem werberi megrendezetten..:P

41. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 12:48

Kocsobur-Ekeke, nem a koronatanú égett, hanem a törvény szelleme. A bíróság nem azt mondta, hogy a kft tagjai nem voltak ott, nem azt mondta, hogy nem a kft ügyeiről beszéltek, és azt sem cáfolta, hogy elhangzott Orbán szájából az ominózus mondat. Hanem csak azt mondta ki, hogy ez nem volt taggyűlés.
Ez kb.olyan, mint Bill Clinton ügye, aki először azzal védekezett a Monica Lewinsky ügyben, hogy az orális szex nem is szex.
Szégyen. Nem érzed?

42. kocsobur
2010. 02. 04. 12:51

Re#7. medve1942("12. wesz, konkrétan tudnál mondani olyan Keller-vádat, amelyik bíróság elé került? Én úgy tudom, hogy amit a rendőrség felterjesztett, azt az ügyészség mind visszadobta, egy se került bíróság elé. De lehet, hogy tévedek.")

Az hogy tévedsz, még hagyján...
Az az érdekes hogy ebben a teljes ballib "téved"(vagyis alulinformált):P

A legendákkal szemben a tények hogy a kelleriádák feljelentési 70%-ban már a rendőrségen elbuktak.
20%-uk az ügyészségen ért csúfos véget.
10%-uk meg a bíróságon végezte hasonlóképpen( Berkecz, Bártfai esetei).

Ráadásul , még ott voltak a pótmagánvádak is.
Pl. Deutsch ellen is.
Azokat is elbukták. Pedig fia Polt nem volt a környéken..:P

43. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 12:58

Ekeke szerint mindez csak kitaláció.Kaya Ibrahim ügy nem is létezett, Joszip Tot sem, nem volt Ezüsthajó, Happy End, Országimázs, 12 elkótyavetyélt állami gazdaság, Sárazsadány - ne mi kapjuk a legtöbbet, Orbán bányák, Ekeke szerint mindezek teljesen rendben való, törvényes ügyek voltak.
Akkor miről beszélünk?

44. kocsobur
2010. 02. 04. 13:00

Re#34. lordart("Sajnos az elmúlt nyolc év több ezer oldalas felemlegethető korrupciós és korrupció-gyanús ügyet tudna velünk négy év múlva feleleveníttetni."

Az MSZP most is, a múltban is kihasznált minden , nevezzük "alkalomnak", lehetőségnek...A 2002-es most felszámolt 100 naposokat, a 2004-es puccsot,
a 2006-os hazudozást( lásd öszödi BEISMERÉST), a határokon túli magyarok elleni háborút, az azóta tartó agóniát és a mostani "legitim" meghosszabítást, bármi áron.
És mi lett ezekre az eredménye? A baloldal lengyel mintára hosszú időre szétverte magát...az ország meg romokban.

Ha azt mondod, számonkérés, azt mondják kelleriáda.
Ha azt mondod, közszolgálati médiumok, azt mondják nézd meg őket most.
Ha azt mondod közpénz, azt mondják...kormányzati negyed, BKV,MTV,MÁV.
Ha azt mondod (valaha) Vona Gábor, Morvai Krisztina, Hegedüs Lóránt, azt mondják majd "szakértői kormány Ficsorral , Szekeressel , Kiss Péterrel..
Ha azt mondod vizsgálóbizottság, azt mondják majd , játszuk le Tóth Károly és Wiener elvtárs módjára, vagy Gyurcsány és Veres meg sem jelenik..
Ha azt mondod, APEH,KSH,PSZÁF lerohanása..azt mondják Szikora János/MSZP,Mellár Tamás és Vnukovich Gabriella és lex Szász..
Ha azt mondod Jobbik mint ellenzék, azt mondják nézd meg az SZDSZ-t 20o8 óta.

És ez baj. Hajaj de mekkora.Hát ide vezettek az MSZP "győzelmei".

Az un. baloldal minden erkölcsi jogát elvesztette, hogy BÁRMIT is kifogásolhasson a következő évtizedben.Semmi olyat nem tud majd számonkérni, amit elötte ö maga szemrebbenés nélkül ne hajtott volna végre.

A jobboldalnak semmi mást nem kell tennie, ha akarja, mint ugyanazt felmutatva megtennie amit az mszp/szdsz az elmúlt hét-nyolc évben..
Megérte ez a végeremény a balliberálisok eddigi "győzelmeit"?
Megérte a gyurcsanizmust segíteni és védeni?("igazságbeszéd", oh)?

45. kocsobur
2010. 02. 04. 13:06

Re#41. fsp ("Kocsobur-Ekeke, nem a koronatanú égett, hanem a törvény szelleme.")

Ja igen..:P A "szelleme"..:P

" A bíróság nem azt mondta, hogy a kft tagjai nem voltak ott, nem azt mondta, hogy nem a kft ügyeiről beszéltek, és azt sem cáfolta, hogy elhangzott Orbán szájából az ominózus mondat. "

A bíróság jogerősen és a felülvizsgálati kérelem elutasításában azt mondta ki amiről aper szólt:
hogy egy fél(?)zakkant "koronatanú"-aki ott sem volt az állitólagos megbeszéléseken- és az ő fénymásolatai mint "bizonyitékok" az ÉS cikkeire..szart sem érnek.
"Ebből következik, hogy a kizárólag felperesre vonatkozó állítást és a sérelmezett kitételt valótlannak kellett nyilvánítanunk."

A bukta az csúfos bukta, akárhonnan is nézzük.
Az hogy a bal- és hiszteroliberálisok ebbe évekig nem tudnak belenyugodni és "magyaráznák".., az rájuk jellemző.:P

46. kocsobur
2010. 02. 04. 13:17

Re#43. fsp("Ekeke szerint mindez csak kitaláció.Kaya Ibrahim ügy nem is létezett, Joszip Tot sem")

Fogalmam sincs hogy léteztek-e vagy sem..:P
Amúgy az ügylet banális.
Néhány kiüresitett kft.-t (mert ügyfél adósokról nem tudni- ellentétben pl. a Hajdú Bét felszámolásáról, ahol 8 milliárd hiányzik, köztük a tenyésztők pénze), egy bizonyos
Schlecht Csaba 14-16 évvel ezelött ismeretlen vevőknek.

Na és?
Ilyen ügyleteket naponta hirdetnek, cégek szakosodtak ilyen adásvételekre, sőt az MSZP is élenjáró volt ilyen ügyletekben, csak az ő "vevőit" másképp hívták és az ö nevüket -valamiért- nem fújja a ballib másfél évtizede..:P
Emlékeztetőül:
2000.04.07
"Fantomcéggé vált az MSZP korábbi számítástechnikai vállalkozása, a Kime-Net Kft. – . A társaságnál több tízmilliós tartozás jelentkezett, nem sokkal azután, hogy Hatzigiannisz Hrisztosz görög állampolgár öt éve egyetlen forintért megvásárolta, majd székhelyét egy harmadik kerületi általános iskolába helyezte át. A közelmúltban elrendelték a kft. felszámolását, mert a cégbíróság számára egyértelművé vált, hogy a görög cégtulajdonos nem érhető el, és kötelezettségeit nem teljesítette.A Magyar Szocialista Párt százszázalékos tulajdonában lévő Kime-Net Kft. alapító okiratát 1990. június 2-án írta alá Máté László, a párt korábbi pénztárnoka. A cég székhelyét az MSZP Köztársaság téri székházába jegyezték be. Ügyvezetőnek a párt bizalmi emberét, Váczi Pétert választották, aki a rendszerváltozást követő cégalapítási láz idején több MSZP közeli vállalkozásban is tisztséget vállalt."

De még a mai HVG-ben(!.76 o.) is szerepel egy ilyen ügylet , hogy "Fantomcégnek tartja a bíróság a 2003-ban Pan -Am Kft néven MSZP-közeli médiavállakozásként alakult,2004 óta Régió-Média Kft. néven futó társaságot, és felhívta a tulajdonost, a szabadkai (!)Dragan Marjanovicsot hogy állitsa helyre a törvényes működést"
( a többi részletet elolvasásra ajánlom)

47. harunalrasid
2010. 02. 04. 13:17

ekeke/kocsobur szokása szerint terel.
korántsem a témához szól, cserébe másról beszél, mint bodóné, mikor a tej árát kérdezik:-)
ha a reset hungaryról van szó, ballibezni kezd.
sebaj, ez a dolga.
de mit fog csinálni pár hónap úlva?

48. zorka
2010. 02. 04. 13:39

38-ra

"Ugyanakkor meggyőződésem, hogy az országban tapasztalható megosztottság, tolerancia-hiány és gyülölködés alapvetően egy megkattant vezér, OVM 2002óta tartó ámokfutásának eredménye."

Kedves FSP, azt hiszem, most tévedsz. 4 évvel korábban kezdődött, rögtön a hatalom megszerzése után a megfigyelési vádaskodással, gyűlöletkeltéssel.

49. kocsobur
2010. 02. 04. 13:55

Re#zorka("4 évvel korábban kezdődött, rögtön a hatalom megszerzése után a megfigyelési vádaskodással, gyűlöletkeltéssel.")

Hajjaj..:P A megfigyelési ügyet emlegetők is -valamiért-hajlamosak elfeledni hogy az ügyben el is ítéltek két személyt, Bédi kormányőrt és Faragó magánnyomozót...
És azóta is várják Czégé Zsuzsát, az MSZP-s(Xénia-láz) "médiavállalkozót..:)

Ami pedig a "gyűlöletkeltést" illeti....
Melyik párt is volt az ,aki import gyűlöletgépet importált, ron werber (ne feledjük a nevét) személyében?
Ki is indított "háborút"?
index.hu/belfold/mszp0407/

(muszáj másik hozzászólásban folytatnom, két linket nem fogad el a gép egy hozzászólásban).

50. kocsobur
2010. 02. 04. 13:56

Folyt:

Ki is szervezett -hazug- gyűlöletkampányokat ?
Most már legalább lehetne tisztességesen is beszélni . A böszme úgyis elpofázta az egészet:
belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/155372/1

51. zokni67
2010. 02. 04. 14:00

Kocsobur,Guga,stb miért a személyt és nem a mondanivalót támadjátok !!!???? Az ,hogy FSP Orbánozik az Ő dolga támadási felületet biztosit bőven Viktor IS sajnos!!!! Én azt szeretném ha minden politikus fedhetetlen lenne!!! És ti ?????

52. menta
2010. 02. 04. 14:02

Valójában a zembereknek sohasem hazudónak van hivatalos papírja arról, hogy hazudott.

Hol vannak azok a bizonyos tényfeltáró újságírók, akik ezt naponta a szemére vetnék,mellékelve a bizonyítékot?

53. rampampuli
2010. 02. 04. 14:16

"Pénzügyi guruk kipipálva"
Ha bárki érti, hogy ez a mondat mit jelent, kérem világosítson fel.
A szavak jelentését ismerem, legalábbis mostanáig azt hittem. Ha csak átvitt értelme van, vagy esetleg az igazmondó/karakán nemzeti gondolat hetykén merész diadala a földhözragadt/mohó/kapzsi finánctőke számmisztikája fölött, nos ennek a "felfejtése" is szerfelett érdekelne.

54. morpho
2010. 02. 04. 14:31

kocsisbor!

két kérdésre várnék két rövid választ!

1,Melyik bíróság cáfolta és mikor, hogy Orbán Viktor hivatalban lévő miniszterelnök szájából elhangzott a "ne mi kérjük a legtöbbet" mondat?Linket is kérnék(ne azt, amiben a közgyűlést cáfolják, hanem azt, ahol ezt a mondatot)

2,Melyik bíróság mondta ki, hogy a kormányon lévő MSZP 1998-ban titkos, törvénytelen ezközökkel, közpénzből megfigyeléseket folytatott az akkor ellenzéki fidesz vezető politikusai, vagy bárki ellen?Orbán Viktor ugyanis ezt hazudta!Várom a linket!

Ha meg ne adj isten mégsem tudsz két ilyen linket idepakolni, akkor lehet nagy bocsánatokat kérni, hogy hazudozol, aztán meg mélyen hallgatni! Üdv!

55. kocsobur
2010. 02. 04. 14:57

Re#51. zokni67("Kocsobur,Guga,stb miért a személyt és nem a mondanivalót támadjátok !!!???? Az ,hogy FSP Orbánozik az Ő dolga")

????????????
Elöször is fogalmam sincs ki az a "Guga"(és hogy ő kit miért "támad".)
Én a blogírót amúgy hagyományosan humorosnak tartom az Orbánozásával (az más kérdés hogy szvsz akkor humoros mikor nem is áll szándékában:P)
De különben mikor "támadtam"?

Én pusztán a nyakówerbertörökzsoltszabózoltános "mondanivalójával" szálltam vitába.

56. kocsobur
2010. 02. 04. 15:02

Re#54. morpho("kocsisbor!")

Ojvé..Már rosszul kezdödik, ha valaki egy nickkel humorizál..:P

"két kérdésre várnék két rövid választ!"

Tudod "morpho", ez itt egy internetes anonim közéleti vitafórum.
És nem a három kívánság című müsor. Az a dévényi tibi bácsié.

Amúgy meg van egy régi történet a 70-es évekből. Az Ecserin kiabált egy árus:
Repülőjegy Ámerikába! Repülőjegy Ámerikába !
Érdeklödő kérdése: Tessék mondani, a jegy oda-vissza szól?
Válasz: Hülyékkel nem tárgyalok! Repülőjegy Ámerikába!Repülőjegy Ámerikába!

57. kocsobur
2010. 02. 04. 15:24

No de hogy ezeket a bloginditó állitásokat se hagyjuk szó nélkül.

"a kormányülésekről nem készült jegyzőkönyv,"

Ellenben a nagyon demokratikus mszp/szdsz kormány 8 évének kormányüléseiről igen.
Tényleg, hol is olvashatja az ezeket , már az aki hiányolja az Orbénékét?:P

" milliárdokat öltek a Torgyán felügyelte FTC-be, "

Igaz. Viszont még mindig jobb volt mint átjászani Várszeginek, majd tönkretenni
kifosztani és kiárusítani az FTC-t...

"a Deutsch-Für-nem-Für Tamás által megrendelt, ám soha nem használt beléptető rendszerekre."

Ez is olyan bebukott hazudozás volt mint a "hosszú bájtok éjszakája"..:)
Próbáltak bármi törvénytelent bizonyítani, még pótmagánvádat is indítottak
Deutsch ellen(figyelem, nix Polt Péter:P):
www.origo.hu/itthon/20031020potmaganvad.html

oszt ezt is, ahogyan a többit csúfosan bebukták...

Viszont van egy kérdésem: a megrendelt, kifizetett, leszálitott beléptető-rendszernek mi lett a sorsa?
Kinek a politikai bosszúja miatt nem szerelték azokat fel, és hagyták inkább egy raktárban elrohadni( "dögöljön meg a Fidesz tehene") annak ellenére hogy a stadionokban
a futballhuliganizmus és a zenei rendezvények elharapózásával már rég megoldottak volna azokkal minden problémát?

58. oregtitan
2010. 02. 04. 15:47

Nos, én a szerzőért aggódom a leginkább.
Mer'hogy ő is ki van pipálva.
És nem nyolc éve...

59. morpho
2010. 02. 04. 15:51

kocsisbor
Az a kellemetlen, hogy elfelejtettél válaszolni.Ezeket te állítottad, azért kérdeztem.Ehelyett hülyeségeket írogatsz.Ügyes!Csak sajnos mostantól minden szavad szemenszedett hazugság, amit idefirkálsz!

60. morpho
2010. 02. 04. 15:52

kocsisbor
Az a kellemetlen, hogy elfelejtettél válaszolni.Ezeket te állítottad, azért kérdeztem.Ehelyett hülyeségeket írogatsz.Ügyes!Csak sajnos mostantól minden szavad szemenszedett hazugság, amit idefirkálsz! Az sem igaz, ami kérdezel!Aki nem tudja megvédei az álláspontját, az inkább kussoljon és szórakozzon otthon anyucival!Szerencsétlen buta troll!!!
Muhahahahahahahha!!!!!!! :))))))))))))))))))))))))

61. oregtitan
2010. 02. 04. 15:55

morpho
Reseteltem az álláspontomat.
Mégis érted aggódom a leginkább...
Kávészünet van az ápolóknak?

62. morpho
2010. 02. 04. 15:56

A renszer valamiért megismételte a felét, de nem baj, sőt!Közben megnéztem, hogy a fradiról és a beléptetőrendszerről is hazudtál!Ostoba jobber!

63. morpho
2010. 02. 04. 15:57

61. oregtitan
Igen ilyenkor beszéljük meg, hogy a hozzád hasonló buta ápoltaknak milyen kezelés lenne a legcélszerűbb.Bár van itt egy kolléga, aki szerint nálad már tökmindegy!

64. gubkaferi
2010. 02. 04. 16:04

Mélyentisztelt Blogger.....egyfolytában azon vergődök magamban, vajon Tőled milyen tanácsokat kaphatna Orbán?????Igyekezz Testvér, még van néhány órád,hogy arrafelé is megteremtsd az egzisztenciádat....

65. woland09
2010. 02. 04. 16:04

FSP!

Csak aztán nehogy kiderüljön, hogy a nagy facebook nézegetés közben te is rajongó lettél és tanácsokat osztogatsz OV-nek (mint a simaképű, nagyon becsületes emberek közössége az MSZP miniszterelnök jelölt Mestermanó)...:)
Bár a heves ostorozások után (ezen a héten már a második kifejezett OV-t és Fidesz-t szapuló cikk) az emberben felvetődik, hogy te is olyan vagy mint az egyszerű ovis kisfiú, aki úgy mutatja ki szerelmét a kiválasztott kislány irányába, hogy meghúzkodja a haját.... Lassan megéredt számodra egy alapos pszihoanalitika feltérképezés.... Ennyi gyűlölet nem lehet meg szeretet nélkül.... Bár ha jobban meggondoljuk.... Talán igen.... Fizetésért (Zsolt, a Grécy biztos jól fizet)... Biztos ezért ilyen erőtlenek mostonában az irományaid (kiégtél már a 8 év alatt permanens, OV diabolosz visszatérést megakadályozó küzdelem alatt)...

Lassan már azok a történetek - bár a legtöbbről nem bizonyosodott be semmi azon kívül, hogy a Népszavában már 5682 napja nem vagytok tisztában ki az a Kaya Ibrahim - erkölcsi magasságokban emelik a Fideszt a mostani bagázshoz képest....
Kellett neked folyamatosan jelleggel az egyre gyorsuló erkölcsi züllés közepette is a Fidesszel foglalkozni és szapulni... Amikor annyi minden érdekes, függetelen témát lehetett volna pedzegetni....
A szavaid most már nem érnek többet az orkánban elengedett "galambnál" - alias pukika.

Olyan ez a cikk, mint a Sztálini időszakban, amikor az emberek folymatos éhenhalás küszöbén álltak és e emellett folyamatos rettegésben éltek, hogy mikor viszik őket a Gulagra, de az agitpolosok csak fújták: Remélem elvtársak nem felejtettétek el mennyire borzalmas volt a cári időszak.....

Az olvasás közben egy régi plakát képe ugrott be róla... Előttem is van:
Felül nagy, fekete betűkkel: "Éberség elvtársak!!! A proletárdiktatúra ellenségei bármelyik sarokban ott lapulhatnak...."
Alatta a kép, amint egy nagy vörös ember emelik a kalapácsot, hogy lesújson.....
A háttérban meg a virradó Napsütés....

Groteszk!!!

Hajrá mFSzP 4%!!!

üdv

66. woland09
2010. 02. 04. 16:15

morpho

Mi a helyzet kispajtás? Elkaptad a Gyurcsánykórt....??? Mindenki hazudik, csak te mondasz igazat???
Csak aztán nehogy arra kelljen felébredned, hogy egy gumiszobában ébredsz leszedálva egy kicsit kótyagos fejjel a sok nyugtatótól....

Persze, hogy tudjuk, hogy minden jobber hazug disznó, aki nem látja a csodás fejlődést, amit a vörösbirgád sztahanovi munkabírással és a kommunisáktól megörökölt éleslátással elért az elmúlt nyolc év alatt....
Autópályákkal kelünk és fekszünk... Igaz lassan már aközött kell választani, hogy befizessük a számlákat vagy enni adjunk a gyerekeinknek... De nem baj az autópályák rendületlenül épülnek.... És ez a lényeg!!!!

üdv

67. latte
2010. 02. 04. 16:17

Nem vágyom Fidesz kormányzatra a következő négy évben, de az elmúlt 8 év azt is bebizonyította, hogy az MSZP is alkalmatlan az ország kormányzására, ezért fogok az egyetlen olyan pártra szavazni, amelyik a 21.század problémáira is megpróbál válaszokat adni, az LMP-re.

68. menta
2010. 02. 04. 16:48

Woland már nagyon unalmas vagy a panelszövegeiddel.

69. menta
2010. 02. 04. 16:53

67-re

Ez a poszt nem az LMP-ről szól, ezért csak röviden:

Én elolvastam néhány vezető önvallomását a honlapjukon (Mile lajos, és Schiffer ügyvéd úr), ennyi elég is volt,hogy véletlenül se szavazzak rájuk.

Isten mentse meg az országot olyanoktól, akik Sólyom László trónra jelölését anno javasolták.

70. woland09
2010. 02. 04. 17:07

Re menta

Te meg unalmas vagy az unalmas szövegeddel.... Egyébként meg szerencse, hogy nem neked írom.... Egyébként meg engem szórakoztat az írás.... Unaloműzés ellen (mivel már bebizonyosodott, hogy észérvekkel itt nem megyek semmire) ....Sajnos a témáimat korlátozza a szerző írása... Tehát ha unalmas vagyok reklamálj FSP-nél, hogy írjon valami újat....

Ha nincs érdemi mondanivalód, akkor nem kell hozzászolnód csak azért, hogy fent legyen a nick-neved....

Elvtársi öleléssel....
A Nagy Levin...

Hajtá MSZP 4%

üdv

71. ebreszto_magyarok
2010. 02. 04. 17:16

Mi van FSP, alakul az MSZP börtöntagozat? Hahaha, nemsokára Fletó is megy a kaptárba, te is mész utánuk?

72. ebreszto_magyarok
2010. 02. 04. 17:24

FSP, mostanában nem olvasol újságot, nem hallgatsz híreket? Hagyó Mikiről nem hallotál valamit véletlenül? Mesterházyról? Fletó mikorra van beidézve? Van még valaki tőletek szabadlábon?

73. tn68
2010. 02. 04. 17:32

Ebben a"ki lopott többet?" című versenyben mindenképpen a szocik vezetnek toronymagasan,sajnos.Több idejük volt rá.Ezértis nem kellene ezt a témát feszegetni.Mindkét oldal tele van gazemberekkel.

74. ebreszto_magyarok
2010. 02. 04. 17:37

FSP, még nyakig vagytok a BKV-s balhéban, s közben már itt a MÁV panama? Huha, áprilisban lesz még valaki az MSZP listán, vagy előzetesben fogjátok nézni a választási műsort? Házi őrizetből hogy fogtok kampányolni?

75. morpho
2010. 02. 04. 18:05

woland09
Ez nagyon találó!
"de az agitpolosok csak fújták: Remélem elvtársak nem felejtettétek el mennyire borzalmas volt a cári időszak....."

Pont ezt csinálta a fidesz '98 és 2002 között! A megfigyelési kamuval kezdtek, aztán folyamatos kommunistázással folytatták, ahelyett, hogy kormányoztak volna.Most amúgy dettó ezt csinálják, úgyhogy köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet, nehogy véletlenül elfelejtsük!

Mindenki nem hazudik, csak kocsisbor, de ő folyamatosan! Egyébként meg akinek nem inge ne vegye magára!Elég kellemetlen, hogy te magadra vetted!

Ja és egyszer végre leírhatnád magyarul, hogy "hajrá MSZP 4%"
Nem annyira bonyolult hidd el!Pér hétig gyakorolod és menni fog!Én szorítok neked!!

76. morpho
2010. 02. 04. 18:10

74,
Áruld már el nagytudású, hogy Hunvaldon és Zuschlagon kívül melyik mszp-s van előzetesben, közülük melyik volt pártvezető, kormánytag vagy képviselő és arra is kiváncsi lennék, hogy mi a véleményed a jogerősen elitélt Várhegyi Attiláról? Esetleg Szabadi Béláról is szólhatnánk néhány szót.Tudod, ők képviselők pártvezetők, kormánytagok és parlamenti képviselők voltak, amikor jogerősen elitélték őket..Csak egyik sem MSZP-s...
Riogatni meg nem kéne, mert kiröhöglek... Muhahahahahahah :))))))))))))))))

77. erlauer
2010. 02. 04. 18:14

Hogy a franckarikába működik Magyarországon az igazságszolgáltatás, ha az egy-másik BKV-vezért lecsukják, mert haveri cégnek adott közpénzből zsíros megrendelést, OVM meg tulajdonképpen saját magának utaltatott - egészen pontosan a felesége nevén is működő vállalkozásnak Sárazsadányban -, és "nemvolttaggyűlés"? Mérjünk már egyenlő mércével!

78. 12szer
2010. 02. 04. 18:19

Deutsch-Für-nem-Für Tamás! Ha-ha

79. harunalrasid
2010. 02. 04. 18:28

oda-vissza már megint nem a témáról beszéltek.
van kifelé mutogatás, meg van befelé szólás.
ez az ébresztőóra is, csak gúnyolódni tud, de hát azt könnyebb, mint értelmes gondolatokat megosztani.
woland, ne ess tévedésbe.
te sem írsz.
a komment ugyanis nem írás.
az írás az, amit fsp művel, vagy erlauer, sőt, kapaszkodj meg, amit én.
persze, nem itt, hanem a saját blogomban.
erre gondolj, amikor leszólsz valakit.

80. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 18:31

gubkaferi64, miért kellene nekem Orbánék felé orientálódnom? Ha megmagyaráznád...

81. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 18:32

Ébresztő74: hogy érted, hogy nyakig vagyunk a BKV botrányban? Nekem mi közöm a BKV-hoz? (Na jó, van havi bérletem...)

82. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 18:34

Latte, szíved joga, arra szavazol, akire akarsz. A csalódás is mindenkinek saját jogon jár.

83. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 18:35

Ébresztő, a cikkem mely részével tudnál konkrétan vitatkozni?

84. Kosaras
2010. 02. 04. 18:41

I.
Viktornak olyan,magához hasonló, nagy tudású jogász haverjai vannak, akik még egy jegyzőkönyvet sem tudnak szabályszerűen elkészíteni, így mivel a taggyűlésről készített jegyzőkönyv nem felelt meg a jogszabályok által előírt formai és tartalmi követelményeknek, a bíróság megállapította, hogy a taggyűlés nem volt szabályos.

II.
Nekem kezdettől fogva az a véleményem, hogy a Haris közi lakást nem adta el Viktor kétszeres áron, de ezzel a trükkel a Cinege utcai palota építésébe be lehetett számítani 30 millió, akárhonnan származó pénzt.

III.
A Kaya Ibrahim, Josip Tot ügy a magyar igazságszolgáltatás szégyene. Így néz ki, amikor egy ügyet nem akarnak felderíteni. Volt ott egy ügyvéd és egy közjegyző, aki el tudta volna mondani, ki volt jelen, ki írta alá a papírokat Kaya és Joszip helyett - ha erre bárki kíváncsi lett volna.

85. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 18:41

Woland65: ha annyira nem tetszik neked, amit itt olvasol, miért nem keresel valami rendesebb helyet? Kurucinfó, Barikád, Magyar Hírlap? Apropó, Bayer Zsocitól kérdezted már, hogy miért elfogult, miért nem objektív?

86. menta
2010. 02. 04. 18:45

77-re
Kedves Erlauer, ez valami hasonló, mint a Zuschlag és a Varga Tamás ügyben tanusított jogszolgáltatási eljárás (igazságszolgáltatásról nem beszélhetünk, csak jogszolgáltatásról)

Egyik bűnöst hetente többször látványosan vezetik rabszíjon 70 millió miatt, míg a fidesz Vargája több tízmilliárdos közpénz eltapsolás ellenére szabadon flangál, és rabszíjon sem vezetgették.

87. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 18:45

T.Kosaras, a helyzet az, hogy Viktorék a Haris közi lakást 540 ezer forintért vették az önkormányzattól. Akkoriban ennyiért adták el a tanácsi-önkormányzati lakásokat a bérlőknek. Ezt a lakást adta el a Fidesz vezére Kékessy Dezső osztrák vejének - 62 millióért. Nem sokkalezutánKékessy dezső úr nagykövet lett Párizsban. Hogy most mi van a Haris-közi lakással, nem tudni, tény, hogy évekig nem tudtak túladni rajta, mert ennyi pénzért senki sem vette meg tőlük.

88. Vegyi61
2010. 02. 04. 18:49

OVM 2002 óta nem tudta megemészteni a bukást. Persze egyházi és külvilági támogatói sem. A bukásból adódott a stratégia, hogy akkor gáncsoljunk, ahol tudunk. Majd megbánják a kormánypártok, hogy elvették a fidesz király koronáját. A stratégia többi része, hogy magunk mellé állítjuk a választókat azzal, hogy baloldalinak hazudjuk magunkat, a szegények, fiatalok, idősek védelmezőjének: Mézes madzaggal csalogatjuk Kádár-népét, amely lépre megy és ott ragad. Mire észbe kap a sok hülye, akkorra már fújhatnak a fenekünkbe.

89. morpho
2010. 02. 04. 19:03

84. Kosaras
A bíróság azt állapította meg, hogy egyáltalán nem volt taggyűlés! Akinek volt már kft-je az pontosan tudja, hogy bármikor tarthatok taggyűlést és ha a tulajdonos utólag kidobja a jegyzőkönyvet, akkor a szabályos taggyűlést is simán lelehet tagadni.Nem nagy gond megoldani.Egyszerűen csak azt kell hazudni, hogy az nem taggyűlés volt és ha minden tag ezt állítja, akkor nem az volt..Ez is csak azért robbant ki, mert az egyik tulajdonos összebalhézott a feleségével és a válóperben az asszony előszedte ezeket a papírokat, némi anyagi juttatások reményében.Egyébként mindíg az szokott ezzel kapcsolatban eszembe jutni, hogy azt miért nem kérdezte meg a bíróság, hogy ha nem volt taggyűlés, akkor vajon miért készült jegyzőkönyv?Ki az a hülye, aki egy baráti beszélgetésről jegyzőkönyvet ír?Vagy arra járt Pokorni papa és rutinból megírta? Továbbá az is érdekelne, hogy ki volt az a nagyonhülye, aki a hivatalban lévő miniszterelnök nyílt lopását beleírja egy jegyzőkönyvbe??? Egyszerűen nem is értem!De komolyan!

90. Kosaras
2010. 02. 04. 19:03

87-re
T. FSP :))) Papíron 62 millióért. Bár én már a papírnak sem hiszek, ha OV-ról vagy a fideszről van szó...

91. menta
2010. 02. 04. 19:16

A sztráda, a bánya, Tokaj, Felcsút, Haris köz, Cinege út - kulcsszavak az Orbán család felemelkedésében. (...)

részlet Ferenczi Krisztina Szüret című könyvéből

href.hu/x/besb

92. ebreszto_magyarok
2010. 02. 04. 19:59

FSP, 8 évig osztottátok azt észt, minisztériumot csináltatok az "ügyek" feltárására, és mi lett az eredmény? Ha tudsz valami bűncselekményről, miért nem teszel feljelentést?

És te azzal tudsz-e vitatkozni, hogy már alakul a börtön-tagozat? Hagyó Mikit mikor viszik? Zuschlag mikor fogja feldobni Gyurcsányt és Mesterházyt? Izgultok, mi?

93. klezmer
2010. 02. 04. 20:12

FSP!

Tanácsos lenne sokaknak elolvasni Debreczeni József "Arcmás" c. könyvét, melyben minden állítását a forrásra való hivatkozással teszi.
Persze sokan úgy gondolják, amiről nem tudnak, az nincs, s különben sem akarnak a vezérből kiábrándulni.

94. sirius00
2010. 02. 04. 20:24

fsp! a tudományos gyurcsányizmus eszmerendszere, amely a hazugságra épült, most már végérvényesen megbukott, új gazdi után kell néznetek, ha nem akartok kukákban kotorászni élelem után, ugyanis folyamatban van az mszp kifizetőhelyek felszámolása, amely egzisztenciád alapja. én megtehetem, hogy szkeptikus legyek orbánnal szemben az általad forszírozott emberi hibái miatt, mert nem kell senkinek meghajlítanom a gerincemet és senki kezéből nem fogadom el a harminc ezüstöt. nem könnyű bevallani, de megtehetnéd, hogy feltárod azokat a benned munkáló lelki folyamatokat, amelyek sérelmek következtében jöttek létre benned és a revansot a bosszút teszik meg fő mozgató rugónak , mint orbánnál. most ő következik.....

95. morpho
2010. 02. 04. 20:36

92.
Kurvára izgulunk, én személy szerint különösen...

94. sirius00
"a tudományos gyurcsányizmus eszmerendszere, amely a hazugságra épült, most már végérvényesen megbukott, új gazdi után kell néznetek, ha nem akartok kukákban kotorászni élelem után, ugyanis folyamatban van az mszp kifizetőhelyek felszámolása"

Ez egy nagyon jó mondat!Gratulálok!Főleg a "tudományos gyurcsányizmus eszmerendszere" jön be!
Tudod az szokott gazdit kersgélni másoknál, aki nincs meg gazdi nélkül...Tudod az szokott kukákról és kifizetőhelyekről vízionálni, aki a kukák és a kifizetőhelyek között tengeti halvány életét...
De a legnagyobb gond az, hogy értelmetlen amit írtál...

96. ebreszto_magyarok
2010. 02. 04. 20:42

Morpho, tudsz már valamit? Légyszi oszd meg velünk nagy tudásod! Ki lesz a következő? Ki bukik holnap? Holnapután? Marad még valaki az MSZP lista első 10 helyén áprilisig?

97. morpho
2010. 02. 04. 20:59

96
Igen, tudom, hogy te egy buta jobber vagy és csacsiságokat írogatsz!Meg tudom a jövő heti nyertes lottószámokat is, de azt nem mondom meg neked!

98. ebreszto_magyarok
2010. 02. 04. 21:08

mi van morpho, ideges vagy? alakul a börtön-válogatott?

99. antielvtárs
2010. 02. 04. 21:32

Elég szépen fel lett tupírozva az Orbán kormányzás néhány hibája! No de mi ez a nagyon de nagyon eltúlzott és felnagyított "hibajelentés" a mostani helyzethez képest. Akkor azért prosperált az ország, csökkent az infláció és költségvetési hiány, valamelyest még az államadósság is! Ezek a fő mutatók azok amik a kormányzat teljesítményét mutatják. Ezzel szemben az utóbbi hét és fél évben az a kicsit csökkenő külföldi államadósság több mint háromszorosára növekedett, a költségvetési hiány is nemrég még versenyzett az űrkomppal. Most pedig van a lakosság megnyomorítása. van hárommillió létminimum alatt élő lakósa az országnak. Igaz, van néhány tízezer jól meggazdagodott "baloldali"(nem tudom van e még ennek a szónak értelme?), akik közül mostanában "szemezget" a bűnüldözés.
fsp!
Csak pontosság kedvéért írom le; a beléptető rendszer még megvan! Csupán rendszerbe kellene állítani! A felsorolt (és eltúlzott) esetek százszorosát lehetne most felhánytorgatni ennek a kormánynak. Ami még mindig nem is a legnagyobb baj! Mert igaz, rengeteget loptak, de azért nem kellett volna hazavágni egy egész országot! Kormányozni kellett volna, de hülyék voltak hozzá! Mára kiderült; legfőképpen a lopáshoz értenek. Ezért tartják ma már bűnszövetkezetnek a pártot és ezért fordulhat elő nagyon könnyen az a helyzet, hogy csak harmadik "erő" lesz a választások után a párt. És, ha ez megtörténik, akkor a választások után darabokra szakad és megszűnik. Ami a valódi baloldali embereknek talán újra reményt adhat!

100. Kosaras
2010. 02. 04. 21:46

"Sió László oktatási szakértő a magánvéleményét közölte a csütörtöki Népszavában. Az általa elmondottak nem tekintendők a Fidesz hivatalos álláspontjának - tudatta Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője."

Mivel a fidesznek nincs programja, semmiről nincs hivatalos álláspontja, ezért minden fideszes csak a magánvéleményét közli. (Kosaras)

101. Kosaras
2010. 02. 04. 21:54

92-re
Faszkalapok! Miért FSP-t csesztetitek ezekkel az idétlen kérdésekkel?? Írjatok pl. az mszp.hu fórumába.

102. morpho
2010. 02. 04. 22:10

98
Köszönjük Emese!

99. antielvtárs
Sosem volt még olyan alacsony a hiány, mint manapság..Hülyeségeket írogatsz!
Ráadásul gyalázatos, demokráciaellenes tevékenységeket néhány feltupírozott hibának titulálsz!

103. evianna
2010. 02. 04. 22:55

hagyd, morpho, ezek nem értenek semmit...

104. Kosaras
2010. 02. 04. 23:00

103-ra
Még nehezebb olyasvalakinek elmagyarázni valamit, aki nem is akarja megérteni. Persze, olyanok is vannak itt, akik képességbeli hiányosságokkal küszködnek, de ezt sem fogják belátni.

Jaj, úgy várom már OV évértékelőjét... Már csak egyet kell aludni...

105. lordart
2010. 02. 04. 23:19

38-ra

Kedves FSP!

Teljesen egyetértek abban, hogy a többség győzelmét semmibe véve azt állítani, hogy a "haza és a nemzet" ellenzékbe került, enyhén szólva ostobaság.
Ilyen ostobaságoknak vagyunk tanúi naponta, hetente, havonta, évente és négyévente.
Én azon csodálkozom, hogy miért gondolja egy baloldali ember, hogy közeleg a világ vége a Fidesszel (szándékosan nem írtam jobboldalt, mert lassan semmi közük hozzá), miközben jelenleg a többség azt akarja. Ezt miért nem lehet tudomásul venni? Akkor is, ha fáj. Miért gondolja bárki is azt, hogy megáll az élet, vége a világnak, ha nem az általa támogatott ideológia, vagy gazdaságpolitika marad a hatalom közelében?

Én nagyon jól tudom, hogy a Fidesz mit mond és mit tesz. Azt is meglátom, hogy mi a különbség a beszédei és a cselekedetei között. De ettől, hogy ők következnek, nem pánikoltam be. Semmit nem veszítek, ha a szocik leszerepelnek és semmit nem nyerek, ha a Fidesz hatalomra jut. Fordítva is igaz. Nem nyertem, ameddig a baloldal kormányozott és nem veszítek, ha a Fidesz jut hatalomra. A magamfajta kisember csak szemlél és tudomásul veszi, hogy felváltva csapják be a hatalomra kerülők...
Engem az lep meg, hogy ezen felnőtt emberek ma még csodálkozni tudnak...

106. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 23:19

T. Ébresztő, megpróbáltam neked egy kérdést feltenni, jelesül, hogy mi közöm nekem Hagyóhoz, és a többiekhez? Soha életemben nem találkoztam velük.
Válaszolj légy szíves: miért kellene nekem izgulnom? Én speciel semmilyen törvénytelenséget nem követtem el, még parkolni is szabályosan szoktam. És nem szlovák rendszámú terepjáróval járok, mint bayer zsoci, hanem magyar rendszámúval.
Ha valakinek, neked kellene izgulnod, mert az olyanok mint te fognak nagyokat koppanni. Szerencsétlen lúzer vagy, vesztes minden kormány alatt, minden rendszerben.

107. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 23:20

T.Ébresztő, vedd észre, hogy igyekszem kommunikálni veled. De az én türelmem sem végtelen, toleráns vagyok, de hülye nem. Hagyd abba a mocskolódást, különben szétültetlek.

108. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 04. 23:29

Kedves Lordart, ha valaki bunkó egy kocsmában mondja, hogy a haza nem lehet ellenzékben, az tényleg ostobaság. Ha egy tanult ember mondja, képzett politikus, aki a vagyonát a politikából szerezte, olyan ember, aki másokra hatást tud gyakorolni, akkor az nem ostobaság, hanem aljasság.
Más. Nem gondolom, hogy a Fidesszel a világvége jön el. Már sokszor leírtam, hogy a Fidesz véleményformálói ugyanazokon az egyetemeken ugyanazoktól a professzoroktól ugyanazt tanulták, mint a többi - pl. szoci - politikus. Ha máshonnan nem, a saját tapasztalatomból tudom: Járai évfolyamtársam volt, Bokros, Bod Péter Ákos eggyel alattam járt a Közgázon - konkrétan tudom, hogy egy adott helyzetre ugyanazt a választ adják.
Minden más csak maszlag - magyarul politika.
Megint más. Persze,a Fidesz kétharmadának nem nagyon örülnék - túl sok bennük a bosszúvágy, igaz, távolról sem annyi, mint ahogyan mutatják. A mostani hangoskodással a sajá, felajozott közönségüknek akarnak megfelelni. Ébresztőnek például. De Ébresztő és a többi szerencsétlen csak a választtás napjáig fontos nekik.

109. morpho
2010. 02. 04. 23:30

evianna, Kosaras
Teljesen igazatok van!

Kedvelem ezeket az országértékeléseket.Egyrészt mindig jókat szoktam röhögni ezeken a nagyívű beszédeken,amit amúgy egy demokratának a parlamentben kéne elmondania.Csak ott válaszolnának is, ezért aztán nem ott mondja.Ő ezt úgy szereti, ha közben csodálói tátott szájjal hallgatják az előre megírt beszédet!Ilyenkor a nagy forradalmár abbahagyja a kordonbontást, leáll a 72 órás ultimátummal és átalakul államférfivé, spirituális vezetővé, aki az ország megmentésén fáradozik.Átlátszó a Janus-arcú vezér, ráadásul végtelenül sunyi is!

110. morpho
2010. 02. 04. 23:40

lordart

"miért gondolja egy baloldali ember, hogy közeleg a világ vége a Fidesszel"

Nem nem ezt gondolja.Nem a világ vége, hanem a demokrácioa vége közeleg.Láttuk, hogy hogyan köpték szemen a parlamnetarizmust, amikor kormányon voltak és akkor még egyszerű többségük sem volt...

FSP
Te terepjáróval jársz??

111. lordart
2010. 02. 05. 0:41

108-ra

Kedves FSP!

Én szándékosan nem írtam azt, hogy aljas. Szó szerint azt írtam, hogy "enyhén szólva ostoba"...
Én tudom, hogy meg akarnak felelni.
Az a gondom, hogy ezt már nagyon sokan tudják, olyanok is, akik eddig rájuk szavaztak.
Mindenki maszatol. Ez a tragédia, hogy egy (politikusokból) kiábrándult népet terelnek nemsokára szavazóurnák elé. És nem biztos, hogy ennek jó vége lesz... Miközben harsogom már legalább egy éve (itt a nolblogon csak pár hónapja), hogy nincs olyan normális párt, aki kiérdemelné a voksainkat...

112. lordart
2010. 02. 05. 0:45

110-re

Kedves Morpho!

Elég sok emberrel beszélgetek (foglalkozásom miatt is), akiknem abból a demokráciából sem kell (ha azt annak lehet nevezni), amiben az elmúlt nyolc évben részük lehetett.
Nem szeretném itt felsorolni, hogy mi mindent megtett a baloldali kormány is annak érdekében, hogy nagyon sokan elkezdjenek kételkedni az ők demokráciájukban...

Most pedig tényleg tréfásan mondanám, hogy lehet, jobb is, ha nem járnak majd sűrűn a Parlamentbe a képviselő urak, mert kevesebb lehetőségük lesz ártani... :-)

113. innocent
2010. 02. 05. 0:51

lordart
jo lenne tudni, honnan merited a naivitasodat? (persze hasznalhattam volna mas szot is, de maradjunk az udvariassagnal!:)

114. innocent
2010. 02. 05. 0:57

kirdart
figyelj, mondom a megoldast: el kell takaritani a fideszt es a jobbikot teljesen a politikabol, a fideszt, mert a megosztason kivul semmi mashoz nem ertenek, a jobbikot, mert egy gazdasagilag instabil, ertekeiben szetzilalt nepnek nincs szuksege fasiszta, ujnyilas iranyzatokra!

115. innocent
2010. 02. 05. 0:58

-ki +lo :)

116. morpho
2010. 02. 05. 1:03

lordart
Nézd, én nem tudom, hogy a baloldal miben korlátozta a demokráciát, ezért jó lenne, ha írnál néhány példát.Én egyáltalán nem találom viccesnek, ha nem járnak sűrűn a parlamentbe, mert a demokrácia alpja a parlament és pont a parlament működését korlátozta a fidesz, akárcsak az MSZMP tette ezt 33 évig.Ők a rendszerváltáskor pont azért harcoltak, hogy a parlament újra a demokrácia alapja lehessen és sosem gondoltam volna, hogy pont ők fogják az országgyűlést újra korlátozni. Ezzel szemben a 2002-ben megalakult szoclib kolcsi első dolga volt, hogy visszaállította a hetenkénti ülésezést.
Ezen túl, demokrata nem fogad el két éves költségvetést.Egyrészt végtelenül hazúg, hiszen nem lehet két évre előre megjósolni makrogazdasági folyamatokat,(még egyre sem könnyű)másrészt megfosztották a parlamentet ellenőrző szerepétől, lásd:demokrácia! A szoclib kolcsi sosem fogadott el kétéves költségvetést.
Aztán egy demokrata nem csinál olyat, hogy kivétel nélkül megfúrja az összes ellenzéki vizsgáló bizottsági javaslatot, ráadásul olyan ocsmány módon, hogy nem fogadja el a napirendet, amelyen szerepelne az előterjesztés.A szoclib kolcsi számtalan ellenzéki vizsgálóbizottság felállítását megszavazta.
Továbbá.Egy demokrata nem a parlamenten kívül mondja el évértékelő beszédeit, mert ezzel eljelentékteleníti az országgyűlést és az utcára viszi a lényeges kérdéseket,amelyeknek a parlamentben van a helye.Orbán Viktor akár kormányon volt, akár nem, kizárólag a parlamenten kívül értékelte az évet, míg a szoci miniszterelnökök mindíg a parlamentben tették ezt meg.
Ezen túl, egy demokrata nem vonul ki a parlamentből évekig, ha felszólal a kormányfő és nem kelti azt a látszatot, hogy a parlament csak akkor fontos, ha mi vagyunk ott többségben.A szocialisták/liberálisok/MDF, sosem tettek ilyet.
Legvégül pedig egy demokrata nem mond olyat, hogy a "haza nem lehet ellenzékben" és olyat sem, hogy a "parlament ellenzék nélkül is működik".Ilyet a szoclibek sosem mondtak.

Te mire gondoltál?

117. innocent
2010. 02. 05. 1:19

morpho

egyetertek! en kanadaban elek es elmondhatom, hogy ilyen tipusu politikusok, mint orban nem leteznek a demokraciaban! elhallgattatjak oket, mielott hang jonne ki a torkukon! az uszitasnak leghalovanyabb valtozataert is minimum sokkologep jar.....minden fejlodes alapja a beke, aki ennek jelentoseget alabecsuli, vagy megprobalja elterelni a figyelmet arrol a tenyrol, hogy az orban egy szuletett bajkevero, az maga is bunozo es/vagy hazaarulo, mert alapjaban veve nem fontos, hogy jobboldali valaki, vagy baloldali, az egesz magyar neprol van szo es hogy eddig is hagytatok, hogy hazardirozhasson a borotokon, az jo nagy balgasagra utal, szet kellett volna mar reg csapni, mint a taknyot!

118. morpho
2010. 02. 05. 2:02

innocent
Tudod valahogy úgy van ez, hogy Orbán Viktor feszegeti a (részben) általa teremtett demokrácia határait és néha át is lépegeti azt.Közben figyeli, hogy a magyar társadalom mennyire béketűrő, mennyit enged meg neki.Sajnos úgy tűnik, hogy elég sokat és úgy tűnik, hogy egy bizonyos, nem elhanyagolható réteg szerint nagyjából azt csinál, amit akar, mert nem érzékelik a veszélyt.Aztán majd ők is rá fognak jönni, mint 2002-ben, csak addig végig kell néznünk, hogy tovább gyalázzák a demokráciát...

119. morpho
2010. 02. 05. 2:07

Azért megnézném, hogy mi történne, ha egy amerikai elnök egyszer csak úgy döntene, hogy nem a kongresszus és a szenátus összevont ülésén tartja meg éves beszámolóját az Unió helyzetéről, vagy a brit parlamentből kivonulna az ellenzék, ha a miniszetrelnök szót kér, mondván, hogy ő hazudik és az is elég vicces lenne, ha a Bundestagban a többség kitalálná, hogy csak háromhetenként ülésezzenek, mert az sokkal faszább!

120. morpho
2010. 02. 05. 2:34

Orbán polgártárs ma kivágja reset!

121. innocent
2010. 02. 05. 2:41

arrafele nem merik kivinni az utcara a politikat!!!??? tenyleg sokat tur a magyar....ezzel csupan az a bajom, hogy azt sejteti, mindenkinek van valami vaj a fule mogott es senkinek nem all (azaz csak az elenyeszo becsuletes kisebbsegnek) erdekeben rendet tenni, mert, akkor nem lehetne ilyen jol halaszni a zavarosban! es nagyon ugy tunik ez a halaszgatas nem mellektevekenyseg mar regen a magyar ember eleteben, hanem az elet gerince, vaza, celja, ertelme!....ez itt igazan a szegyen es en ezt is orban szamlajara irom, mert neki koszonhetjuk, hogy nincs becsulete nemcsak a balliberalis politikusoknak, miniszterelnoknek....nincs becsuletuk a rendoroknek, rendfenntarto hatosagoknak, adohatosagoknak es senkinek, akiknek az lenne a dolguk, hogy rendet teremtsenek!
ha befolyasom lenne a dolgokra (mint ahogy szerencsejere nincs) csak a joedesanyja kiskertjeben bonthatna kordont, de azon kivul sehol es soha! nem szabadott volna hagyni, hogy idaig eljusson es azt sem, hogy a szelsosegek szinten ilyen mertekben merjek hallatni a hangukat, mashol mar regen vizagyutol vagy konnygaztol fuldokolnanak es nem pofazhatnanak gatlastalanul, mondom mashol, ahol mukodik a DEMOKRACIA, mert azt is jo alaposan felreertelmezitek!

122. kocsobur
2010. 02. 05. 3:59

Re#87. fsp (" Ezt a lakást adta el a Fidesz vezére Kékessy Dezső osztrák vejének - 62 millióért. Nem sokkalezutánKékessy dezső úr nagykövet lett Párizsban.")

Jézusom..:P Ennyi évi Orbánozás meg "szakirodalom"
( kendepéter1,kendepéter2.,majeraranka,ferenczikrisztina,debreczenijózsef2+ ÉS,68 Óra, Hócipő, Népszava, Mancs és tsai) után, még mindig képtelenség legalább valamit tényszerüen leírni?:P

Kékessy Dezső diplomáciai karrierje 1991-ben indul, amikor is tiszteletbeli konzulnak nevezik ki Genf és Neuchatel "hatókörrel". 1995-ben a Johannita-lovagrend magyarországi képviselője lesz, 1997-1999 között - a Horn-kormány idején - főkonzul lesz, 1999-2002, az Orbán-kormány idején pedig párizsi nagykövet.

A Harris -közi lakást 2002 június 7-én , immár a kormányváltás után vette meg egy Arno Michael Wimpffen nevü.

123. kocsobur
2010. 02. 05. 4:22

Re#65. woland09("FSP!Olyan ez a cikk, mint a Sztálini időszakban, amikor az emberek folymatos éhenhalás küszöbén álltak és e emellett folyamatos rettegésben éltek, hogy mikor viszik őket a Gulagra, de az agitpolosok csak fújták: Remélem elvtársak nem felejtettétek el mennyire borzalmas volt a cári időszak.....")

Szinte boritékolni lehet, hogy melyik hiszteroliberális őrjöng a D-nap közeledte láttán..:P
(Már csak 67 nap a becsapódásig.)
Én amúgy szeretem látni a hisztijeiket, egyfelől mert így hamarabb üti meg őket a guta..
másfelöl ugye "tetszettek volna nem elkúrni".
Mert most az hogy "ajvé, jön az Zorbán a patás ördög "..hát az savánka...

Ha tudnának mutatni egy olyan pártot/vezetőt, Orbánon/Fideszen kivül, amelyiknek megvan a szükséges hazai és nemzetközi beágyazottsága, tapasztalata, tekintélye és főleg a szükséges tömegtámogatottsága ahhoz hogy kivigye az országot ebből a katyvaszból amibe "ezek" belevitték.
Balliberális szóval: ha tudnának mondani egy ALTERNATÍVÁT.
Amelyikkel kimászik az ország és elkerüli a gazdasági csődöt,a dél-amerikai típusú összeomlást, az etnikai polgárháborút.
Nem ötöt.
EGYET.
De nem tudnak.

Amit kinálnak mint "alternatívát." ( a szabóság jelmondata is úgy szól,"hozott anyagból dolgozunk". Így néz ki a hozott anyag .)

1.A sajátjai által egy év után, 1996 április 1-én kirúgott, megbuktatott bokros lajos.
És körülötte egy lakodalmas kutya hányására emlékeztető MDF-es(?)SZDSZ-es(?)MSZP-s(?) csürhe, ahonnan a kitalálót, mesterházy ernőt (mécs imre vejét) éppen most sittelték le.

2. Házmesteri eftárs& gyurcsany "elkúró" band.
Ami eszébe jut róla valakinek (ha egyáltalán) az hogy forradalmilag levágatta a pinaszakállát.Valamint gyurcsány samesza volt, aki emlékezetkieséssel küszködő tanú Cúslág tárgyalásán.
Kampányígéret: 75 ezer forint hogy elkaparhasd a házastársad.
Mondanivaló: kurva Orbán, kurva Fidesz.

3. Vona& Baló Györgyné. & Operettnácik népi zenekara.

4. Orbán/Fidesz.

Ebből kell választani erre a helyzetre amiben az ország van 8 év után, egy kormányzó embert/csapatot.
Ugye nem is olyan nehéz?Pláné ha azt nézzük, kapásból nem is az a kérdés, hogy ki kormányozzon, hanem HOGY KI NEM.
És azok akik az elmúlt 8 évet elkúrták-na azok biztos nem.

Menjünk tovább.
A balliberális, sőt a rettegő balliberálisok is feltehetik maguknak a kérdést.

Mi jobb nekik(no meg az országnak, de ez számukra általában nem lényeges, nézzék hát csak szigorúan vett önző érdekeiket), szóval:
1. Ha a Fidesz KDNP-nek önállóan lesz meg a kétharmados többsége.
vagy
2. Ha a szükséges átalakitáshoz olykor elengedhetetlen kétharmados többséghez a Fidesznek a Jobbikra lesz szüksége( mert a gyurcsányi MSZP
az eleve kizárható, ugye.)
A balliberálisok és a rettegő balliberálisok nézzák át -magukban- józanul a helyzetet.
Ha az első variáció elkerülésére , a Fidesz-KDNP önálló kétharmadának megszerzésére látnak is esélyt(pl. nyuggerek hiszterizálásával ).

akkor tényleg úgy gondolják hogy a hátralevő két hónap még arra is elég, hogy
a Fidesz+Jobbik összeadva kétharmadát is megakadályozzák?
(reálisan nézve: kizárt.)

És akkor visszajön a kérdés, drága bal- és hiszterizált liberálisainknak.
Mi a jobb. Fidesz önállóan kétharmad? Vagy Jobbikkal való alkudozásra kényszeritve bizonyos kérdésekben.
(Mivel ezt a kérdést már néhányszor feltettem, a nem is olyan meglepő válaszról is beszámolhatok: a balliberálisok a Jobbikos változatban érdekeltek...Érdekes, nem?)

124. innocent
2010. 02. 05. 4:54

kocsobur
az altalad felvazolt alternativak nem leteznek, egyetlen kormanyzasra alkalmas partja van az orszagnak es az az mszp! a tobbi delibab! persze megvalaszthatjatok a delibabot is, de akkor a mai magyar emberek kozott talan egy se eri meg a rendszervaltast, legalabbis nem a demokracia fele!

125. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 05. 6:53

Ekeke, ne csúsztass, az Arno Michael Wimpffen nevű ember Kékessy Dezső osztrák veje.

126. minekpista
2010. 02. 05. 7:24

Tiszteletem az Uri kozonsegnek.
Kisse olyanok vagytok mint a kiskirajok csatlosai,ahogy lelkesen ramutattok az ellenoldal gyalazatara,es sajat gazdank isteni kuldetesere.
Az egesz polit.buro kozpenzbol es a jovo generacioinak a terhere polgarosodott meg.Ahogy hozza jutottak a moslekosdezsahoz,rogton belefurtak pofajukat es tobbi suldo annak a biztos tudataban hogy neki is jut a moslekbol,mindig vedi a legnegyobb hizokat.Nincs semmi ertektoblet,csak eredeti tokefelhalmozas es a legendarium plebs altali gyarapodasa.Aki lebukott az eltereli a tobbi disznorol a figyelmet es ok tovabb moslekolnak.mert a szent nepi duh ellenuk fordul.Hat;nagy a tolongas a moslekosdezsa korul...

127. lordart
2010. 02. 05. 7:28

116-ra

Kedves morpho!

Azt hiszem, Te félreértesz engem. Én nem a Fideszt védem, hanem az a gondom, hogy az MSZP/SZDSZ kormányzás alatt a "demokrácia" jegyében történtek olyan dolgok, amelyekről sokan úgy vélik, hogy mindennek lehet nevezni, csak demokratikus viselkedésnek nem.
Én szándékosan nem említek meg egyet sem. Előlegezzél meg annyi bizalommal, hogy lenne, amit megemlíteni, de kár hosszasan vádolni olyanokat, akikben értékeket is lát az ember. Ugyanúgy kár ódákat, dicshimnuszokat harsogni olyanoknak, akiknek látjuk a hemzsegő hibáikat is.

Csak egyetlen dolog, amit szóvá tennék, hiszen itt hasonlítgatjuk a demokráciákat: az említett európai és amerikai demokráciákban elképzelhetetlen lett volna hatalmon maradni még három és fél évig egy olyan pártnak, amelynek miniszterelnöke/vezére kurvázza, nyüvesezi a hazáját, melynek vezetésével demokratikusan megbízták.
Csak egy kicsivel több önkritika nem ártana senkinek. Én úgy érzem, hogy mindennek van határa, bármennyire is rajongjon egy ember valakikért.
Csalódni nem szégyen, csak kellemetlen...

128. lordart
2010. 02. 05. 7:37

114-re

Kedves Innocent!

Példátlanul demokratikus megoldást javasoltál. El szeretnél takarítani két olyan pártot, akik együttvéve bizonyára a szavazók 60-70%-nak támogatását élvezik.
Ezt nevezem én demokráciának! Ezt Kanadában tanítják?
Én tenni szeretnék azért, hogy esetleg a szavazókat meggyőzzem arról, hogy nem jól látják, nem pedig "eltakarítani" azokat, akikért rajonganak. Úgy még hőst csinálnál belőlük...
Csak azt kéne demokratikusan Kanadában élve is megértened, hogy az elmúlt nyolc éves baloldali kormányzás sokszor elszúrt emlékeivel nem tudod meggyőzni MOST a választókat, hogy hagyjanak alább az elvakult rajongással.
Ezt ennyire le kell dedózni?
Most a baloldalinak (nevezett) társaságnak egy kicsit kispadra kell ülnie.
Ez nem tragédia! Főként számodra nem, aki kanadai jólétedből, sok ezer km távolságból takarítanád el az ország háromnegyedét, demokratikusan...

129. kocsobur
2010. 02. 05. 8:35

Re#125. fsp ("Ekeke, ne csúsztass, az Arno Michael Wimpffen nevű ember Kékessy Dezső osztrák veje.")

Most.
A lakás vásárláskor pedig dehogy volt Kékessy(egyik) veje...

Így aztán gratulákok.
Egyetlen mondatban ("Re#87. fsp (" Ezt a lakást adta el a Fidesz vezére Kékessy Dezső osztrák vejének - 62 millióért. Nem sokkalezutánKékessy dezső úr nagykövet lett Párizsban.")"

sikerült négy jereváni "tévedést" is elkövetni..:P

1. Ezt a lakást adta el a Fidesz vezére - Nem, ő csak fele részben volt tulajdonos.

2. Kékessy Dezső osztrák vejének- Nem, a vevő ekkor nem volt a veje, csak késöbb lett azzá.

3. 62 millióért- Nem, 63 millióért. (És utána ráfizetett még banki hitelből,75 millióért vette egy 101 + 82 négyzetméteres társaházi lakást + 36 négyzetméteres garázst is. Az ingatlanokat - a garázs kivételével - 20 millió forintos jelzálog terheli, amelynek biztosítása érdekében elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztek be. A HVB Jelzálogbank Rt. )

4. Nem sokkalezutánKékessy dezső úr nagykövet lett Párizsban."
Hogyne...:P Mivel az eladás/vétel 2002június 7-én volt, valószinüleg a Medgyessy-Kovács László nevezhette ki titokban..:P

Szóval akkor mi is a koncepció?:P
Hogy 2002 júniusában egy osztrák tisztviselő megvette Orbánék lakását, majd késöbb
elvette egy 2002 májusában kirúgott párizsi nagykövet lányát?:P

Na most ábrándultam ki Orbánból...:P Ilyet...:P

130. morpho
2010. 02. 05. 8:43

127. lordart
Azért én örülnék neki, ha a 116-ban felvázoltakhoz viszonyítva írnál néhány példát, hogy a szocik hol/hogyan veszélyeztették a demokráciát Magyarországon?
Ami az öszödi beszédet illetei.Alapvetően egyetértünk.Kizártnak gondolom, hogy amerikában hatalmon maradhatna egy elnök egy ilyen beszéd után.De ez nem a parlamentarizmust sértette meg és nem a pártnak kellett volna lemondani a hatalomról, csak azért mert egy másik hataloméhes párt be akart ülni oda.Ez a Gyurcsány személyes hibája volt, nem az MSZP-é.Volt hibája az mszp-nek is, de paralel módon leginkább az, hogy nem fogta fel, hogy miről beszélt Gyurcsány.Gyurcsánnyal meg nem az volt a baj, hogy kurvaországról beszélt.Ez egy klasszikus magyar szófordulat, mindenki használja.Ez nem a hazáról szól!Ezt te semgondolhatod komolyan.Az volt a baj, hogy nem mondunk olyat, hogy hazudtunk.Még baráti körben se,mert politikai öngyilkosság, valamint nem nyomunk le ilyen trágár szöveget, ha miniszterelnökök vagyunk, mert abba ez nem fér bele.
Viszont nagyon halkan hagy kérdezzem meg.Mi adja a nagyobb pofont a demokráciának?A "hazudtunk", vagy az, hogy "ne mi kérjük a legtöbbet", "legfeljebb az OVB majd elmarasztal, a jogászok meg kimosnak oszt jónapot".

131. morpho
2010. 02. 05. 8:47

Félelmetes, hogy kocsisbor mennyi hülyeséget hadovál össze-vissza!Tök gáz az egész!
Szegény buta jobber!Magyarázza a nem létező bizonyítványát! Jó pénzért fényesre nyalja a spirituális vezető seggét!
Ne aggódj kocsisbor, ma délután megkapod a szellemi municiót a spirituális vezéredtől!
Mi meg majd röhögünk egy jót! Muhahahahahaaha!

132. lordart
2010. 02. 05. 9:47

130-ra

Kedves morpho!

Bizonyára rosszul fogalmaztam. Én nem a demokráciát érzem veszélyben. Akkor, amikor egy demokratikus szabályoktól eltérni is hajlamos párt 60%-ot tudhat maga mögött, akkor még nincs baj a demokráciával. Esetleg azt követően lesz. Ahogyan hatalomra kerül az a nagyon-nagyon támogatott.
Én nem szeretnék vitatkozni Veled sem és mással sem. Egyrészt, mert laikus emberként mondok véleményt a politikáról. Nem értek hozzá. Csak úgy, mint egy szemlélődő, vizsgálódó ember, próbálom felfedezni a világot, amiben élni kényszerülök. Mert a magamfajta, laikus, naív emberek is szavaznak. Sőt! Szerintem az ilyenekből van több. Engedtessék meg nekem, hogy ne pártoljam MOST az MSZP-t. Nem azt mondtam, hogy nincs visszaút, nem azt mondtam, hogy nem létezik megbocsátási lehetőség, hibák elfeledtetése, stb. De ennek szándékát a legkisebb mértékben sem vélem felfedezni a politikájukban. Én az értékekre figyelek inkább és nem arra, hogy kit támogassak feltételek nélkül. A gyerekeimet is szeretem, de megfenyítem őket, ha hülyeséget csinálnak.
Én úgy gondolom, hogy sokkal "férfiasabb" lett volna Gyurcsány Ferenc úrnak (és itt nem gúnyolódva, hanem tiszteletből neveztem úrnak) kiállni és a Parlament előtt elmondani az őszödi beszédet. természetesen trágárságok nélkül. Ha ezt nem vállalta fel ország-világ előtt, akkor Ő is csak egy haszonleső, érdekember. Az pedig nem szolgáltat mentséget számára, hogy a másik fél is haszonleső, demagóg stb.
Én úgy érzem (pszichológiai sok-sok tanulmánnyal, kutatással magam mögött), hogy elérkezett az őszinte politika ideje Magyarországra is. És -őszintén megvallva- nem kicsit aggódva azt észlelem, hogy nagyon nagy tömegek számára jelenleg ma ennek biztosítékát a Jobbik nyújtja szóban. Nagy előnyük, hogy politikai korrupciós ügyekkel, mutyizós múlttal nem vádolhatók. Úgy hiszem, hogy az átlag magyar embert mindig is egy egészséges igazságszeretet mozgatta. És jelenleg nagyon sokan az igazságosság rég várt megnyilvánulásának jegyében követelik a számonkérést. Én nem örülök keresztény, hívő emberként senkinek a meghurcolásának. Inkább annak örülnék, ha őszintén, teljes szívéből elhagyná bűnös hajlamát minden ember.

Kértél, hogy említsek példákat a demokratikus intézmények szocialista veszéleyeztetettségére. Én erre csak érzelemből tudok reagálni. Nem találom jónak azt a menekülő politikát, amelyet jelenleg az MSZP folytat. Képesek az utolsó lehetőségig kitartani a bűnöseik mellett is, akik már gyanúsítottak, fogvatartottak stb. bűncselekméményekért. Egy demokratikus párt megtisztítaná önmagát, és kihányná, kivetné maga közül a "korpát"... Ezt nem látom az MSZP-ben. Inkább a mentelmi jogokért folyik a listákra való bekerülési vágy politikája.
Orbánról tudok sokmindent. Most nem szeretnék vádiratot írni. De azért őt felelőssé tenni, hogy a baloldali politikusok jelentős része gazdasági bűncselekménnyel gyanúsított, nem Orbán a hibás.
Magyarország egykori miniszterelnöke mondta, hogy "tetszettek volna forradalmat csinálni"... Én meg azt tudom mondani az MSZP elbukott és ezentúl elbukó embereinek, hogy "tetszettek volna becsületesebben élni", mert akkor nem lenne amit felszínre hozzon és program nélkül is győzelmi státuszig kampányoljon a másik oldal...
Elcseveghetünk itt ezer napon át, de az én hozzá nem értő véleményem nem fog az MSZP-ről változni, ameddig nem újítanak, nem képesek alázattal háttérbe szoruln azok, akik sokat ártottak és hozzájárultak a jelenlegi baloldal többség általi megítélésének.
Ha valaki ebből azt érti, hogy én a Fidesz mellett szóltam, az igyon egy pohár hidegvizet és olvassa el többször. De előtte még hagyja az elfogultságának köpenyét az előszobában a fogason...

133. morpho
2010. 02. 05. 10:06

132. lordart
Itt nem az mszp szeretetéről van szó!Szeresse őket a kardfogú tigris!Nem érzem, hogy értékrendi vita lenne köztünk.Amit viszont érzek, az az, hogy te összemosod az mszp-s korrupciót a fidesz demokrácia elleni támadásaival.Az, hogy politikusok lopnak, ritka genyes dolog, de nem veszélyezteti a demokráciát.Azért van igazságszolgáltatás, hogy lecsapjon ezekre az emberekre.De ennek semmi köze nincs a parlament korlátozásához, vagy eljelentéktelenítéséhez.Gyurcsány Ferenc nyílván haszonleső érdekember, hiszem minden politikus az, ezen nincs semmi meglepő.Örülnék, ha igazad lenne és tényleg elérkezne az őszinte politika ideje Magyarországon, de sajnos ennek pont az ellenkezője történik és a spirituális vezető a "kevesebb adót szedek be, de mégis mindenki többet kap majd" című szélhámos kamupolitikával készül választást nyerni Magyarországon.Az őszödi beszéd nem nyitotta fel a zemberek szemét.Majd felnyitja a következő néhány év kormányzása!

134. Kosaras
2010. 02. 05. 10:09

129-re
Gratulálok! A CIA és az FBI is irigyelheti a fidesz adatbázisát !

135. morpho
2010. 02. 05. 10:10

lordart
Ezt érdemes elolvasni, sok kérdésre választ ad.
w.blog.hu/2010/02/05/mannerdammerung

136. Kosaras
2010. 02. 05. 10:23

Lordart 132!

"a baloldali politikusok jelentős része gazdasági bűncselekménnyel gyanúsított" - ebben azért van némi túlzás! Ne nevezzük már a BKV mindegyik vezetőjét baloldali politikusnak!
Ebben az ügyben túlságosan szorgalmas az ügyészség, így nem marad energiája a debreceni és az esztergomi önkormányzati ügyekre...
Volt egy Tocsik ügy, aminek felfújásával a fidesz (T. Józsi bácsi segítségével) hatalomra került, végül a független magyar bíróság Tocsik Mártát egyetlen bűncselekményben sem találta bűnösnek. Dajcs Tomi bíróságosdit játszott a parlamenti bizottságban, a nép meg bevette... Igaz, azóta a nép, az Istenadta nép kétszer korrigálta tévedését: 2002-ben és 2006-ban is...

137. lordart
2010. 02. 05. 10:29

133

Kedves Morpho!

Amit a 133-ban leírtál, azzal én is egyetértek. Annyiban nem, hogy a politikus (demokrata, vagy éppen diktatórikus) ne lopjon! Ne a törvényhozóinkra fecséreljék az igazságszolgáltatók az idejüket. Mert lassan ott tartunk... És ez szégyen.

A Fidesz győzelmével kapcsolatban pedig él az ősrégi mondás: "Minden nemzet megérdemli a sorsát, amit választ!"
Én ugyanezt érzem viszont az elmúlt 8 évvel is. Nekünk kellett...

138. morpho
2010. 02. 05. 10:36

136. Kosaras
Ez egy hatalmas csúsztatás.Ha baloldali a városvezetés, akkor minden BKV vezető baloldali, ha jobboldali, akkor meg jobboldali lesz?Ez a buszsofőrökkel is így van?Ráadásul a fővárosi közgyűlés gyakorolja a tulajdonosi jogokat a BKV felett, ahol csak egyel van több szavazata az mszp/szdsz-nek, ráadásul már felmondták a koalíciót.A BKV felügyelőbizottságában meg ott ül a fideszes csóka is.Ez egy politikai kamu, hogy az egész balhét a szocikra akarják verni.Olyan mint a Kulcsár ügy.
Egyébként mindentől függetlenül, ezek a BKV-s figurák sima mezei szélhámosok!
Ez a Fuzik Zsolt nevű arc nemrég még egy multi által tulajdonolt lapnál volt szerkesztő.

139. lordart
2010. 02. 05. 10:36

135-re

Kedves Morpho!

Elolvastam. Illetve átfutottam rajta, mert másra is kell figyelnem közben. OK!
Én még mindig azt mondom, hogy érdemesebb elmenni egy Jobbik rendezvényre, ahol Pörzse Sándor tálal ki a Fidesz kulissza mögötti dolgairól. Onnan "hitelesebb" a kép...
Az nincs nagyon rendben, hogy ezt kiknek a javára próbálják fordítani...

Én voltam a tegnap egy ilyenen Szolnokon. Mert érdekel mindenki (meg ez is hozzátartozik a munkámhoz). Úgy, hogy közben nem gyűlölök senkit, csak szeretném, ha a hátralévő idő a józan ész hatalma alatt telne el értelmesen...

140. kozmopol
2010. 02. 05. 11:47

FSP: Beismeréssel tartozom Önnek! Nem olvastam el ezt a cikket, meg az előző 10-et sem. Formailag nagyon élvezhetők az írásai, tartalmilag egy erkölcsi fertő. Ha Orbán Viktor meghalna egy autóbalesetben, akkor Ön valószínüleg megőrülne, mert nem lenne egyetlen témája sem. Ön azt sugallja saját magáról, hogy a köz érdekében írja publikációit, ennek ellenére egy betűt sem írt le a BMV Épelem ZRt. ügyével kapcsolatban!

Megteszem Ön helyett:

www.bvmepelem.hu/bvm/betonelem.php?fm=a&fmt=95#azeste

Ezen a honlapon megtalálható minden jelentős publikáció. Röviden csak annyii történt, hogy egy ingatlanügynökségnek nyolc millárdos kártérítést ítélt megy egy "független", választott három tagú bíróság egy olyan cég ellen, akinek a tulajdonosai a cég alkalmazottai és 200 embert foglalkoztat. Egy bírósági végzésnek köszönhetően ezekaz emberek elvesztik az állásukat, felszámolnak egy 60 éves hagyománnyal rendelkező 100% magyar tulajdonban levő gyárat. Erről miért nem publikál?

141. kocsobur
2010. 02. 05. 13:41

Re#134. Kosaras ("129-re
Gratulálok! A CIA és az FBI is irigyelheti a fidesz adatbázisát !")

Egyrészt : köszönöm a gratulációt..:)
Másrészt, egy apró tévedés: ez a saját adatbázisom.
A Fidesznek valószinüleg ilyen soha nem volt/lesz( vagy ha igen, használni nem tudták/tudják).Ezért olyan a kommunikációjuk amilyen(borzalmas).

Mindig mondtam: a balliberálisok legnagyobb ellensége a memória és a Google..:)

142. woland09
2010. 02. 05. 14:01

Re 75 morpho
Csakhogy ma már ma van… Egyébként meg a nagy része beigazolódott annak, amit OV akkor mondott… Úgyhogy nem riogatás volt, hanem inkább jövőbelátás – bár ez nem túl nehéz azok számára, akik egy kicsit is tisztában vannak a kommunista-szocialista, majd neoliberális lelkivilággal (illetve inkább lélektelen világnézettel)

Remélem azért kiderült számodra, hogy a hangnem ironikus volt… Nem vettem magamra….

Hajrá MSZP 4%

Re 79 rasid
Az írás általánosabb fogalom annál, minthogy csak az írók írhatnának…
Ha meg te magadat az írók közé sorolod, akkor nem tudom, hogy a szegény igazi írókat (tudod: Gogol, Victor Hugo, stb.) hova kellene sorolni…. Ne nevettesd ki magad Rasid…
A blogodhoz bárki felér, aki képes összefüggő értelmes mondatokat szerkeszteni…
Egyébként meg már a nagy Lenin is megmondta : „A kommunisták számára az önkritika a gyónás eszköze”… néha gyakorold…bár a nickneved alapján elméletileg kellene benned lenni valamilyen hitnek….

Egyébként FSP stílusával nincs bajom, sőt helyenként kifejezetten élvezetesnek tartom … Csak a tartalma fárasztó… És ez sajnos kihat a stílusára is…

Re 85 FSP
Sok mindent olvasok… A Magyar Narancstól kezdve a Magyar Hírlapig… Tudod, fő, hogy minél több helyről szerezz információkat (neked sem ártana néha kitekintened)…Bayer legalább nem bújik a farizeus „én nagyon független vagyok” duma mögé…. Ezért is kevésbé megtévesztő…

Re 96 ebreszto magyarok
Hagyd szegény morphot… ő Gusányinak (mármint az igazság bajnoka szerepének) képzeli magát…. Azt hiszi mindent el lehet intézni durcizással, meg magaslóról való papolással…. Szegény már úgy hozzászokott a (szellemi) sötétséghez, hogy ha a legkisebb fény is felpislogna előtte, akkor teljesen megvakulna… Nem lenne képes befogadni a fényt….

Re morpho 102
Jaja…. Tekintsd csak meg a 2001-es hiányt…. 3,1% volt… Ez tudtommal kisebb szám mint a 3,8%.... Vagy…???

Hajrá MSZP 4%

Re 108 FSP
Ne vakíts!!!! Akkor ezek szerint nem igazán tanultál közgazdaságtant… Minimum két út létezik (Keynes – beavatkozás pártiak, Freedman – neoliberális monetaristák)… s akkor még ezek végtelen számú mixtúrájáról nem is beszéltünk..…Főként ha még ezt megbolondítjuk a gazdaságpolitka két különálló részével a monetáris és fiskális politikával.....

Re 114,117 innocent
Ez már megvolt köszönjük… Úgy hívták Rákosi, Nagy Imre és Kádár korszak….

Tudod, hogy tartják: messziről jött ember bármit mondhat…Használd ki… Nem voltál itt az elmúlt 8 évben…. Gondolom kint is a 65 éve hiteles Népszavát olvasod….
A demokrácia felfogásod igen különös, ahhoz képest, hogy Kanadában élsz…

üdv

143. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 05. 14:07

T.Kozmopol, nem kívánom, hogy Orbán Viktor autóbalesetben meghaljon. Nem azért nem kívánom, mert akkor nem lenne miről írnom, hanem mert nem szoktam más ember bajának örülni.
Az épelem ügyet nagyjából újság-szinten ismerem. Ahhöoz, hogy írjak róla, oknyomozás kellene, vannak erre szakosodott újságírók, főleg napilapoknál, őket ajánlanám magam helyett.

144. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 05. 14:15

T. Woland, én sem bújok a nagyon független vagyok álca mögé. Ha jobban megnézed ezt a blogot,rögtön az elején ősidők óta ott van a mondat: Föld S.Péter nagyon szubjektív írásai.
Vagyis,vállaltan a véleményemet írom, amivel természetesen lehet vitatkozni. Igaz, többen a vitát összekeverik a mocskolódással, a másik ember sértegetésével.
Nem vagyok független, de nem párthoz kötődöm. Mint mindenkinek, nekem is van világnézetem, ízlésem. Ezekhez ragaszkodom - nem pártokhoz és nem politikusokhoz.
Ennyi

145. Kosaras
2010. 02. 05. 14:25

A független Hír TV közvetíti! Kötelező nézni !

15:00

Orbán Viktor országértékelő beszéde (élő)

Élő közvetítés a Millenáris Parkból

146. menta
2010. 02. 05. 18:25

Nade Kosaras!

Rosszat akarsz te nekem?????????

147. kozmopol
2010. 02. 05. 19:19

143: Értem! Akkor Orbánt hihetetlen mennyiségű munkával "megoknyomozta", olyannyira, hogy maga Orbán sem lehetne nagyobb Orbán szakértő mint Ön!

Ügyetlen félrebeszélés ez az Ön részéről, s részemről nem kívánok több időt azzal foglalkozni, hogy az Ön írásaiban bárminemű építési szándékot keressek.

148. innocent
2010. 02. 05. 19:20

128-ra

lordart

akkor legalabb abban kiegyezhetunk, hogy nekem legalabb dereng valami a demokraciarol, mig neked viszont halvany lila gozod sincs!.....ami a kispadot illeti, en mar innenrol is turelmetlenul nezem, hogy mi a tetves feneert huzzatok a rendszervaltast emiatt a felcsuti porbafingo miatt 10 ev helyett 100 evre.....nem gondolod, hogy amiatt is szegyenkeznetek kene, hogy Horn-Bokros ota minden csak visszafejlodik, leepul? egeszen pontosan orban dilettans, destruktiv, tehetsegtelen politizalasa miatt, amit mindket oldalrol bizonyitott! Elsok voltunk a volt szocialista orszagok kozott, a legremenyteljesebbek voltunk, orbannak koszonhetoen mar albania es bulgaria is elottunk van?! nincs tobb negy ev SEM kormanyoldalon, SEM ellenzekben......kavarjon az apja banyajaban, ha hagyjak neki!
ahhoz, hogy ezt megertsd, mire lenne szukseged, egy szelsosegek altal provokalt polgarhaborura, orokosen civakodo, szethuzo orszagra?, ujabb ciganymeszarlasokra??? ha megvalasztjak orbant, mitol kepzeled, hogy rend lesz...??? csak nem arra szamitasz, hogy mi a balliberalis oldalon sokkal rendesebben es hozzaertobben, segitokeszebben, egyuttmukodesre keszen fogunk hozzaallni az orban agyszulemenyeihez??? come on!!
kedvellek lordart, de nem az eleslatasodert az biztos!

149. innocent
2010. 02. 05. 19:25

jah es tajekoztatasul elmondanam, csak ot eve elek kanadaban es az egyik csaladtagunk magyarorszagon dolgozik, adozik....pontosan tudom, mi van otthon, raadasul budapesti leven, biztosra vehetik itt sokan, hogy jobban vagyok informalt sokmindenrol, mint egy atlag videki magyar ember, aki meg sosem tette ki a labat a kertkapun kivulre!

150. morpho
2010. 02. 05. 20:24

Hát túl vagyunk végre rajta!A spirituális vezető végre kivágta a rezet!Egészen elképesztű mennyiségű hülyeséggel és mezei hazugságokkal telepakolt "beszéde" az ég világon semmit sem árult el abból, hogy mit akarnak kezdeni azországgal, ha kormányozni fognak.Aki akar, persze szavazzon a semmire!Magánügy.
Ami komoly mosolyokat, vagy értetlenkedést váltott ki belőlem, azt viszont megosztom veletek.
A kedvenc idézetem:
"Van erőnk, hogy változtassunk, a mennyeknek tüze az igazság kezében ég"
Ez egyszerűen zseniális, ezért érdemes volt élni!
A kedvenc jövőim:
"Velünk a jövő kormányzása kezdődik el"- Vele, a jövő...Vele, aki több mint húsz éve ül ugyanott és már számtalanszor megbukott... A jövő én vagyok..

"A felelősségre vonással a jövőnek tertozunk.."-Mondta Kádár János után szabadon, aki szintén ezt hazudta, majd akasztgatni kezdett..

A kedvenc hülyeségem." pénzkapitalizmus" Aki érti, hogy mit jelent a szó, kérem hogy homályosítson fel!

A kedvenc populista, elmebeteg mondatom:
"a legnemzetközibb bankok is ráébrednek, hogy van nemzetiségük"

Erre csak annyit tudnék mondani, hogy a polgár úrhoz,a Jenőhöz.....
www.youtube.com/watch?v=jR9BPSqFQZE

151. herics
2010. 02. 05. 20:52

Tök jó ott ült OV előtt egy csomó diplomás, művelt ember és ették a néptribün tenyeréből a demagógiát, és csápoltak a semminek. És valójában ez az elborzasztó mert az egy dolog, hogy milyen a Fidesz utcai csordája hiszen azt láttuk a Kossuth téren vagy a TV székház előtt, de hogy a Fidesz értelmiségi holdudvara nem érti, hogy Gyurcsányhoz hasonlóan az ország sorscsapása ez a pszichiátriai eset OV az már nem semmi.

152. morpho
2010. 02. 05. 21:03

Tavaly az újpesti hentest nem találták, idén meg kodály anekdóta nincs meg..Van ilyen..

(Orbán Viktor beszédében elmondott egy anekdotát Kodály Zoltánról, amely szerint a híres zeneszerző és zenegyűjtő egyszer vendégségben megkérdezte a hegedülő házikisasszonyt, hány éve tanul zenélni. Mikor a kisasszony azt válaszolta, hogy nyolc éve hegedül, Kodály közölte: "mind a nyolcat letagadhatná". Az anekdotával Orbán a szocialisták 8 éves kormányzására utalt.)

Az anekdotának az interneten böngészve semmi nyomát nem találtuk, és a kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet általunk megkérdezett oktatója sem hallott róla még. A zenepedagógus, aki kérte, hogy nevét ne közöljük, az [origo]-nak azt mondta, hogy évtizedek óta hivatalból és személyes érdeklődésből is foglalkozik Kodállyal, és rengeteg Kodály-anekdotát ismer. Ezt a történetet azonban soha nem hallotta. Igaz, ettől még nem kizárt, hogy az anekdota létezik - tette hozzá.

153. herics
2010. 02. 05. 21:11

Ha Haitin nézte valaki az Orbán évértékelőt, azonnal megnyugodott és hálát adott Istennek, hogy csak egy földrengéssel sújtotta őket.

154. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 21:15

Re 106

Azért vagyok "szerencsétlen lúzer, vesztes minden kormány alatt, minden rendszerben", mert nem tarottam soha a markom tetves tolvajok lopott pénzéért? Mert nem kaptam soha a MEH-től kamu reklám-megbízásokat, mint pl. a Klubrádió? Mert nem voltam soha kamu-szakértő samesz közpénzek kitalicskázásához? Ha neked ez a lúzerség, akkor ezt büszkén vállalom. Nem is vagyok úgy beszarva, mint ti, hogy mi lesz holnap, nekem lesz állásom akkor is, ha LMP kormány alakul, ti viszont paráztok, mert lassan jön a córesz... Ezért vagy ideges és lúzerezel... :-))

155. sharapova2008
2010. 02. 05. 21:21

Jó lenne egyszers mindenkorra a cikk kiváló szerzőjének tudomásul venni,hogy Orbán Viktornak aggasztó mentális gondjai vannak (fínom voltam! - mondaná Hofi!),mint ahogy a történelem nagy diktátorainak voltak az ókori birodalmaktól - napjainkig! A bajok mindig onnan erednek,hogy abnormális agyú,ferde,szadista lelkületű idióták vették körül körül a mindenkori "vezért" és hasonszőrű tömegek is alteregojukat látták ezekben az elfajzott diktátorokban...Most sincs ez másként:a király ma is meztelen,de a tömeg üvölti,hogy milyen szép a ruhája a "megváltónak",a "rendcsinálónak",akinek "hivatástudata" van,aki "megszállottan" szereti alattvalóit,aki Kánaánt ígér,de fogalma sincs- miből? Aki csapnivalóan ostoba jogásznak,közgazdásznak,de kiváló populista,ez nála genetikai adottság.Persze,nem kell finnyásnak lenni,Hitler szobafestő volt,Sztálin pedig postarabló...
Amíg nem vezetik be nálunk a parlamenti képviselők elmegyógyászati agykontrollját,addig mindig lesznek orbánok,torgyánok,csurkák,vonák,semjének és hozzájuk csatlakozó papagájkórus,akik azt üvöltözik az ellentábor hajdani elnökére habzó szájjal,hogy "Feszítsd meg őt!".Mert beteg vezérükben még ágaskodik a primitív bosszú a dupla vereségért,a TV-vitában elszenvedett kudarcért,úgy viselkedik,mint a kurafi,akinek mindenről ugyanaz jut eszébe,csak nála ezt Gyurcsánynak hívják!Milyen politikus az olyan,aki ennyire beleőrül a vereségbe,aki ennyire képtelen tolerálni a másságot,aki képtelen fékezni indulatait???

156. herics
2010. 02. 05. 21:29

és az sem semmi amikor orbán-vezír elbüfögte "függetleníteni kell magunkat a világgazdaságtól".
Ez kb olyan volt, mint amikor kitört a világválság akkor a Fidesz helyettes demagógja Kósa Lali pedig közölte, hogy amennyiben az ország csődbe menne Debrecen azonnal függetleníteni tudja magát, mert meg van hozzá minden személyi (nyilván ő maga) és tárgyi (?) feltétele.
És ezeket kajálja a "nép", tiszta téboly

157. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 21:36

Re 155

Úristen, sharapova2008, de sötét vagy! Hagyó Mikiék épp most lopják ki a szemed, te meg Hitlerezel! Ez igen, ehhez már tényleg nagyon hülyének kell lenni! De köszi, legalább jót nevettünk, de tényleg!

158. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 21:41

sharapova2008, légyszi írj még valamit, szeretnék mulatni! Írás közben mondogasd félhangosan, hogy "húzzunk bele!", meg hogy "csináljuk meg!"... Esetleg táncolj a tükör előtt! Előre is köszi!

159. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 21:47

FSP, azért el kell ismerni, ügyesen teszed a dolgod, ez a megfogalmazás például, hogy "az Orbánt követő kabinetek alkotó módon fejlesztették tovább a magát ki tudja milyen alapon polgárinak nevező kormány által kifejlesztett lenyúlási technikákat", hát ez nem semmi, ilyen finoman megfogalmazni, hogy Fletóék kirabolták az országot, ez tényleg elismerést érdemel. Nem semmi ez az objektivitás, ezt még Bolgár Gyuri is megirigyelné! Bravó!

160. herics
2010. 02. 05. 21:54

157
Hagyó Miklósék a többes szám valós, mert ott van Medgyes Tomázó a saját lubickolójával, vagy Kósa a Hagyóhoz hasonló közüzemi cégek kifizetéséeivel, vagy a két párt közös bulijai így az ORTT vagy lex MOL féle nagy lenyulások.
Hol élsz te mélyen szunyokáló magyar hát nem látod, hogy itt mindenki aki valamihez hozzáérhet mármint párt az lop? Pont ezért egy röhej, hogy a Fidesz kiállt rendőrért. Ébredj már fel magyar!

161. Danton-Acsády
2010. 02. 05. 21:59

155-re "Reset Orbán "...
Hát ezt a beszédet nem kellett volna ...
És az a " jobboldali értelmiség" ott az első sorban ... nem csodálom , hogy ezek nem is vágyódnak már olyan szituációkba , ahol vitára is számíthatnak , én sem javasolnám jó szívvel nekik ...
nem véletlen , hogy még a jobbereknél is jön fel a Bokros ...

162. menta
2010. 02. 05. 22:06

sharapova2008
155:

"!Milyen politikus az olyan,aki ennyire beleőrül a vereségbe,aki ennyire képtelen tolerálni a másságot,aki képtelen fékezni indulatait???"

Nagyon jó kérdés.
Amíg ennyi vakon imádója van a saját táborán belül felmerül-e ez a kérdés?

163. morpho
2010. 02. 05. 22:07

159
Birom ezt a "Fletóék kirabolták az országot" dumát! Még pár ilyet toljál már ide, megnyomtad a buller humorküszöbét egy kis pénzkapitalizmussal! :)))))))))))))))))))

164. Kosaras
2010. 02. 05. 22:10

www.vg.hu/kozelet/politika/orban-ugy-beszelt-mintha-felne-lehuzzak-a-fidesz-listarol-305143

„Orbán úgy beszélt, mintha attól félne, hogy lehúzzák a Fidesz listájáról, ha túl sok konkrétumot árul el pártja programjáról” – reagált a szocialista politikus.

„Orbán Viktor évértékelőjében egy maszatoló, ideologizáló, minden konkrétumot nélkülöző kampánybeszédet hallottunk, amely joggal veti fel a kérdést, hogy két hónappal a választás előtt mi is a Fidesz programja, illetve van-e egyáltalán” – mondta Vona Gábor.

165. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 22:14

Morpho, ezen kellett ilyen sokat gondolkodnod? sharapova2008 alapállásból frappánsabbakat ír! Szedd össze magad! ;-))

Mellesleg, dehogy rabolták ki, csak vicceltem... azért én is olvasok újságot... meg hallgatok klubrádiót... :-))

166. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 22:17

Morpho, gyorsan írj valamit, 11 után nem fogok ráérni, nézem a Viktor ismétlést a HírTV-n

167. Danton-Acsády
2010. 02. 05. 22:20

164-re : "Orbán úgy beszélt , mintha attól félne , hogy lehúzzák a Fidesz listájáról ..." ez jó :)))))
Mondjuk , Vona sem egy CIcero ..l.

168. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 22:21

FSP, elfelejtetted megírni, hogy milyen bűncselekményekről van tudomásod, és hogy tettél-e már feljelentést. Kíváncsian várom.

Egyébként arra nem gondoltál, hogy azért is lesz szükség kormányváltásra, mert a mostani csapat minden prominense lassan börtönben lesz? Onnan meg nehéz kormányozni, nem igaz?

169. Kosaras
2010. 02. 05. 22:27

www.hirtv.hu/

Ébresztő! Nem kell 11-ig várnod, itt van... Vedd fel videóra is...

170. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 22:31

Köszi kosaras, óriási vagy! Mutatóujjal pötyögted be a linket, vagy tudsz már copy/paste-elni?

171. antielvtárs
2010. 02. 05. 22:32

Még 65 nap elvtársak! Mi már napok óta olyan szerencsejátékot(?) űzünk otthon, hogy ki kell találni, kit fognak másnap letartóztatni. Egészen izgalmas! Én mára megtippeltem a lopni Hagyó elvtársat, de nem jött be.

172. Kosaras
2010. 02. 05. 22:40

170-re
Ébresztő! A jobb középső ujjammal pötyögtem be a linket. Puszild és nyald is meg... a képernyőt, amikor vezéred beszél... Ezt is vedd fel és küldd be a fidesz központba, nehogy aztán téged is elszámoltassanak.

173. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 22:47

Haha, Kosaras, ez nagyon jó volt, már kezdtem aggódni, hogy tök uncsi lesz itt morpho meg sharapova2008 nélkül, de hát szerencsére te is vicces vagy... :-)

Az elszámoltatással mi a bajod, szerinted nincs rendben, hogy lopásért / korrupcióért / befolyással való visszaélésért stb bíróság előtt felelni kell?

174. Kosaras
2010. 02. 05. 22:55

173-ra
Le ne késd miattam a Pojáca felolvasását...

Bíróság előtt!! De oda az ügyészségen keresztül vezet az út... Lehet, hogy minden fideszes becsületes, törvénytisztelő, tisztakezű?? Erre még eddig nem gondoltam, de ez lehet az igazság.

175. luxe6
2010. 02. 05. 22:56

antielvtárs

Vitézy Dávidra melyik napon kerül sor...mit tippeltek?

176. luxe6
2010. 02. 05. 22:58

173
"Az elszámoltatással mi a bajod, szerinted nincs rendben, hogy lopásért / korrupcióért / befolyással való visszaélésért stb bíróság előtt felelni kell?"
Ez Varga Tamásra is értendő...remélem....

177. morpho
2010. 02. 05. 23:03

173
Itt a bulleren négyen tippelték, hogy előkapod a frappáns elszámoltatás vakert, de csak hárman, hogy mellépakolod a lopás kifejezést is! Te vagy ma az est egyik fénypontja!El ne menj!Egész éjszaka nézheted még a spirituális vezéred beszédét, most viszont maradj velünk és told tovább ezt a szórakoztató vakert! :)))))))))))))))))))))))))))) Bár tőlem akár el is mehetsz, csak maradj velünk! Bocs, hogy nem válaszolgatok ennél sűrűbben, de ez mégis csak egy zenés táncos mulatság és vannak itt nálad izgalmasabb emberek is!Viszont a humorbomba kétségkívül te vagy!!!
Ez a "Mutatóujjal pötyögted be a linket, vagy tudsz már copy/paste-elni?" duma egyenesen fergetegesre sikerült!!! Még sok-sok ilyet akarunk!!!!!!!!!!!!!!!!

178. Kosaras
2010. 02. 05. 23:05

Ébresztő! (23 órakor??)

Én úgy látom, hogy ha felvetődik pl., hogy a debreceni önkormányzat olcsón adta el a repteret, akkor nem lohol az ügyészség ezt kinyomozni.
A bíróság pedig csak abban az ügyben és az ellen hozhat döntést (ítélet, végzés...), amilyen ügyben az ügyészség vádat emel. Láthattad Polt Péter idején... és még most is. (Most nem fárasztalak a magánvád intézményével...)
Egyébként köszönd meg, hogy ingyen jó tanácsokkal látlak el, azaz gyűjts bizonyítékokat a fidesz iránti rajongásodról, nehogy aztán azt gondolják rólad, hogy szadeszes vagy és téged is elszámoltassanak....

Na, megy már a műsor? 23 órakor indul útjára a gyönyör....

179. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 23:05

Kosaras, gondolom arra akarsz utalni, hogy az ügyészség csak az MSZP-s maffiózókra utazik, jól értem? Ezt már a Fletó is megmondta, tudod, nem sokkal az előtt, mikor elindították az "akarsz-e te is miniszterelnök lenni?" tehetségkutató játékot. Egyébként szerintem nemcsak az ügyészséggel van baj, ott vannak még a békaember ügynökök is, akik a jelentést átadják ürgebőrbe kötve... :-)

Na mennem kell, kezdődik a show... Úgy is mondhatnám, ITT AZ IDŐ... ;-)))

180. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 23:10

Morpho, a Copy/paste-et a kapcsolat.hu-n olvastam, nekem nagyon bejött... az elszámoltatást kosaras feszegeti folyamatosan, jobban figyelhetnél.

Na jó táncolást, majd holnap folytatjuk.

181. Kosaras
2010. 02. 05. 23:12

179-re
Nem elég hallgatnod, nézned is kell?? Nagyon jóképű ember... Daliásnak nem mondanám, kicsit simlis, sunyi a vigyora, kicsit öregecske is már, ráncos, őszülő, a púder és a pirosító ellenére is elég sápadt, talán retteg az újabb vereségtől..., kicsit aggódom az egészségéért.

182. luxe6
2010. 02. 05. 23:15

ebreszto

De átléptél Vargán.........

183. luxe6
2010. 02. 05. 23:18

Kosaras
Vannak kifordult ízlésűek.....őket is meg kell érteni...nekik ez jutott.........

184. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 23:24

luxe6

Varga 2 és fél évet kapott (index.hu/belfold/varga1112), gondolom járt neki. Ő is vallott valakire, mint Antal Attila Hagyóra? Ha tudsz valamit, miért nem teszel feljelentést?

185. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 05. 23:25

Ébresztő 154, egyáltalán nem vagyok ideges. (A córeszt pedig a te érdekedben meg sem hallottam...).

186. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 23:26

luxe6, ez egy kicsit személyeskedőre sikeredett, csak nem vagy frusztrált?

187. morpho
2010. 02. 05. 23:26

Az ebreszto_magyarok nicknéven kommentelő Móka Miki most tényleg itt hagyott minket?
Biztos megsértettétek valamivel, aztán elmenekült!Nem szép dolog ejnye-bejnye!Mi lesz így a humorbombával??

188. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 05. 23:26

Ébresztő159:örülök, ha tetszik. Mikor olvasol te ilyet bayerzsocitól? (Aki, nem győzöm hangsúlyozni, szlovák rendszámú terepjáróval jár.)

189. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 05. 23:28

Antoielvtárs171én speciel Vitézy Dávidkára tippelek. Sajtóhírek szerint Fuzik Zsolt kebelbarátja.

190. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 05. 23:29

Bocs, most látom, hogy Luxe is Vitézy Dávidra tippelt.

191. morpho
2010. 02. 05. 23:29

Szerencsére nem pályázott el, csak jól ránk ilyesztett!Megnyugodtam!Móka Miki, legendásan eredeti fegyvertáradból toljál már ide egy újjabb gyöngyszemet! Ki vagyunk rád éhezve!!

192. luxe6
2010. 02. 05. 23:30

193. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 05. 23:31

Hogy volt azzal a nem létező Kodály anekdotával? Szegény Zoli bácsi, ha tudná, ki és mire használja a nevét...

194. luxe6
2010. 02. 05. 23:31

FSP

2:0 nekünk:))

195. morpho
2010. 02. 05. 23:35

FSP
A spirituális vezető Kodály módszerrel készült fel az évértekelésére.Azt ugyan nem tudtuk meg, hogy milyen volt az elmúlt év, viszont tovább sikerült bővíteni a Kodály legendáriumot...
Mondjuk halottakkal könnyű sztorizni, mert már nem tiltakozhatnak csórikámék.

196. Kosaras
2010. 02. 05. 23:37

Talán ez az Ébresztő még nem annyira velejéig romlott, mint Ubul, talán még lehet belőle rendes ember, még felnyitható a szeme.
Én már sokat láttam az életben... Az ügyészség kezében korlátlan és ellenőrizetlen hatalom van büntető ügyekben. Ha nem akarnak vádat emelni, akkor nem emelnek. Az ügyész nem független, a főnöke, végső soron pedig a legfőbb ügyész utasíthatja pl. a nyomozás megszüntetésére.
Nehogy azt hidd, hogy bizonyítékok hamisítása csak a krimikben van... Ha én egy gyártási számmal ellátott videokamerát neked ajándékozok, vagy olcsón eladok..., ami egy megrendezett betörésből származik és azt megtalálják a lakásodon, nehezen fogod bizonyítani ártatlanságod.
Amikor nem vagy otthon, sőt, amikor otthon vagy, akkor is tudok a lakásodban elhelyezni egy kis kábítószert, amit majd a rendőrség házkutatás során megtalál... Vagy az autódban...

Bármikor találok két fószert a börtönben, akik azt vallják, hogy megbíztad őket, hogy öntsék le sósavval az anyósodat...

Gondolod, hogy sok ember van, akinek a lakásán, irodájában, telefonjában poloskát helyezünk el és sokáig szabadlábon marad?
Ilyenekre gondolok, amikor azt mondom, kevés a besúgó, kevés a lehallgatás a fideszes önkormányzatoknál...

Talán éjszakára elég ennyi a rémmesékből..., mert még rosszat álmodsz, és rohansz az APEH-hez az új adóbevallásoddal... :)))

Egyszer egy fiatal riporter-szerű beszélt a rádióban, hogy ő bizony nem szokott elkövetni bűncselekményt, tőle nyugodtan felszerelhetik a térfigyelő kamerákat... Ja, hogy a tilosban parkolást, a piroson áthajtást is rögzíti? Pardon, akkor mégsem olyan jó dolog az...

197. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 23:39

Majd legközelebb akkor, ha az "ijesztett" szót kevesebb mint 10 helyesírási hibával le tudod írni...

198. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 23:48

Na mi van, srácok, mindenki elszaladt egy helyesírási kéziszótárért?

199. morpho
2010. 02. 05. 23:52

Te mit fenyedetőzöl itt, hogy elhúzol, amikor el se húzol!Hála istennek!Ez a " mindenki elszaladt egy helyesírási kéziszótárért", egyébként gyorszsűrizésünj szerint csak gyenge közepesre sikeredett!Tudsz te jobbat is ennél! Ne hozz szégyent magadra!

200. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 23:53

a "nem létező Kodály anekdotával" még beéghetsz, FSP, azért mert te nem tudsz róla, attól még akár igaz is lehet. Vagy te Kodály szakértő is vagy, csak eddig titkoltad?

201. ebreszto_magyarok
2010. 02. 05. 23:58

Morpho, nem akarom feszegeni, de elsiklottál a korábbi komment felett...

Ui.: a "fenyedetőzöl" szó mit jelent?

202. Danton-Acsády
2010. 02. 05. 23:59

195-re : Morpho , én csak azt kérném , hogy a Spirituális Vezető a saját modorát még bon (?) mot - szinten se próbálja meg Kodályra visszavetíteni ...kezdhetné ezzel a nemzetért vívott harcot :))))))

203. ebreszto_magyarok
2010. 02. 06. 0:06

Bocsi, mostmár tényleg mennem kell, folytassuk holnap, OK? Mit szólnátok pl. egy kis eszmecseréhez a "Gyurcsány Izraelbe látogatott" hírrel kapcsolatban? Nem segítek, próbáljatok magatoktól kitalálni valamit holnapig.

204. morpho
2010. 02. 06. 0:14

203
Nem hiszek neked, mindig ezt mondod!De ez nem jó poén, teljesen el vagyunk szontyolodva!
E Kodály üggyel nem az a baj, hogy FSP nem hallotta a sztorit, hanem az, hogy a Kodály szakértők se hallották.

205. Kosaras
2010. 02. 06. 0:24

Ezzel a Kodály-üggyel az a legnagyobb baj, hogy nem odavaló, így gyenge poén volt... Mint a Pistike vicc... Bár a professzorok jót vihogtak rajtuk. Ennyit a professzorokról...

206. menta
2010. 02. 06. 9:17

Ébresztő nick=UBULAnderson

207. menta
2010. 02. 06. 11:22

FSP, bocsi az offért, de kíváncsi vagyok, mit szóltok ahhoz a "véletlenhez", hogy amikor a sajtó bedobta a köztudatba Kocsis 20 milliós terepjáróját, Kocsis hirtelen a fidesz kedveltje lett,még Vitézy Dávid előrelépése is felmerült. (BKV felügyelőbizottságának elnöke lenne).

Röviddel ezután megjelent a médiában, hogy nem 1, hanem 2 terepjáró kellett Kocsisnak,egy rövid és cinikus BKV szóvivői reagálás után, miszerint egyszerre nem használta mindegyiket,- megkezdődtek a letartóztatások.

A jobboldali média pedig szokásával ellentétben, nem rugózik a 2 terepjárón.

208. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 06. 12:13

Menta,miután Fuzik Zsolt révén Vitézy Dávid is képbe került, két elágazása van innen a történetnek: vagy élni fog a Fidesz-szál is, vagy ha az illető ügyészek, akik ugye a rendőrségi nyomozást felügyelni szokták, úgy döntenek, hogy akkor most egyelőre álljunk le.
A napokban kiderül, hogy merre tovább.
Szolgálati közlemény: még mindig a tegnapi beszéd hatása alatt állok. De már kezdek magamhoz térni, és hamarosan írom az Orbán-értékelőt.

209. menta
2010. 02. 06. 13:58

FSP, Vitézy sérthetetlen, különben kocsis is megy utánuk, szinte biztos a döntés,hogy "nagyon " megállnak.

Meg tudlak érteni, ha nehezen térsz magadhoz a tegnapi beszéd hatása miatt.:-)

210. fsp (szerkesztő)
2010. 02. 06. 14:06

Már magamhoz tértem. (Lásd az új írást.)

Csak bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá a bejegyzéshez. Itt lehet bejelentkezni.

Címkefelhő

baltás gyilkos mihály @hm belfold @hm bulvar @hm kult @hm sport 12 15 1956 200 200 milliárd 2026 23 25 3333 forint 35 fok 444hu 56 ab abonyi abortusz adás adatbázis adatvédelmi áder adó adócsökkentés adós adósság afgán afrikai méreg aggodalom aggódás Agyar agysebészet agyvelő ajándék ajtó ajtódízs akác akadémia akarat akkumulátor ákos aláír aláírás alak álamfő alaptörvény albert aldi áldozat alföldi alkesz alkohol alkotmány alkotmánybíróság állam államadósság államfő állampolgárság államtitkár állatkert alma amatőr amerika amerikai amigo András andrea angol ángyán anikó antall antirasszista antiszemita antiszemitizmus anya apátia ár áram aranycsapat aranypart aréna árkus árnyék árok aroma árpád ártó áru árvíz ásás aszály aszfalt asszony atev átok atom attila auchan audi augusztus 20 auschwitz autó autós avatás azelmúltnyolcév azerbajdzsán azeri azori azori szigetek babakocsi bácsi bádogváros bahama baj bajnai bajnokság bajusz Baka bakács bakfarka bal balatonszepezd Balczó baldauf balek baleset balettintézet ballagás ballib balog balogh baloldal balsai balta baltás gyilkos balzsay banda bank bankszámla baoldali bara barackfa barakk baráth barátnő barátok közt bármi barna baromarcú barroso bartók bátorka bátorság bavándorló bayer bazár Bea becsület bednárik bejelentés béke békeember békemenet békement békéscsaba bell bémenet bencsik bendegúz Benedek benkő berki bérkommandó berlinare beruházás besúgó beszéd beszólás betartás beteg betlen beutazás bevándorlás bevándorló bevásárlóközpont bezárás bibó bikicsunáj birka bíró bíróság bírság bitó bizomány bizonyíték bizottság biztos bkv blaskó blikk blog blöff blum boci bocsánat bocskai bodoky bodza bohóc bohócorbán bohócügy bokros bol dog boldizsár bolgár bolt bóly bomba bonyolult boross Bors borzont bosszú botka bóvlimoodysorbánimfmatolcsyközgazdász boyle bozólászló bölcs bölcsek börtön Brenner bróker brontosaurus brutus brüsszel bubi búcsú Budaházy budai budapest bukás bulvár bunkó busz buzdít buzi bűnbak bűnözés bűnöző büntetés büszkeség cameron cannes capriccio cba cég cegléd celeb célzat Centrum change chávez cigány cigányút cigaretta cigó cikk címlap cinege utca civil civilek clark ádám tér claudia clinton cnn cola compact disco corleone corvinus covinus cozma cöf critical cukor czene czibula család csalás csali csány csányi csapás csapat császár csata csatáry cséfalvay cseh csendrendelet Csepel cser palkovics cserháti csige csillag csillebérc csintalan csoda csomag csontváz csőd csúcs csuhás csuhások csurka csütörtök dácsa daher pierre dajcstomi dakota dalok dampány dániel péter dávid debil debrecen debreczeni demarche demars demcsák demján demokrácia demokrata démon demszky deutsch devecser deviza devizahitel devizahiteles diák diákhitel die díj diktátor dinnye dinnyehéj diósjenő diplodokusz diploma diplomácia művészete dippold disznóláb díszpolgár disszertáció dk dns dobálás dohány dohányáru dohánybolt doktori dolgozni don donatella dopeman dögölj döniorbán döntés dörner drogteszt duna dunakeszi dvsc dzsenifer dzsudzsák eb Echo echotévé ecset edelény edit Eger egér éger egervári egészség egészségügy egyén egyensúly egyesülés egyetem egyetértés egyház egykulcsos egykulcsos jövedelemadó egykulcsosradikálisazonnalorbánmatolcsy egyutt együtt együtt pm együttműködés éhségmenet eindhoven einstand elad elárul elég élelmiszerlánc felügyeleti elenged Eleni élet életforma elhordani eljárás ellenfél ellenőrzés ellenség ellenzék éllovas elmü élni elnök elnökségszínes Élő élőlény előrehozott elrabolt magyarok elte elvtárs ember emberek emlékév emlékmű emútnyócév EP erdei érdek erdély érdem ereklye erkölcs erkölcstan erős erőszak érpatak értékelés értelmező érzelemrokonító Erzsébet erzsébet utalvány erzsébetváros esterházy északír esztergom esztétika étel étellift etetés etyek eu európa európai unió eurovíziós dalfesztivál év évértékelés évértékelő ezüstmedve ezüstpart fábry fácán facebook falka falkaforradalom falu faludy fantázia farka farkas fasiszta fasizmus fáy fecni fedél fegyver fehérvár fekete félázsia felcsút félelelem félelem felelősség feleség felháborodás felháborodik felhatalmazás felhők feljelentés fellegi félni felsőoktatás felsőtárkány felterjesztési felvétel felvételi felvidék felvonulás fenék fenyegetés fényezés fénykard Ferenc férfi festmény fia fico fidesz fifa figyelés fika fikázás filharmonikusok film filozófus fischer ádám fiúk fizetés flórián foci Fodor fogda fogyasztás fogyasztóvédő fólia folyó fónagy forgalom forint forradalom forraszték fót fotó foxman Főbíró főiskola föld földikutya földrengés föltségvetés főnix főtábla főz fradi frakció frekvencia fritz FSP ftc furgon futball futballhuligán führer fülke fülkeforradalom fülöpszállás für fűtőmű fütty gaál gabika gábor galambos Gálffi gáll gáncsol garamvölgyi garázda garbai gárda garden gárdista gaskó gáz gázár gazdag gazdagodás gazdaság gazdasági gazdasági bevándorló gazember gázolás geci gede genny georgijev gerendás gerkens geroupama gerő gipsz jakab gir szász gitáros goj gól gomba gondolat gondolkodás gondoskodás gonosz goodfriend göncz görögdinnye gripen grosics guberálás gucci gumicsont gumikalapács guru gusztustalan gyalázatos gyalogos gyarapodás gyárfás gyarmat gyáva gyerek gyes gyilkos gyilkosság gyoda gyógyintézet gyömrő gyöngyösi gyöngyöspata györgy győzelem Győzike győztes gyula gyurcsány gyurta gyűjtés gyűlölet h1n1 habony háború hagyó hajdú hajdúdorog hajdúszoboszló hajéktalan hajléktalan hajnalka hajó hajtó hal halál hálapénz hallgatóo háló halott hamburger hamburgeradó hangfelvétel hangnem hanuka hányás hányok harc hargitai harmadik harrach használ hatalo hatalom határidő határvadász határzár hatástanulmány hátizsák hátország hatvan havasi havasi bertalan Havasiné havazás havel ház haza hazaáruló hazai házi hazudós hazudozás hazugság hebdo hegedűs hegel hegyek heller helyesírás helyreütni hende henrik hentes hernádi hertha hétker hiány hiba híd hilton himnusz hingyi hír hír tv híradó hirdetés hírigazgató Hírlap hisztike hit hitel hiteles hitelminősítő hitler hittan hivatal hódmezővásárhely hoffmann holland holokauszt honfitárs horgász horn horthy horvát HospInvest hotel hök hölgy hős Hudson hug grant hugo hullámhossz hungária hungária körút hungary Hunnia hunvald hunyady húsvét huszti hülye hűtlen hűtő hüvely hvg ibi ibrahim idegen idegen toll ideológia időjárás idősödő ifjúság igaz igazság Igazságügyi ígéret ildikó illés illeték illetékes illúzió ima IMF import imre index infláció influenza ingatlan interjú internet internetadó intézkedés ipad irak irán irénke irigy iskola isten istván iszap iszlám ítélet ítéletidő ív ivád ivádmentes ivády ízlés izrael izraeli iztos izsák jani janiczak jános január japán járvány játékterem jegybank jegyző jel jelen jelentés jeles Jenő jeruzsálem jézus jiabao jobb jobban Jobbik jobboldal jobbtaxi jog jogállam jókai jólét jónás joshi joszip józsa józsef jövedelemadó jövő jubileum Jud juncker jutalom kabala kádár káder kamara kaméleon kamera kampány kanapé kapcsolat kapitalizmus kapitány káposzta karácsony karaktergyilkosság karas karinthy kármán kárpát karvalytőke kassa kasza kaszinó kaszinótojás katasztrófa kate katkó katolikus katona katonaság kávé kávéház kaya kazahsztán kdnp kecske kedves kedves vezető kelet keller kemény kende kenőpénz kényszer kép képviselő képviselőtestület képzés kérdés kérdések kérdőív kereki kerékpáros kerényi keresztény kereszténydemokrata kereszténység kerítés kerry kertész késelés kétharmad kétkulcsos kétmillió kettős beszéd kezelés kézilabda kéziszótár kiabál kígyótojás kína kínos király királyi kirándulás kirekesztés kirúgás kisgömböc kishantos kiskondás kiskorú kiskunmajsa kismama kiss Kiss rigó kisvasút kisvendéglő kitiltás kiút klaudia klinika klub klubháló klubrádió kneszet kockázat kocsis kodály kohn koki kokó kollégium kolontár koltay kommandó kommunikáció kommunista kommunizmus komondor koncesszió konferencia kongresszus Konrád konténer kontrát konzultáció konyár kór kórház kórházvédők kórházszövetség kormány kormányzás kormányzó korona korrpció korrupció kósa kóser Kossuth kossuth díj kossuth tér kothencz kovács kölcsön költségvetés könnygáz könyv könyvkommandó könyvtár köpcös környezet kőszeg kötcse kötél kötelesség Kövér köves köves slomó követel közbiztonság közgáz Közigazgatási közjüó közlemény közmédia közmunka közönség közös köztársaság köztársasági köztévé közvélemény közszolgálat krahács krisnás kritikus kroes krónika kubatov kudlik kuka kukac kulcsár kultúra kumin kúp kupleráj Kupper kúria kurír kuruc kurva kurvul kusza külügy külügyminiszter külügyminisztérium kürt küzdelem kvóta l simon labdarúgás laci lájkolni lajos lakás lakitelek lakodalom lakók lakosság lánchíd lángos lászló lasztovicza látogató látványpékséguniós lauder lázár lecsó legfőbb légügyidinasztia lekvár lelátó lelkiismeret leminősítés lemondás lendvai lengyel lenin lény lépések lerántás lévai lévali levegő levél lezsák liba liberális libsi lidl Liga lineker liptai lista Liszt litvánia lmp lobogó lomnici london lop lopakodó lopás lottóötös lóvé lökdösődés lövészárok lövöldözés Ludas lukasenka lungo drom luther luxus lyukas ma mádly maffia magán magánnyugdíjpénztár magazin magya magyar magyar hírlap magyar krónika magyar narancs magyar nemzet magyarnép magyarok magyarország maggyar Makó Makovecz mal mámor mándoki mangalica maradni március Mária Markhot martens martonyi marx masiniszta másképp másolás másország mass maszatolás maszk matolcsy Matyi máv mazsihisz mdf mecset medence média médiahatóság médiatörvény medve medveczki Medveczky megalkuvás megállapodás megasztár5 megdöbben megértés megfigyelés meghallgatás megírom megoldás megszállás megszokás megszólal megszorítás megtakarítás megtörténhet megvéd megvédés megyei megyesi meggyes meggyesi meleg melegség mellébeszélés melocco menedzser menekülés menekült menetrend menni mentelmi mercedes méret merkel mese mesefesztivál mesterházy mészáros mészöly metró mexikó mezey mezőtúr micimackó migrán migráncs migráns mihály miiszterelnök Mikes Mikola mikrofon mikrofontartó mikulás milla millenáris millió milliomos minden minimálbér miniszter miniszterelnök miniszterelnökség Minisztérium minőség miskolc mlsz mnb mnv mobil mobilgát mocskos módszer mogyoró mokka mokkakarácsony mol moldova molinó molnár mónika moodys mórahalom morál morvai mosonmagyaróvár most mi most múlik moszkva motor motoros mozdony mozgástér mozi mráz mrozek mszp mti mtk mtv mtva múlt multi munka munkaállásmunkahelyközmunkaorbánpintér munkaerő munkahely mussolini mutyi múzeum müller műsor N1 Nabucco náci Nádas nagy nagy magyarország nagydíj nagyfa nagyi nagykövet nagymama nap nap kelte napinarancs napkelte napló nappal narancs nav navracsics nazarbajev nb1hu negyedik nejlon nemcsák nemes német német megszállás németh németh szilárd németné németország nemkívánatos nemzet nemzeti nemzeti konzultáció nemzetközi néni NENYI nép népfőiskola népliget népszava népszavazás nézőpont nikolett nix nob nokia nóra norbert normális novák női nyár nyaralás nyelv nyerőgép nyikhaj nyikos nyilas nyilatkozat nyilazás nyílt levél nyíregyháza nyirő nyitva nyolc nyomor nyomozás nyugat nyugdíj nyugdíjas nyugdíjpénztár nyugger nyúl Obama obersovszky offshore okos ókovács oktatás oláh olaszliszka olga oligarcha olimpia oltás ombama omninvest omsz opera operaház óra orbán orbán gáspár orbánkormányzavarásoroszokcsomagbajnai ordít orgován origo ormény orosz oroszlán orr ország országértékelés országértékelő országjárás országgyilkosság országgyűlés ortt orvos orvosi oszi oszkár oszlat osztály osztálykirándulás oszter osztrák otthon ótva ótvar ovb overdose ovi óvoda ózd öltözék önkormányzat ördög őrizet örkény örökrangadó öröm örömóda őrség őrült őrzés ősmagyar összefogás összeírás összetartozás Összmagyar ötéves ötkert övezet özvegy paca package padlás pakett paks pál palcsó pálffy pálinkás palota pálya pályaudvar pályázat Páncél pancsó pap papcsák paprikajancsi para kovács paradicsom parancs paraszt párduc paripa párizs párizsi park parkolás parlament parragh párt pártok pártválasztás párválasztó pásztor pataki patakvér pataky paterolás páva pávatánc pécs pedagógus Pelczné pelé pelikán penge péntek pénz pénztár pénzügyi penny pesti péterfalvi peti petíció petőfi petra petykó piac piknik pilóta pintér pippa piros piros pont pisztoly pitiáner pityinger pitypang pkakát plagi plagi bácsi plágium plakát platform plébános pletyka pocsék pogácsás póker pokorni polc polgár polgármester politika politikus polt pont ponty poors popsi pornó pornográfia portugál post pótmunkázás pozsgay pozsonyi pöcs pökhendi preambulum presse pride program prohászka pröhle psv pszicho pteranodon puccs pulykapénz pulykapipi puskapor puskaporszag puskás putyin puttyon püspök quaestor rabbi Rácz radar rádió radnóti raffael ráhel rajka rakodópart rákosi ranschburgheti rási rasunda ratyi ravasz reform református reggel regisztráció regőczi reklám reklámadó reklémadó remény rémhír rendbontás rendes rendkívüli rendőr rendőrség rendrakás rendszer republikánus repülőtér reset részeg részlet retesz rettegés rétvári révész révkomárom rex rezesová rezidens rezs rezsi rezsicsökkentés ring riport rmdsz robbantás robinson rock rogán rohadék rohadt rokon roma román romkocsma romney rongálás rosszkedv rozs szabolcs rózsa röszke rtl rtl klub rudolf rúg ruha ruhadiplomata safarov sajt sajtó sajtómunkás sajtószabadság sajtótájékoztató sáling saller sándor sándor palota sánta sanyi sár sarka sarkozy sátor satu saul sc schiff schiffer schlett Schmidt schmitt scmitt seb selmeczi selyemzsinór semjén sereg sértett sértődés sérülés seszták séta settenkedő seuzo showder siker sikkasztás simicska simon simonné simor sír sítábor SK slomó slota sneider sofőr soltész Sólyom sorkatona sósav sote souza sör sötét spájz spar spekuláns Spiró sport ss stadijon stadion stallone standardand steaua stefka stegosaurus steiner steinmann stílus stohl story strasbourg striga sukoró susan Süs süveges svájc svéd szabad szabadság szabadság tér szabadságharc szabály szabálysértés szabika szag szájbarágó szájer szakadás szakadáspárt szakállas szakdolgozat szakszervezet szakszervezettüntetés szalai szalai annamária szálasi számít számítás számla számozás száműzetés szaniszló szanyi szar szárnyalás szász szatira szatmár bereg szatmárnémerti szavatosság szávay szavaz szavazás szavazat száz századvég százbolha szeged szegény szegénység szégyen székely székház székhelyi széki tó szekrény szél Széles szélkakas szélkerék szélsőség szem szembe személyi szemerkényi szemét szenátus szénhidrát szerémi szeret szerethető szeretni szerkesztő szervilis szerződés szferenc sziget szííjártó szijjárt szijjarto szijjártó szíjjártó szilágyi szili szimpatizáns színház szirénhangok szíria szirtes szlovák szlovákia szobatiszta szobor szociális szokványos szolgáltatás szolidaritás szolnok szombathely szonja szotyializmus szotyola szovjet szőkenő szökőkút sztálin sztojka sztrájk szurgutnyeftyegaz szuri szurkoló szurkolók szülés születésnap születik szülő szülőföld szűrös szűz tabáni tábla tabletta tábor tábornok taccs tagesspiegel tagozat tájékoztatás takarítás talajvíz tálib talicska támadás tamás támogatás tanács tanácsadó tanár táncrend táncsics tandí tandíj tankönyv tanú tanulás tanulmány tapolca tárgyalás tárki tarkó tarlós tarrbéla társasház tarsoly tartani tartás táska tasó tatárszentgyörgy távközlési tehetség tej tek tél télapó telefon téliszalámi teljesít temetés temető templom tenni tér terelés teremőr terepjáró terike terjesztés termék termékdíj terror terrorista tesco testőr teve tévé tévéköztévé tévkapcsoló tgm thriller tiborcz tigris tiltakozás tiltás tímea tisztesség titkárnő titkos titkosszolgálat titok tíz tojás toller tollforgató tolmács torgyán torinóiló tot tóth tőke tőkés tölgyesi tömeg török történelem történet törvény törvénykönyve tőzsde trafik traktor trianon triceratopsz trockij troll Tsakopoulos Kounalakis tubes Tudausok tudomány tudós tudósítás tulajdonos túlzottdeficit turul tusk tusnádfürdő tusványos túsz tülekedés tünde tündérmese tüntetés tüntető Tv tv2 tvrtko tyrannosaurus UD ugribugri uht új újbeszél újévi újlipótváros újpest újság újságíró ukrán undorító ungár unió universum usa úszás úszó utazás utca útlevél utód üdítő ügyész ügyészség ügynök ügyvivő ünnep ütközet ütni üzenet üzlet üzleti vabank vadászat vágvölgyi vagyon vajna vak vakcina válasz választás vallás válogatott valóság válság változás Valutaalap várady várás varázsló varga varga miklós várkert város Városháza vásárlás vásárló vasárnap vasárnapi vasas vasút vasutas vasvári vattamány vazze vb védelem véderő vége végképp végkielégítés vendéglő vendéglősök vendégség vér vérdürdő veréb verekedés Véres verespatak verseny vérzés VÉSZ veszély veszprém vesztes vezénylő vezényszó vezér vezért vezető vicc vida vidám fiúk vidék video videoton vidi vigyázás viking viktor világ világbajnokság világrekord villa villák villamos villany villanyszámla vip virág virovácz vírus visegrád viselet viszony vissza vita vivien víz vízágyú vízum vizsgálat vlagyimir volán volker Vona vonat vonnegut völgyek vörös vörös festék vuitton waffen washington wekerle welsz tamás wen wiesel Wieszt wikileaks wittner wulff x faktor youtube zagyva zakatol zakó zárva zászló zay zdf zemberek zeneakadémi zindex zoltán zongora zrt zugló zuhschlag zuschlag zsák zseb putyin zsidó zsidóság zsidótaxi zsinagóga zsolt zsűri